Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

simulátor DCS World

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: simulátor DCS World

Příspěvekod Richard Dvořák » 04 črc 2025, 19:26

Robo díky za perfektní a vyčerpávající popis, spoustě zájemců pomůže. Já se připojím s grafikou - původní DCS je graficky velmi dobrý, ovšem mimo jiných negativních drobností je jakoby v mlžném oparu. Vřele doporučuji nainstalovat ReShade, s ním se dá opravdu kouzlit. Pro ty, co mají karty od nVidie je super (a je jednodušší na nastavení) Freestyle (výchozí zkratka LAlt+F3). Po úpravách vzhledu vás simulátor ještě více pohltí =D>
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robo76 » 05 črc 2025, 23:53

DCS 2025 AND BEYOND https://www.youtube.com/watch?v=4Q37cbS0XKY
Robo76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 06 črc 2025, 04:15

Robo jak se těšíš na MiG-29 v klikatelné verzi?
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robo76 » 06 črc 2025, 09:41

Richard Dvořák píše:Robo jak se těšíš na MiG-29 v klikatelné verzi?

Vzhledem k tomu, že v DCS lítám převážně v multiplayer misích, kde hraji za červený tým, tak se zatím klikatelný MiG-29 koupit nechystám. Nemůže totiž přinést nic znatelně výkonnostně lepšího, než jsou už stávající neklikatelné MiG-29 A/S. Problém je v tom, že ten nový bude iz.9.12A, což byla zhoršená vývozní verze pro Varšavskou smlouvu, takže po iz.9.12B pro vývoz do třetích zemí, byla druhá nejhorší. Nový MiG-29 bude mít sice R-27ER/ET, které ty skutečné nepoužívali (i když to bylo po upgrade možné), ale radar zůstane pořád velkou slabinou, hlavně proti cílům na pozadí země a nutně tedy potřebuje spolupracujícího hráče (GCI), který se dívá do mapy a navádí na cíl. Tzn. že v MP misích je výhodnější CAP letět s Su-27, které má lepší radar, datalink a podstatně více paliva. Určitě to bude konečně po velmi dlouhé době první klikatelné modernější červené letadlo v DCS a bohužel lepší stroje MiG-29SMT, MiG-31, MiG-35S, Su-27SM, Su-30, Su-35, Mi-28, Ka-52, která by přenesly do červeného týmu vyrovnání možností v misích z 90. let, kvůli nedostatku podrobných utajovaných informací nebudou v DCS simulovány ještě hodně dlouho. V DCS je hodně strojů a všechny se je zvládne naučit jen pár lidí na světě. Ostatní se musí rozhodnout, pokud chtějí hrát multiplayer mise, kterou stranu si zvolí a podle toho nakoupí a naučí se potřebné stroje. Kdo chce lítat západní stroje, má multiplayer život v DCS snadnější, protože nemají proti sobě odpovídající ruské modernější protějšky. DCS má obrovský problém s vyvážením síly červeného a modrého týmu, čí více je jedná o modernější dobu. Jediné období, kde je to v pořádku, jsou mise ze 60.-70. let. Rozvedl jsem to více, protože je to pro rozhodování nadšenců do MP lítání důležitá informace, aby věděli, do čeho se chtějí případně pustit. 8-)
Robo76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 06 črc 2025, 17:54

MP musí být určitě velice obohacující, nicméně já se prozatím věnuji SP a kampaním. Oslovují mě moduly, které jsou vytvořeny do nejmenších detailů a které mají klikatelné kokpity. Velkou výzvou jsou helikoptéry - na Hindovi mám cca 3 hodiny a stále létám osmičky nad přistávací dráhou, cvičím starty a přistání. Jde to pomalu, ale jde to, hrozně mě to baví (:). Něco pro příznivce What If - Hokum Ka-50... :-D
Přílohy
IMG_20250706_183624.jpg
F-5E
IMG_20250706_183731.jpg
Ka-50
IMG_20250706_183841.jpg
Ka-50
Naposledy upravil Richard Dvořák dne 06 črc 2025, 18:12, celkově upraveno 1
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 06 črc 2025, 18:04

Laň na startu... malé What If (předloha je D, v simulátoru je verze P)
Přílohy
IMG_20250706_190257.jpg
Richard Dvořák

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse