Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12336 • Stránka 68 z 823 • 1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 823
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod ujík » 22 zář 2016, 13:10

Vasek píše:Ja bych rekl, ze je myslena faktura, ktera je na strankach u objednavky.

Díky za nasměrování, já to nějak přehlídnul. ](*,)
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 22 zář 2016, 15:42

To Ujík:
já myslím, že by to mělo být v pohodě a platba kartou bude možná.

Na našem blogu malý pohled na přípravy:
http://www.specialhobby.net/2016/09/bal ... e-day.html
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 25 zář 2016, 17:50

dovolim si se podelit o dojmy z Barracudy.
velke dily vypadaji dobre. tohle umite. neco se zacisti, neco se proreje, ale s timhle fakt nemam problem.
v rozpacich jsem z drobnych dilu, ty delici roviny a misty i presazeni je opravdu hodne vyrazne a jen "holeni" te drobotiny vidim tak na dva vecery. stosovace toto nesere, modelare ano.
cire dily, nemit doma zasobu lesticich past a gunze uterek, bych obratem reklamoval. slusny retro. takze tak dalsi cely vecer zabere lesteni (nikoliv bedly).
co se tyce dekalu od firmy Eduard, prosim, podle ceho se rozhoduje, kdo dostane, obrazne receno, Cinzano (napr. Mirage s Cartografy) a kdo prechlazeny cesky vermut (Barracuda s kropenatymi sunty od Eduardu)? polozilo by vas financne, kdyby mely vsechny modely dekaly od Cartografu? ja bych si tech osm korun padesat haliru, na ktere tak sacuju rozdil ve vyrobni cene, klidne priplatil. nebo je radsi nedavejte do niceho. nez aby nejaky zabozroutofil (ahoj Davide) mel u modelu lepsi dekaly nez ja.
pokud jste se po precteni predchozich radku jeste nezastrelil, mala drobnost na zaver: torpedo mate spatne. stejne spatne jako Swordfish od Airfixu (Tucek a Slajs?). ta hlavice byla na skutecnych torpedech (lhostejno jestli cvicnych nebo ostrych) daleko delsi. takhle kratkou ji ma leda to torpedo, co podvesuji pod ten estradni Swordfish. ale to chce koukat na dobove fotky, ne na warbirdy... ovsem Hajek to ma jako obvykle na boxartu spravne.
uznavam, ze torpedo se pod varianty z krabicky ani nepodvesuje a je tam cele navic jen jako bonus, takze to nejak preziju, i kdyz jizva na dusi zustane navzdycky.

jinak je to docela pekny model :) fakt. ale mam pocit, ze to umite lepe...
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 28 zář 2016, 19:31

To V. Kafka:
je mi jasné, že ruku v ruce s tím, jak se nám daří zlepšovat kvalitu modelů, rostou, a to možná rychleji, nároky modelářů na nás. Ale to je v pořádku. Ono nás to posunuje dál. Konkrétně k Vašim výhradám, myslím, že umíme nejen velké díly, ale i ty malé. Sám jste nakonec konstatoval, źe je to pěkný model. Formy na Barracudu se frézovaly stejnými stroji jako formy např. na Tempest. Myslím, že problém bude trochu někde jinde. Musíme se zaměřit nejen na kvalitu forem, ale i na lisování. Vzhledem k tomu, že nám v posledních dvou letech stále stoupají prodeje, zejména novinek, tak se lisování honí. Musím si to ověřit, ale myslím, že výraznější dělící roviny jsou způsobeny nastavením lisu na vyšší tlak. Prostě místo , aby si v lisovně pohráli s nastavením a vyladěním, tak to, aby se lisovaly všechny díly, tak to dohnali tlakem.... Torpédo jsme rozhodně neopisovali od Airfixu, ale je možné, že od sebe opisovali kresliči výkresů. Jen tak z hlavy vím, že torpédo se kreslilo podle Warpaintu, Barracuda in cockpit a knihy od Šnajdra a dalších podkladů. Tak ta chyba bude už tam. A nebylo náhodou více typů?
Ohledně Vašich výhrad k obtiskům Eduard Vám musím oponovat. Já považuji (osobně jako sám modelář) obtisky od Eduardu za jedny z nejlepších. A dávám jim osobně přednost před Cartografem. Tam mi vadí tloušťka laku. Neviděl jsem žadné kropenaté obtisky ani u Barracudy, ani u Tempestu (pravda, všechny jsem je opravdu neprohlížel). Vím že si několik lidí stěžovalo na bílé tečky, ale ty jsou z prokládacích papírů a po ponoření do vody zmizí. Samozřejmě může se stát (nejen Eduardu), že se v serii několika tisíc obtisků (nebo jiných výrobků) nějaký kus nepovede. Takže pokud jsou Vaše obtisky špatné, tak Vám je vyměníme.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 28 zář 2016, 21:50

Barracudu jsem si z E-daye také přivezl a na obtiscích mám bílé tečky také. A rozhodně to není zbytek po papíru, je to spíš nějaké poprskání barvou, je to cítit i po přejetí prstem.
Přílohy
1.png
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 29 zář 2016, 08:01

Dear Alfred,
regarding your recent release of Soviet Boston with UTK turret, I must say that this turret is really very interesting for many other Soviet types or their modifications of Western aircraft.
For that reason, do you plan to sell only the parts for UTK separately, as conversion set for other types (Hampden, Li-2, Il-4 etc.) or if not, would it be possible to order from you directly only the parts for the turret?
Thanks.

Best regards,

Marko
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 zář 2016, 15:19

Na našem blogu najdete newsletter na říjen:
http://www.specialhobby.net/2016/09/spe ... -2016.html

To Ujík: konzultoval jsem to s Eduardy, jsou to částečky s papíru, kterým se prokládají obtisky. Použili nějakou nekvalitní šarži. Prošel jsem naše obtisky ve skladu a vyřadil jsem jeden balíček, který byl potečkovaný. Ostatní jsou v pohodě. Vyzkoušel jsem nanesení, prakticky vše odplavalo, zůstalo jen několik teček. Ale jsou tam. Proto doporučuji reklamaci. Obtisky Vám vyměníme, jako je vymění Eduardi nám.

Dear Marco
I think that the tower we will sell separately as conversion set. Maybe already in Telford.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 30 zář 2016, 16:37

Dobrý den,
bude stavebnice Fiat CR.32 obsahovat i ten resinový čumák?

05_fs.jpg

Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 01 říj 2016, 12:16

nejprve k tomu torpedu:
vic druhu jich patrne bylo, sam v tom nemam prehled. ale faktem je, ze jedine fotky, na kterych jsem videl tak kratkou hlavici jako na modelu, jsou proste fotky toho soucasneho warbirdu:
13712591_1097011160390999_1411489720_n.jpg

na vsech ostatnich fotkach, co jsem kdy videl, je hlavice daleko delsi. namatkou:
fairey_swordfish_torpedo.jpg

BlogFaireySwordfish2.jpg

a96d94ee4871bc7ed9b75de3175392dd.jpg

237.jpg

mrknete na net nebo do toho Warpaintu. opakuju, ze to nevidim jako velkou chybu, torpedo je tam navic a i kdyby, da se to preryt. zminuju to pro uplnost. je to takova vizitka postrehu nebo peclivosti mastrare.
ale uznavam, ze sam ten postreh nemam ze sve hlavy, upozornil me na to pred casem Petr Stepanik prave na Swordfishi od Airfixu, kde je uplne stejna chyba. a pak kdyz clovek neco vidi, nejde to odvidet :)
fakt si kolikrat rikam, jestli by nestalo za to u vas Hajka zamestnat i jako takoveho supervizora s cerstvym okem, protoze opravdu uz je tradice, ze boxart je presnejsi nez stavebnice :-D

co se tyce dekalu, mam tam stejne fleky jako Ujik nebo Honza Stary. jestli to odplave po namoceni, v pohode.
muj problem s dekaly od Eduardu spociva hlavne v soutisku, jeste jsem od nich nevidel arsik, ktery by ho mel dokonaly, osciluje to od "jakztakz pouzitelne" po "katastrofa". u Barracudy je to vyjimecne v poradku, i kdyz trochu silhaji ty zvonecky, ale nevim, jestli to takhle nebylo uz nakreslene. kodova pismena jsou radsi ze dvou casti (ale tak to dela treba i Microscale, beru)
ale uz jsem videl od Eduardu daleko horsi a to i ve stavebnici od vas. asi jako modelar uznate, ze zatimco s tlustsim lakem se da aspon neco delat, spatny soutisk je konecna.
pokud jsou opravdu dekaly od Eduardu lepsi nez od Cartografu, proc tedy do nekterych stavebnic ty Cartografy davate?? nota bene, proc je do nekterych stavebnic dava sam Eduard?
moje soukroma hypoteza je, ze proste Eduard vyjde levneji a dava se tam, "kde se to snese", jakmile jsou nekde slozitejsi vicebarevne motivy (viz ta Mirage), radsi sahnete po Cartografu.
ja jen rikam, ze bych si radsi priplatil za Cartograf vsude. ale treba se Eduard zlepsi a Cartograf nahradi, dejme tomu.

cire dily nekomentujete, tak to beru tak, ze souhlasite, ze to mohlo byt lepsi. tam to neni o stoupajici kvalite a narocich, lepsi cire dily mate ve stavebnicich nekdy z roku 2005.

kazdopadne diky za odpoved, na model se tesim, jen co se trochu vyprazdni moje shelf of doom.
at se dari.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 01 říj 2016, 12:21

P.S. koukam, ze MMP chysta o Barracude knizku. A Willis je zrovna jeden z tech citelnejsich autoru z jejich staje. psal i Skuu a Roc a tam je text velmi poutavy.
http://mmpbooks.biz/author/69
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 01 říj 2016, 16:17

Special Hobby chystá Blaníka, super. Bylo by fajn, kdyby to byl nový model. Profiline není špatný, ale má své chyby. Stejně tak model od konkurence. Nový by byl lepší. Zvláště, pokud by se Special Hobby dalo ukecat na Vivata a Super Blaníka. Co Vy na to pane Riedele??? Dáte se ukecat???
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 01 říj 2016, 16:20

Proč mi MF tečkuje PROFI LINE???
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 01 říj 2016, 16:54

Jestli to nebude, že vše co pochází od jistého Stránskeho se tu automaticky cenzuruje. Ještě že se nejmenuji Stránsky.. :lol:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 03 říj 2016, 16:26

Na říjen připravujeme MD-500E 1/72. Kamufláže si můžete prohlédnout na našem blogu:
http://www.specialhobby.net/2016/10/sh7 ... rijen.html

To M. Petr: ano, bude
To V. Kafka: torpédo je naše chyba, měli jsme jej zkontrolovat i podle fotek. K obtiskům v krátkosti. Zadávání jednotlivým firmám, tj. Aviprint, Eduard, Cartograf, se odvíjí podle několika hledisek. Volbu ovlivňují sami obtisky, záleží na složitosti, velikosti, počtu kusů, ale i na kapacitě jednotlivých firem, ceně a termínu, kdy obtisky potřebujeme. A nechceme se vázat na jednoho dodavatele. O knize na Barracudu od MMP vím, už mne kontaktovali kvůli reklamě.
To M. Viparina: na nového Blaníka, ani na jeho deriváty mne neukecáte.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 03 říj 2016, 16:28

Možná jsem to přehlédl (v tom případě se omlouvám), ale jak to vypadá s kabinkami pro L-39 1/48? Daří se? :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12336 • Stránka 68 z 823 • 1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 823

Zpět na Diskuse