Zdravím pánové letadýlkáři. Protože se orientuju spíš v technice než v letadlech žádám o pomoc. Rád bych si postavil tyhle "lítající hrabě" samozřejmě v našich barvách a asi v 72ce. Už jsem hledal kdo to vyrábí našel sem Zvezdu a myslím, že KOPRO dělalo Súčko taky. Na fóru jsem hledal. Potřeboval bych vědět, která firma je kvalitnější (lépe sestavitelná), přece jenom sem v letadlech uplnej rybízek. Tak děkuju
robi to este aj Revell, ale to je riadna karikatura v podstate sa to na Su-25 ani nepodoba... Kopro alebo Zvezda? mam rovnaky problem a poviem zhruba tolko: Kopro ryte pozitivne, Zvezda negativne...vraj Kopro viac odpoveda skutocnosti...zalezi na tebe...cenovo jednoznacne prijatelnejsie Kopro a navyse ma aj ceskoslovenske dekaly...
každopádně v modelu Su-25 od Kopro vpodstatě NEJSOU podvozkové šachty....já tuhle potvůrku stavěl jako čerstvou novinku....už tehdy to nebyl model,kde b vše úplně perfektně sedělo.....takže doporučuju přikoupit i tmel..ale jinak je to slušné...
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Ono je v první řadě nutné si uvědomit že konkrétně u Su-25 jsou podvozkové šachty prakticky zbytečné.Pokud je letoun na zemi tak jsou takřka kompletně zakryté podvozkovými kryty (otevřené jsou jen kryty, jejichž okraje téměř doléhají na podvozkové nohy takže bych se spíše zaměřil na jejich zpracování a vylepšení než na vyšperkování podvozkových šachet z nichž nebude nic vidět).
Já sem zůstal u Zvezdy, rozhodně je s ní míň práce jak s KP, ikdyž není tak tvarově přesná. Ale já nepatřím mezi honiče milimetrů a navíc sem pěkně línej
Ja som staval Zvezdu pred nedavnom ..... je to tiez des ale aspon clovek nemusi preryvat cely model ako u KP...u zvezdy je problem Trup ktory je velmi uzky a v urcitych pohladoch Su-25 moc nepripomina ,pri pohlade z boku vyzera model tak dako placato viewtopic.php?t=20051&p=342149#p342149
Nicmene teraz som zacal preryvat KP trup....chcem si ju postavit v blizkej dobe ....najlepsie ako postavit suchara v 1/72 mi pride pouzit obe stavebnice ako KP tak aj Zvezdu...z KP pouzijem Trup a Gondoly ....samozrejme ich upravim a preryjem ...a zo zvezdy pouzijem upravene kridla (kridla su v zvezde fakt pekne staci len vymenit na nich koncove gondoly pre brzdne padaky ktore ma zvezda velmi spatne) smerovku a vyskovky ....a podvozky pretoze v KP je podvozok uplne od veci...dalej som objavil skvele plechy od Partu ktore ten model fakt krasne ozivia + kokpit pavla pripadne koliecka od firmi tallyho a myslim ze by z toho mohlo nieco byt
Plechy dělal i Extratech.Já počítám do kabiny pouze se sedačkou od Pavly.Včera jsem našel Su 25 i u Maqutte.Ještě je Hobbycraft,ten má české obtisky.Kvalita jako u KP.Revell je na nic.
Jé dík moc, no já KP kdysi ještě ve školce stavěl. Ale pokud je Zvezda v negativu a jde líp do sebe tak není co řešit. Na tvarovou přesnost si nepotrpím, když mi to bude připomínat Sučko tak budu rád Obtisky bych chtěl asi od Propagteamu.