Chcem poradiť, na Mošoni som si zakúpil stavebnicu od Dragonu YF-23. Doma som na internete zistil, že to nieje rovnaký model ako predávalo Italeri. A tak nastala klasická dilema. Ktorá s týchto dvoch stavebníc je tvarovo lepšia. Ináč ten Dragon je jemne pozitívne rytý ale tie dekály (vyrobené v roku 1991) sú už nejako podozrivo nažltnuté.
Která je tvarově lepší nevím,ale neřešil bych to... Dragon určitě nebude špatný, navíc je to dneska muzeální letadlo... (Což je škoda, mě se Black Widow II líbí třeba víc než Raptor, ona prý byla lepší i coby Stealth atd... (málo platné - stíhačka od autorů B-2) ale nakonec to vyhrál Lockheed... Dragon býval i dražší, takže... Slep si ho a jestli ho dělala Italeri nebo ne je jedno (italka často mívá tyhle prototypy špatně, viz Boeing XF-32 , F/A-18E, JSF Lockhee YF-35 atd... podle prvních studii či konceptů... Víc ti asi řekne Flogger (Disember Disection)ten tyhle potvory sbírá v množství větším než malém Já YF-23 nemám ale sám bych bral spíš Dragona... Býval 2x dražší než Italeri.
Tvarově má být lepší Italeri (a přebal Testors), ale zase Dragon se hodně špatně shání. Kdyby ses rozhodl ho prodat, neváhal bych.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Tak Dragon je dobrý akorát na dekály ( ty má italka špatně ) a drobné díly - něco málo z kokpitu a tuším podvozkové nohy. Jinak to s originální předlohou má pramálo společné - možná tak na první pohled. Obvzláště vstupy k motorům, centrální "hrb" za kabinou, a ještě neco bych našel - kdyby byl zájem můžu večer napsat víc. Zabýval jsem se těmito stavebnicemi hodně dlouho ( možná je tu na fóru v galerii ještě můj příspěvek s postavenou Italkou) Rozhodně jdi do Italky a přerýt do negativu - kombinace dekálů Dragon - Italeri
Momentálně na stole : A-4C Skyhawk Hotovo 2024 : MDD QF-4B Phantom II, Bf-109G-14AS Hotovo 2025 : Northrop/Grumman X-47B
Díky za príspevky. Pri porovnávaní fotiek skutočného lietadla a modelov mi vyšiel lepší model od Italeri (nasávače, motorové gondoly, celá zadná partia, spodná cačt trupu atď.). Takže zohnať už len Italerku.
to Blackbird: Možeš mi poslať nejaké podklady, moc som toho na nete nenašiel.E-mail je v hlavičke. Dík