Dnešní inspekce VVN na Jičínsku.
marcelbm píše:Já bych řekl, že 115 a 590 jsou MiG-15, ostatní jsou bisy.
mitte píše:MiG-15bis měly mimo jiné kratší "pouzdra" kanónů 23mm na levé straně. Mě z toho vychází, že na první fotce je ta 73 nebis, ostatní bis. Na druhé fotce by se dalo určit snad jen podle reflektoru v přepážce vstupu. Je tam, není tam?
Ale popravdě, jednotlivé odlišnosti (kanony, reflektor, anténa.. ) se těch továrnách SSSR zaváděly postupně a ne najednou, takže existovaly prý i bisy se starými kanóny, jiné zase s reflektorem v přepážce. Jediným spolehlivým znakem tak je motor a tvar zádě, případně velikost štítů. A ty ta vidět nejsou.
marcelbm píše:mitte píše:MiG-15bis měly mimo jiné kratší "pouzdra" kanónů 23mm na levé straně. Mě z toho vychází, že na první fotce je ta 73 nebis, ostatní bis. Na druhé fotce by se dalo určit snad jen podle reflektoru v přepážce vstupu. Je tam, není tam?
Ale popravdě, jednotlivé odlišnosti (kanony, reflektor, anténa.. ) se těch továrnách SSSR zaváděly postupně a ne najednou, takže existovaly prý i bisy se starými kanóny, jiné zase s reflektorem v přepážce. Jediným spolehlivým znakem tak je motor a tvar zádě, případně velikost štítů. A ty ta vidět nejsou.
Ano, pravda, na první je nebis jen 73, ostatní tři bisy, na druhé u 224 tam reflektor na přepážce není, tak snad bis.
Uživatelé procházející toto fórum: Ehrenberger a 10 návštevníků