Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Německý Typhoon Mk.IB

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Německý Typhoon Mk.IB

Příspěvekod alf » 10 lis 2008, 15:49

Nevíte pánové někdo jak to bylo s touhle mašinou? Někde uvádějí horní plochy v RLM 70 download/file.php?id=246801&mode=view a třeba na wings palette uvádí nahoře normální britskou kamo, doplněnou o žlutý spodek a ocas. Cutting Edge na tuhle mašinu dělají obtisky a pro změnu uvádí RLM 74.
Tuší někdo kde je pravda?
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Re: Německý Typhoon Mk.IB

Příspěvekod zdesko » 10 lis 2008, 16:40

..zkus Alfe zagůglit a najít si stránky M.Nedeljaka. Na svých stránkách se tomu "předváděcímu cirkusu" zajatých letadel docela věnuje. Potíž je v tom,že část letadel byla přemalovaná a část zůstala v původních barvách,jen byl spodek přetřen žlutě.. No,a fotka Typhoona je tak ničemná,že to z ní není poznat. Nicméně Nedeljakova rekonstrukce prezentuje Typhoon v původních barvách.. :-k Toho,že ho mám označenýho jako Mk1a,si raději nevšímej.. :grin: Porád se s jejich značením nějak peru.. #-o
Přílohy
Hawker Typhoon Mk1A_germ01.jpg
Hawker Typhoon Mk1A_germ-color01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 10 lis 2008, 18:02

Dík za tip :) . Tu stránku jsem našel http://www.modelmag.info/view.php?cislo ... 2003031801 i když o moc chytřejší nejsem. Pokud je fakt známa jen tahle jediná fotka, tak na vrchu to opravdu může být cokoliv a všechny tři možnosti (původní britská kamo, RLM 70 i RLM 74) můžou být dobře.
Pokud náhodou někdo suší doma obtisky od APC decals na tohohle krasavce (1/72) a chtěl by se jich zbavit, rád se jich ujmu :) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirka.klatovy » 11 lis 2008, 17:07

Možná tady: http://www.luftwaffe-experten.org/forum ... wtopic=308

Na stránkách Wings Palette někdy stačí kliknout na adresu zdroje, odkud kamufláž pochází, občas se objeví něco zajímavého.
jirka.klatovy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 11 lis 2008, 18:01

jirka.klatovy píše:Možná tady: http://www.luftwaffe-experten.org/forum ... wtopic=308

Na stránkách Wings Palette někdy stačí kliknout na adresu zdroje, odkud kamufláž pochází, občas se objeví něco zajímavého.

Uctivě se klaním pane kolego [-o< [-o< . Z fotek je zřejmé že Tajfůn byl nahoře fakt celozelený. Jestli lítal nějakou dobu i s původní britskou kamo na horních plochách řešit nebudu. Tajfuňák půjde dozelena. Ještě jednou díky :) !
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirka.klatovy » 12 lis 2008, 21:23

Není zač Alfe, rád pomůžu a když se na těch stránkách zaregistruješ tak se dostaneš i na jiné fotky:
http://www.luftwaffe-experten.org/forum ... wtopic=308
Vypadá to, že se německý Tajfun dá postavit i bez žluté vespod.
Já se chystám časem na opak - na německé mašiny budu dávat paví oka. :-D
jirka.klatovy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 13 lis 2008, 06:29

jirka.klatovy píše:Není zač Alfe, rád pomůžu a když se na těch stránkách zaregistruješ tak se dostaneš i na jiné fotky:
http://www.luftwaffe-experten.org/forum ... wtopic=308
Vypadá to, že se německý Tajfun dá postavit i bez žluté vespod.
Já se chystám časem na opak - na německé mašiny budu dávat paví oka. :-D

Na žlutou se právě těším :) ! A tajfůn má být jednak oddychovkou a jednak pádná odpověď těm, co mastí letadla Luftwaffe s pavíma okama :grin: :grin: .
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 13 lis 2008, 10:13

..tak to bys měl Alfe naštvat i ty,co dávaj hvězdy v kruhu na Luftwafe letadla..třeba tímhle.. :grin:
Přílohy
Piper J-3 Cub_usa-ger-usa01.jpg
Piper J-3 Cub_usa-ger-usa01.jpg (8.07 KiB) Zobrazeno 1229 krát
Piper J-3 Cub_ger01.jpg
Piper J-3 Cub_ger02.jpg
Chance Vought F4U Corsair_germ01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 13 lis 2008, 17:35

No ty pajpry mě nelákají a korzár je pro změnu docela šílený :grin: :grin: . Na výběr je dost skutečných kamo. Různé verze Thunderboltů, Mustangů, pak P-38, B-26, B24, B-17 o podobně. Určitě si časem zase něco najdu :) .
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 13 lis 2008, 17:36

No ty pajpry mě nelákají a korzár je pro změnu docela šílený :grin: :grin: . Na výběr je dost skutečných kamo. Různé verze Thunderboltů, Mustangů, pak P-38, B-26, B24, B-17 o podobně. Určitě si časem zase něco najdu :) .
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirka.klatovy » 13 lis 2008, 22:33

Tak každopádně máš mnohem víc na výběr než já, britové žádný "Rosarius cirkus" neměli. Ale mně to stačí.
jirka.klatovy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubos Vinar » 13 lis 2008, 23:04

alf píše:Dík za tip :) . Tu stránku jsem našel http://www.modelmag.info/view.php?cislo ... 2003031801 i když o moc chytřejší nejsem. Pokud je fakt známa jen tahle jediná fotka, tak na vrchu to opravdu může být cokoliv a všechny tři možnosti (původní britská kamo, RLM 70 i RLM 74) můžou být dobře.
Pokud náhodou někdo suší doma obtisky od APC decals na tohohle krasavce (1/72) a chtěl by se jich zbavit, rád se jich ujmu :) .

Alfe, ty dekály se dají normálně koupit u Artura. Doma sice nějaký asi mám, ale po pravdě se mi nějak nechce to balit a posílat. Kdybys u Artura nepořídil tak se ozvi.

LVi
Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník

Pro samé modely nelepím.
Lubos Vinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav » 13 lis 2008, 23:12

Objavil som, ze ma tu ohovarate :-D
Ako tak pozeram na diskusiu na LEMB a hlavne "nove" fotky, musim uznat ze ten moj bokorys nie je spravny. Rozhodne je vidiet, ze ma byt tmavozeleny.
Přílohy
Typhoon1.jpg
Miroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 03 pro 2008, 20:18

Ještě na okamžik oživím tohle téma. Nevíte někdo pánové jak to myslí eduardi se svýma maskama na car door na akademku :) ? To se má jako naplácat na bublinu co akademka normálně nabízí, nebo pro tenhle model někdo někdy dělal i kabinu se dveřma? Skopčáci vlastnili právě "dveřní" verzi, takže jsem v pasti, protože mám model s bublinou :( . Uvažuju že to přehlédnu a dveře vymaskuju ale pokud by byla jiná možnost 8-) ?
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom Binter-klon » 03 pro 2008, 20:35

jirka.klatovy píše:Tak každopádně máš mnohem víc na výběr než já, britové žádný "Rosarius cirkus" neměli. Ale mně to stačí.

Ale měli..... :)
Všechno vím a všechno znám a to co nevím a co neznám, tak na to se zeptám.
Tom Binter-klon

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse