Robo díky za perfektní a vyčerpávající popis, spoustě zájemců pomůže. Já se připojím s grafikou - původní DCS je graficky velmi dobrý, ovšem mimo jiných negativních drobností je jakoby v mlžném oparu. Vřele doporučuji nainstalovat ReShade, s ním se dá opravdu kouzlit. Pro ty, co mají karty od nVidie je super (a je jednodušší na nastavení) Freestyle (výchozí zkratka LAlt+F3). Po úpravách vzhledu vás simulátor ještě více pohltí
Richard Dvořák píše:Robo jak se těšíš na MiG-29 v klikatelné verzi?
Vzhledem k tomu, že v DCS lítám převážně v multiplayer misích, kde hraji za červený tým, tak se zatím klikatelný MiG-29 koupit nechystám. Nemůže totiž přinést nic znatelně výkonnostně lepšího, než jsou už stávající neklikatelné MiG-29 A/S. Problém je v tom, že ten nový bude iz.9.12A, což byla zhoršená vývozní verze pro Varšavskou smlouvu, takže po iz.9.12B pro vývoz do třetích zemí, byla druhá nejhorší. Nový MiG-29 bude mít sice R-27ER/ET, které ty skutečné nepoužívali (i když to bylo po upgrade možné), ale radar zůstane pořád velkou slabinou, hlavně proti cílům na pozadí země a nutně tedy potřebuje spolupracujícího hráče (GCI), který se dívá do mapy a navádí na cíl. Tzn. že v MP misích je výhodnější CAP letět s Su-27, které má lepší radar, datalink a podstatně více paliva. Určitě to bude konečně po velmi dlouhé době první klikatelné modernější červené letadlo v DCS a bohužel lepší stroje MiG-29SMT, MiG-31, MiG-35S, Su-27SM, Su-30, Su-35, Mi-28, Ka-52, která by přenesly do červeného týmu vyrovnání možností v misích z 90. let, kvůli nedostatku podrobných utajovaných informací nebudou v DCS simulovány ještě hodně dlouho. V DCS je hodně strojů a všechny se je zvládne naučit jen pár lidí na světě. Ostatní se musí rozhodnout, pokud chtějí hrát multiplayer mise, kterou stranu si zvolí a podle toho nakoupí a naučí se potřebné stroje. Kdo chce lítat západní stroje, má multiplayer život v DCS snadnější, protože nemají proti sobě odpovídající ruské modernější protějšky. DCS má obrovský problém s vyvážením síly červeného a modrého týmu, čí více je jedná o modernější dobu. Jediné období, kde je to v pořádku, jsou mise ze 60.-70. let. Rozvedl jsem to více, protože je to pro rozhodování nadšenců do MP lítání důležitá informace, aby věděli, do čeho se chtějí případně pustit.
MP musí být určitě velice obohacující, nicméně já se prozatím věnuji SP a kampaním. Oslovují mě moduly, které jsou vytvořeny do nejmenších detailů a které mají klikatelné kokpity. Velkou výzvou jsou helikoptéry - na Hindovi mám cca 3 hodiny a stále létám osmičky nad přistávací dráhou, cvičím starty a přistání. Jde to pomalu, ale jde to, hrozně mě to baví . Něco pro příznivce What If - Hokum Ka-50...
Přílohy
F-5E
Ka-50
Ka-50
Naposledy upravil Richard Dvořák dne 06 črc 2025, 18:12, celkově upraveno 1