Eduardí poslední rekonstrukce Hartmannovy Bf 109G-14 viz obrázek. Tipuju, že dotyčná kresba je spíš what - if splácanina ze dvou strojů - Bf 109G-14 a Bf 109G-10 "Erla". Erlu nabídli jak Eduardi (1/48 i 1/72 v Royal Class) tak Revell ve dvaatřicetině.
Mimo jiné je to letadlo na obrázku proporčně úplně mimo - co ten křivý "nos" ? Přijde mi to jako nějaká hooodně hooodně vousatá rekonstrukce z ´80-90. Třeba Airfix dlouhá léta nabízel Hartmannův stroj v bílé krabičce ze série "Esa" coby Bf 109K-4....
Eduardi mají Hartmanna aspoň ve čtvrtce moc hezky pokrytého... (Ve dvaasedmdesátce tipuju už pomalu také.)
jednoznačně za mě ne. V té době již nápis Karaya nepoužíval. Proč? Ze dvou důvodů - nebyl už členem Karaya staffel9./JG 52 a po svatbě v srdci užíval zdrobnělé jméno své ženy Uršuly - Uschi. Pak se mi nelíbí odstíny barev. A co mi taky příjde divné jsou symboly sestřelů. Kluci jistě doplní odbornější věci.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
dobrý den barvy samozřejmě znám tak je na té kresbě neberu až tak vážně šlo mi hlavně o intepretaci těch symbolu a o to odkud se vzaly ty sestřely na ocase protože přesně tuhle podobu obtisku kdysi nabízela fujimi u g6 g14 bohužel bez kamufláže protože ty se s obtiskovým archem značně rozcházely a to už jsem na modelforu párkrát řešil proto mě to moc nepřekvapuje co tu vidím každopádně děkuji za informace.