Ahoj, mám takový problém s matným lakem od Mr. Paint. Dělá mi to na povrchu takové bílé tečky. Nevím co s tím, vyzkoušeno jiné balení barvy, jiná pistole, různé tlaky, lak i víc přiředit, ale nic nepomáhá. Prosím o radu jestli někdo neví kde je problém. Děkuji
Řešil jsem naprosto identický problém a řešení nenašel. Navíc bílé tečky nejdou nijak odstranit, takže matný lak od MrP (bohužel) nepoužívám. Zajímavé je, že u polomatného jsem nikdy podobný problém neměl. Přidávám se tedy k dotazu na eliminaci tohoto nežádoucího jevu.
Divné je, že ten ,,starý" ještě ve skle který jsem měl zhruba od jeho uvedení to nedělal. Až ty v plastové lahvičce. A jak píšeš jiné to nedělají. Ten mat u toho laku se mi líbí tak se ho vzdát nechci. Snad někdo vi co s tím
Matný lak od MrP používám běžně, už jedu asi třetí lahvičku, všechny v plastu. A bílé tečky se mi objevily až teď na posledním modelu, když jsem zmatňoval pneumatiky. Ale ne v takovém množství jako máš na fotce, spíš tam sem tam jedna dvě tečky. S lahvičkou jsem cca v polovině a u předchozích modelů jsem na žádné tečky nenarazil. Tak nevím, jestli špatná šarže, co po čase trochu degraduje? Bohužel broušení nepomůže, rovnou je lepší to znovu přestříknout barvou a pak druhý pokus s doufáním, že zrovna tečka nepoletí.
Zdá sa, že to nie je len problém lakov. Mne sa táto neplecha objavila pri striekaní farbou MRP-144 Sand ANA616 (WWII USA - Africká kampaň). Farbu som kúpil cca pred 3 mesiacmi. Nebyť Vašich príspevkov, ešte stále by som si myslel, že chyba je "v mojom prijímači" (zakaždým poctivo som čistil kompletne rozobratú striekaciu pištoľ, do zblbnutia som rozmiešaval farbu, a znovu sa objavili 1 - 2 biele bodky, presnejšie niečo ako biela krupica. V súčte na celý model 1/72 bolo toho tak cca 8 bielych krupiek ...). Našťastie nebolo toho veľa, tak som to obrúsil a nastriekal nanovo. No ale je to otrava.