Ahoj všetkým chcem sa spýtať či neviete o niakom dobrom výrobcovi su-30 alebo su-33, najlepšie by vyhovovalo v mierke 1/72 a môžu to byť rôzne varianty
Su-33 1/72 zatial u mna vedie Trumpeter , potom Hasegawa a caka sa na Zvezdu Su-30 1/72 jedine Trumpeter V 48-ke Su-30 robi Academy a namornika v tejto mierke iba Kinetic, nerobil som ho, ale mam ho doma a vyzera super
Na e-day jsem koupil Su-33 od Zvezdy a dovolil bych si ho doporučit před Trumpeterem. Je to jako jejich Su-27 SM má výraznější rytí ale krupičku na povrchu. To ale půjde bez problému přebrousit.
Něco blejsku to není problém. Pokud jde o překonání TRU myslím si pravý opak. Zítra můžu vyfotit proč je to jak říkám. Jen z hlavy TRU hnusná kola,závěsníky a ten jejich vycucanej přechod u kachních ploch (J-15). Ten ale myslím u Su-33 opravili.
Nechci kazit iluze ale J-15 od Trumpetera v 1/72 ma na trupu zevnitř naraženo Su-33,takže žádný rozdíl se mezi J-15 a Su-33 trumpeter v měřítku 1/72 nekoná co se týče trupu rozdíl je pouze ve výzbroji a žávěsnících a SOP. čtvrtý obrázek v tématu viewtopic.php?f=57&t=93154
Začneme jak se říká od Adama. Kolega Malovec podává bohužel mylné informace. Su-33 od TRU má předělaný trup v místě kachních ploch. Má sice v trupu naraženu Su-33 ale je tam vidět v místě kachních ploch vložka ve formě. Model jsem bohužel už prodal ale našel jsem kolegu a ten to tady dokumentuje více než dostatečně.¨
Omlouvám se za zpoždění ale konečně jsem něco nafotil. Snad to bude k něčemu. První co je u Su-33 ZVE pozitivní je že konečně má drobet hlubší rytí než jejich Su-27 SM. Snad se toho budou držet i u dalších modelů. Méně potěšující je že povrch na některých místech je hrubší. Nic co by nezpravila několika minutová seance s brusnou houbičkou.
Konečně se dostáváme k porovnání Su-33 Zvezda a J-15 Trumpeter. Musím uznat že povrch J-15 (a všech ostatních sůček od Trumpeteru) je hezčí než modely od Zvezdy (Su-27SM a Su-33) Stačí k tomu naznačení pár šroubků a hned to vypadá veseleji. Co mi vadí u Zvezdy je vynechání žeber na vstupech motoru. Když to šlo u Su-27SM proč to neudělali u Su-33 je mi záhadou. Pořád ale lepší než co předvedl Trumpeter. Zbytek si porovnejte samy. Můj závěr je takovej že mít doma Trumpetu tak se jí zbavovat nebudu a dokoupím si i Zvezdu. Cena je kolem 550Kč. To není žádná hrůza. Můj plán je použít díly z J-15 a udělat si žlutozeleného Číňana ze Zvezdy. Plán jistě dobrý jen by to chtělo nekecat a lepit. Jak říkal kamarád ,,Kdo kliká nelepí " a to je svatá pravda!
Přílohy
Největší rozdíly jsou v místě přechodu kachních ploch.
Povrch Trumpety vypadá opravdu lépe. Detaily konstrukce složeného křídla jsou mnohem hezčí u Zvezdy.
V tvarování ,,motorů" žádnej extra rozdíl nevidím.
Celkově je model od Zvezdy takový jemnější s více detaily.