Chtěl bych toto forum založit pro ty kterým se při výletech podařilo zachytit turistické letadlo nebo vojenské v letu, ovšem ne na leteckých dnech, ale třeba při návštěvě hradu a nebo na letišti a blízko něj.
Tak tohle asi plně neodpovídá zadání. Spíš jsou zajímavé okolnosti vzniku těchto nijak zvlášť kvalitních fotek. Byl to klasický čundr s nocováním pod širákem. Fotky vznikly v Humpolci 17.7 2011 čirou náhodou. Cestou k nádraží vydal šerif rozkaz o občerstvení se douškem slivovice. Jako hodnostně druhý v pořadí jsem převzal láhev a opatrně vpustil do huby tenký čůrek teplé !!!! samohonky. To, co mé v sloup obrácené oči spatřily mě donutilo vyplivnout drahocenou tekutinu a vyvinout šílenou aktivitu spočívající v v předání inkriminované láhve dalšímu, vehementně se bránícímu členovi výpravy, shození báglu ze zad, vyrvání foťáku z pouzdra a bez jakéhokoliv nastavování nasekat co nejvíc fotek podivně nízko letícího Jumba než znizí z úzkého prostoru volného nebe vymezeného okolními domy. Kvalita tomu odpovídá, z 10 fotek byly použitelné jen 2. Jeden ze spolubojovníků prohlásil cosi o čínském špionážním letadle. Podrobnější zkoumání paradoxně opravdu odhalilo B747 China Airlines. Trochu mě zaráží nízká letová hladina. Že by China Airlines Cargo ? O letových koridorech nad ČR nemám přehled a takhle nízko jsem ještě Jumbo neviděl.
Ne naopak něco podobného jsem přesně myslel Pokud se komukoliv podaří foťákem zachytit něco zajímavého nebo cokoliv od balónu po dopravák tak to patří právě sem. Takhle třeba na Dobříši vloni si při mítinku ODS zalaškovala na náměstí plného autobusů.
Hele, co jsem nečekaně potkal letos na Elbě. Jedná se o jediné letiště na ostrově, délka pár set metrů. Zajímalo by mě, pro co nebo pro koho se tam ten Turbolet stavil.
Přílohy
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Sice né z výletu, ale asi navigační chyba. Nízký průlet kolem našeho domu. Dobříš. Nejdřív letěly směrem k Hostomicím. To jsem bohužel nebyl doma. Ovšem ani né za 10 minut se vrácely a posléze manévrovaly nad obci Rybníky, pak letěly zřejmě na Benešov.