Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na cenu opravy kompresoru

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Dotaz na cenu opravy kompresoru

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 18:42

Zdravím,
Jak jsem psal ve vlákně se stavbou Tigera, odešel kompresor. Zjistil sem, že upadl unašeč na hřídeli motoru (nebo jak se to jmenuje), na kterém je připojen přes ložisko píst. Vylámal se asi závit v této součástce. Hřídel motoru má závit v pořadku.

Kompresor jsem koupil na http://www.airbrush-potreby.cz, kde by měl být záruční a pozáruční servis v pohodě, jak inzerují zde http://www.airbrush-potreby.cz/store/sh ... ageID=2068

No, po zavolání jsem byl odkázán na pána, co pro ně servis dělá. Telefon nezvedá a komunikace jen po emailu s tím, že oprava po odeslání fotky kde je závada vidět, bude 2600. To je skoro cena nového kompresoru.

Může někdo, kdo se v tom vyzná, poradit jestli je ta cena adekvátní za ten jeden díl? Práci bych podle toho co mají na e-shopu platit neměl. 2600 se mě zdá hodně.

Děkuji za jakoukoliv radu co s tím.

IMG_3093.JPG

IMG_3095.JPG

IMG_3096.JPG

IMG_3097.JPG

Naposledy upravil atari dne 03 úno 2016, 13:46, celkově upraveno 1
atari

• Odpovědět s citací

Re: Dotaz na cenu opravy kompresoru

Příspěvekod FrantaTT » 02 úno 2016, 18:51

No nevím. Z té fotky mi přijde, že se jen povolil závit. Nejde zašroubovat ekcentr zpět na hřídel motoru?
FrantaTT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 19:10

Očistil jsem to a zavit v tom unašeči je víceméně v pořádku, jen nemám vercajk na to, zlomil sem závlačku co jistí ložisko v tom unašeči :( Problém je, že nevím jak unašeč našroubovat zpět a pak dát ložisko do ojnice pístu.

2600 je ale opravdu hodně, tu závadu na fotkách vyděl, tak nevím co i tom mám myslet.

Ta závlačka snad půjde koupit, doufám.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 02 úno 2016, 19:26

za 2500 je nový kompresor se zárukou.
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 19:30

Ano presne za 2500 koupim novy. Takze se mi podarilo nasroubovat setrvacnik (neni to unasec, diky za SZ) a kompresor zase jede. Jen potrebuji tu zavlacku na zajisteni loziska.

Co si ma clovek myslet o servisu Art & Hobby, at si kazdy udela obrazek sam...
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 19:47

Tak to opět vypadlo, závit v setrvačníku je asi opravdu kaput. Přes SZ jsem dostal tip na další servis, tak to zkusím. Alespoň už vím co tomu je.

Pán nám přestal komunikovat, po tom co jsem napsal dotaz jak došel k ceně 2600, když se pokazil setrvačník za 90 korun.

http://www.airbrush-potreby.cz/store/go ... -komp-ND35

simpanovi děkuji za sz s informacemi.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 02 úno 2016, 19:59

Ahoj, vezmi ten poškozený díl a odnes nejbližšímu soukromému zámečnictví. Pokud budou mít čas, udělají ti to v pohodě do druhého dne, jestli vidím dobře tak je to jen excentrická díra se závitem v kusu kulatiny. A jestli tou závlačkou myslíš tu segerovku na obrázku, tu koupíš v každém kovomatu. Pokud si to poskládáš sám, troufám si cenu celé opravy odhadnout do 500,- max. A to asi ještě přeháním.
Edit: aha, teď jsem teprve klikl odkaz a on je ten díl trošku složitější, no ale cena 90,- oproti opravě za dva a půl, to je síla :)
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 20:02

Tak pán odepsal:

"Já vím, bývá to tak nejčastěji ovšem výměna je možná pouze za podmínek vylisování + nalisování nových ložisek a někdy i případně výměna statoru (pokud nejdou sundat stara ložiska)."

Ještě napsal, že cena je včetně práce, takže to, co e-shop hlásá zde:

http://www.airbrush-potreby.cz/store/sh ... ageID=2068

není pravda.

Závit na statoru je ok, takže jen setrvačník a ložsko. To mi stále přijde za 2600 dost.

Tak nevím co s tím. Zítra zkusím jiné sevisy.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 20:41

Tak to je síla, on ten závit není stržený ani v tom setrvačníku. Byl sem přes SZ upozorněn, že závit má stejnou orientaci jako otáčení motoru a není tam červík na zajištění. Pustil sem motor a opravdu to tak je. To by mě teda nenapadlo.

Dostal sem tip na zalepit to tímto

http://www.alteco.cz/cs/p/alteco-3-ton- ... 00356.html

takže to zítra zkusim. Ono to bylo asi zalepené už z výroby a ten stržený závit v setrvačníku byl jen zbytky lepidla. Když sem to vyčistil, tak závit je v pořádku.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 20:52

Zde je fotka, jak vypadá závit na setrvačníku po vyčištění. Je úplně ok. Bylo to jen lepidlo a jeho rozlámané zbytky. Ten sajrajt na setrvačníku je původní epoxid, čím to číňan slepil.

Zítra zalepím, jinak je kompresor v naprostém pořádku.

Celkem by bylo zajímavé zjistit, co by tam za 2600 opravoval.

IMG_3101.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 02 úno 2016, 21:37

Na tých 2600.- Kč si ten pán opravár cení svoje vedomosti, ako a čím to má zalepiť. :nuts: :nuts: :nuts:
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 22:17

Tak pán šel v dalším emailu s pravdou ven, o tomto problému ví a neumí ho řešit, jinak než výměnou celé větší sestavy. Napsal že to číňan zřejmě lepí nekvalitním lepidlem schválně aby to vydrželo tak tu záruku (u mě to prdlo po 2,5 roku) a když to slepil, tak se mu to vždy vrátilo.

Mohl to říci na rovinu rovnou a ne tech 2600, zase ale alespoň začal komunikovat a nevytáčet se.

Perlička na konec. To že je u servisu zdarma práce a platí se jen díly je chyba a ba webu už to ted opravili, potom co jsem se na to ptal.

A opravdu toto tam ihned naskočilo:

Servis zdarma - servisní práce během záruční doby i po skončení záruční doby (kromě kompresorů)

To že to tam bylo bez "(kromě kompresorů)" určite více jak 2,5 roku a jako zákazníka to mě osobně ovlivnilo, abych tam kompresou koupil, to už nemám sílu řešit ani tam volat. Koupil sem si přeci číňana za 2800 tak co bych chtěl, že...

Tak asi tak, zkusím to zalepit a uvidím, nic jiného ani nezbýva. Vůbec netvrdím, že ten eshop je vyloženě špatný, vše bylo ok, klasicky, do okamžiku, než se něco posralo. To o tom servisu zdarma, ať si každý udělá názor sám.

Osobně e-shop na airbrush změním.
Naposledy upravil atari dne 02 úno 2016, 23:44, celkově upraveno 1
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 02 úno 2016, 22:56

Tenhle kompresor se poměrně dobře zahřívá, a jestli to číňan lepí nějakým obyč epoxidem tak se to musí povolit. Zkus to Alteco co jsem ti poslal v sz, to je tuším do 120 °C .
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 02 úno 2016, 23:45

Lepí to ňákym krámem, sem to viděl, když sem to sloupal z toho setrvačníku, tam kde jim to dost přeteklo.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 03 úno 2016, 01:23

Já jen malou poznámku: koupit kompresor jeden z "nejlevnějších krámů" na trhu a čekat, že bude servis zdarma je ale hodně naivní. Ceny mají u tohoto prodejce srovnatelné s konkurencí, tak kdo by tu práci platil? Na druhou stranu by nebyl problém to klidně i takto praktikovat, ovšem musel bys zákonitě očekávat, že náhradní díly budou stát daleko více než u konkurence.
Gloton

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse