Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 69 z 76 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Pojistovak » 27 úno 2019, 13:22

Někde jsem četl "poučku" o tom, že sběratel a modelář jsou dva rozdílné koníčky.
Jako modeláři je mi krabička šumafuk, ale nebudu zastírat, už jsem koupil model i jen kvůli krabičky do sbírky s tím, že jej nikdy stavět nebudu.

Trochu by to chtělo toleranci pro druhou stranu, když někdo chce řešit boxart, ať řeší, nemusím to přece komentovat, rozčilovat se a hýkat nad tím jak je to špatně. (a naopak samozřejmě).
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 27 úno 2019, 13:31

Jakože kdo kupuje krabice a nestaví, není modelář? Nooo debata na tohle téma má vysokej shitstorm potenciál :lol:

tenorDIJOZV3L.gif
tenorDIJOZV3L.gif (388.23 KiB) Zobrazeno 4603 krát

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 27 úno 2019, 13:54

Pokial viem, tak obrazky na krabiciach (casto) Eduard predava aj ako samostatne plagaty, ak napr. tento:
Obrázek
Obrázek
Preto si myslim, ze nie je az takou zvrhlostou ocakavat, ze ten obrazok bude historicky/technicky/fakticky spravny. Navyse, kazdemu vadi chyba v tom, co ma napozerane. Ked napr. fuftwafolog netusi, ze VVS skoncili so zelenociernymi kamuflazami v lete 1943, zakonite mu to na boxarte nebude vadit. A to nehovorim o docasnych bielych pasoch na trupe s konkretnym ucelom.
Na druhej strane VVSlogovi, alebo USAFologovi bude zrejme uplne ukradnute, ci nejaky Mezek bude mat nejaky vystupok na uchytenie slnecnika, alebo nejaky dekel nebude za kabinou presne tam, kde by mal byt.
Sme na diskusnom fore, tak diskutujme. Pokial so nesklzne do osobnej urazlivej roviny, aky je s tym problem?
66misos

• Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Richard Plos » 28 úno 2019, 08:40

Martin Černý 'Černoch' píše:Tobě přijde normální vést jednu stránku diskuze o nějakým box artu ? Má to nějakou souvislost přímo se stavebnicí?

Vidím, že ses mou odpověď neobtěžoval přesunout, jako jiné posty, tak ještě jednou: moje odpověď je ano a ano. Přijde mi to stejně normální jako vést debatu o lince paneláže nebo bouličce na přechodu křídlo/trup. A to přesto, že si myslím, že to někteří s bazírováním na faktické přesnosti obrázku trochu přehánějí. V obou případech se to prostě může někomu zdát nesmyslné a někomu zcela relevantní. Je to věc priorit a přístupu k našemu hobby. To, že to ty považuješ za nenormální, na věci nic nemění, rozhodně nejsi středobod všehomíra a jediný se správným názorem (jakkoli si to můžeš myslet - víš co je to Dunning - Krugerův efekt?). BTW: už se to zase v tématu o novinkách 1/48 rozjíždí, tak abys pomalu vyrazil to čistit! :grin:

Můj názor obecně: Tolerance je to, co tady, stejně jako ve společnosti obecně dost chybí. Nevidím nic špatného na tom, že existují lidi, co téměř nestaví a hromadí krabice, nebo nedokončují modely (můj případ). Naopak - je jich většina a díky jejich hobby mají výrobci odbyt a možnost vyvíjet nové modely. Odstraňte z trhu sběrače krabic a vy, "správní modeláři", budete v řiti, protože to půjde celé do kopru...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 úno 2019, 08:50

Já jsem říkal že něco přesunu a něco smažu. Máš s tím problém? T o je mě jedno.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 úno 2019, 09:28

Ani nejmenší, spíš mi to přijde legrační.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod vrazel » 28 úno 2019, 09:55

space píše:
Martin Černý 'Černoch' píše:Tobě přijde normální vést jednu stránku diskuze o nějakým box artu ? Má to nějakou souvislost přímo se stavebnicí?

mne to pride ako ked hnidopich chce byt za kazdu cenu najmudrejsi na svete . riesit tu taketo ***** . ak zbierate modely podla obalu a ukladate do police a pozerate sa na ne,tak si tu urobte dalsie tema "moja krasna zbierka zberaca krabic"

Ale ona už tady je :cool:
viewtopic.php?f=1&t=45294&start=1125&hilit=kitn%C3%ADk
Obrázek
Dušan Vrážel - Čs. letectvo 1918 - 1939
Letov Š-328v.4, Avia B-222, Avia B-422, Aero A-300
vrazel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 28 úno 2019, 10:40

Je to uz notiricky znamy kec, ze "obal predava". Mnohi vyrobcovia si zo vzhladu krabiciek spravili doslova firemnu znacku (napr. modre krabice Revell a typicky layout si asi s nicim nemozno pomylit). Mnohi vyrobcovia si na box artoch davaju zalezat a najimaju renomovanych umelcov v tomto zanre. Cast z toho Eduard dokonca povysil na extra ediciu EduArt ci vydava box arty ako plagaty. Takze pri vsetkej ucte, obal a box art asi nebudu az tak bezvyznamna prkotina, inak by stavebnice predavali v sackoch, lepenkovych skatuliach ci zabalene do novin.
Ak si Eduard dal zalezat, aby zachytil autenticky boj Fw 190 proti Fortressom, je podla mna v poriadku, ak vznikne debata okolo nespravnych typov ci inych nezmyslov na inom box arte.
Kto kasle na krabicu a zaujima ho obsah, nech sa paci.
Kto chce polemizovat o vezrii Jaka, jeho kamuflazi, manevroch a apatii Messera, nech sa paci.
Pokial je krabica sucast stavebnice a vec, za ktoru koniec-koncov platime, nech sa o nej diskutuje, ak je tema.
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 11:32

1) Ano diskutujme,
jeden začal o tom, že ony Jaky v pozadí patří do jiného období, nemluvě o jejich zvláštních manévrech, další přidal pochybnost o okolním porostu nevyskytujícím se v Evropě, no a když budeme přemýšlet odkud, ze kterého křoví byl ten mezek katapultován vychází nám nesmysl ... i když na pohled vypadá ten obrázek docela hezky a bojovně, hm, že ...
A tak i když je to mnohým úplně u zádele, co je na krabici namalováno, protože důležitější je obsah, jak je ze zdejších reakcí patrné, stojím si za tím, že Boxart by měl maximálně odpovídat realitě.
Nedivím se tedy obavám kolegy Filipa, aby se na krabičce Fokkeru D.VII neobjevil souboj s DH-2 ...

2) V minulosti se opravdu říkávalo, že obal prodává, jenže dnes je ten obal dělán modernějšími metodami, proto bych moc nesrovnával i když mnohé z těch historických stojí opravdu za to.
Byl zmíněn Revell, no i ten míval v "pravěku" pěkné krabičky ...

3) Patřím mezi ty, kteří krabičky s pěknými Boxarty nevyhazují, někteří asi po sestavení modelu vyhodí krabici do kontejneru ... každý to děláme jinak.
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 28 úno 2019, 12:31

Martin Černý 'Černoch' píše:Já jsem říkal že něco přesunu a něco smažu. Máš s tím problém? T o je mě jedno.

Když už přesouváš, nebylo by od věci upravit nadpis, resp. to zvýraznit, bo pak v tom je guláš a nevíš v jakém si vláknu, admine... 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 28 úno 2019, 12:37

Vladimir, je to tak. Pristup k boxartom je i o ucte k autorom, ktori tie obrazky tvoria! Ja si ale nemozem zvyknut na tu tvrdu PC grafiku! Moja klasika u Eduardu... :wink:
p1030870-003.JPG
P1040320-001.JPG

Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 28 úno 2019, 14:58

Uff, to se mi ulevilo. Začínal jsem mít totiž vážnou obavu, že nějaké téma zůstane bez "ručních kresbiček"... :lol:
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 28 úno 2019, 16:07

Kedze stavias iba "nemcurov", tak jeden specialne pre Teba... :grin: :grin: :wink:
1546866692_P1030974_006.JPG

Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 28 úno 2019, 16:33

Díky. Zařazuji do archivu pod zkratkou NP - nejlepší po(d)klady.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vory » 28 úno 2019, 17:03

Pro mladší kolegy co nepamatují Revell a Matchbox , boxarty 70.let
Určitě mají konkurenci i v dnešní době. Obsah ovšem poplatný době.
Petr Vorobok
Přílohy
262.jpg
P 40.jpg
vory

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 69 z 76 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 76

Zpět na Diskuse