Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48320 • Stránka 2781 z 3222 • 1 ... 2778, 2779, 2780, 2781, 2782, 2783, 2784 ... 3222
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod jenda58 » 27 zář 2023, 11:39

Skladník patrně neběhá pro každých 5 kusů do lisovny, resp. do balírny :P .
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 27 zář 2023, 13:44

Zřejmě je to takto nastavený proces, který Eduardu vyhovuje, aby vše šlo jak má. Nevidím důvod to řešit... prostě přijde mail navíc
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 27 zář 2023, 15:02

Myslíš? Tak třeba pokud od e-shopu objednám něco, co mají skladem a po uzavření objednávky mi přijde mejl, že to skladem není, tak rázem má u mne důvěryhodnost čínského tržiště a českého “paratitního zprostředkovatele”. Vzhledem k tomu, že už jsem pár objednávek u Edy udělal, tak sice vím jak to je v reálu, ale méně znalého by to asi mohlo rozdivočit. No minimálně je to k zamyšlení a to, že to Eduardu takhle vyhovuje (což je stejně jen Tvá domněnka) nepovažuji za relevantní důvod.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 27 zář 2023, 15:06

Radek A píše:Taky se mi to stalo. Asi jsme se na ty kabinky vrhli jako kobylky a e-shop to úplně nezvládl aktualizovat. Nebo holt ještě bylo potřeba ty krabice přenést z lisovny do výdejního skladu :)

:grin: :grin: :grin: To mne taky napadlo.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 27 zář 2023, 15:53

travis píše:Myslíš? Tak třeba pokud od e-shopu objednám něco, co mají skladem a po uzavření objednávky mi přijde mejl, že to skladem není, tak rázem má u mne důvěryhodnost čínského tržiště a českého “paratitního zprostředkovatele”. Vzhledem k tomu, že už jsem pár objednávek u Edy udělal, tak sice vím jak to je v reálu, ale méně znalého by to asi mohlo rozdivočit. No minimálně je to k zamyšlení a to, že to Eduardu takhle vyhovuje (což je stejně jen Tvá domněnka) nepovažuji za relevantní důvod.

No já si oo roce něco objednal novinky - a kabinka na Albatros to nebyla. A stejná písnička jako u Tebe, prý nemaj skladem a ani nevím co všechno, že to nemají. Jen už 4 den čekám bez dalšího infa.
Snad to nějak přijde ale příšt jiný shop.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kenny73 » 27 zář 2023, 19:54

To bude asi systémem obchodu. Objednával jsem na večer až ve 23:00, všechno skladem a o cca o půlnoci přišla zpráva o nedostatku některého zboží. Trochu jsem se "vyplašil" že jsem něco přehlédl, ale ráno hned v 7:00 přišla zpráva, že zboží je na skladě v dostatečném množství a připravuje se k výdeji. Že by někdo připravoval objednávky v noci? To si myslím, že asi ne.
kenny73

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 zář 2023, 21:30

K těmto stavům dochází téměř výhradně během akcí typu Afterparty. Pokud se časově Afterparty kryje s uvedením novinek na trh, tak se to ještě umocňuje. Důvodem je velké množství objednávek. Například se začátkem Afterparty E-daye, která začala v pátek, jsme měli v pondělí ráno k vyřízení něco přes 800 objednávek z E-shopu, a během týdne jich chodí kolem 300 denně. Protože u novinek je obrátka mnoha položek, typicky stavebnic, velmi rychlá, tak je u nich vypnutá identifikace nedostupnosti položky. Pokud dojte k tomu, že položka pro objednávku chybí, systém odešle informaci o nedostupnosti zboží. Protože ale chybějící položky průběžně a přednostně dobalujeme, je běžné, že ještě během toho samého dne nebo druhý den jsou chybějící položky doskladněny, balík se zabalí, odešle a vy dostanete zprávu o odeslání velmi rychle po tom, co jste dostali zprávu o čekání na chybějící položky. Prostě to berte tak, že během akcí běží čas jinak (:)

Mám jeden příklad ze včerejška, abyste si udělali obrázek, co se může dít. Včera se zabalilo 620 ks Hrábí, Su-25K 1/48. Ty se naskladnily, ale odpoledne už byl stav skladu 79 kusů v mínusu. To je příklad položky, která se točí opravdu rychle a jsme schopni ji rychle dobalovat, pokud jsou k dispozici komponenty. Někdy je to složitější, například u Brassinů, především odlévaných. Pokud o ně je vyšší zájem než obvykle, je doba doplnění několik dnů. To byl třeba příklad bundlu Kurfiřta s motorem, který se prodával nad očekávání dobře. Ale i u Hrabí to není úplně jednoduché kvůli, enormní velikosti a rozsahu obtisků, které se průběžně tiskly celý minulý týden a myslím si, že ještě dnes jsme neměli vytištěný celý náklad. Je tam také problém u Bundle s výzbrojí, o který byl enormní zájem a ten teď bude nějakou dobu dočasně nedostupný, protože další sady výzbroje budou k dispozici až příští týden. Naopak Bundle s nýty, kde je zájem podobný, je v pohodě, protože nýty stíháme průběžně tisknout a dobalovat.

Abychom stíhali balíky zabalit a vyexpedovat, tak při takovýchto akcích posilujeme personál, a do expedice chodí na výpomoc kolegové z jiných oddělení. Takže v těchto dnech je v expedici na výpomoc ajťačka, knihovnice, dvě účetní, dva příslušníci marketingového oddělení a firemní detektiv.

Pokud jde o rychlost odbavení zásilek, tak za období od ledna do teď 29,5 % zásilek odchází stejný den, kdy jsou objednány, 35 % první den po objednání, 19,6 % druhý den po objednání, 8 % třetí den, 5,11 % čtvrtý den, 2,96 % pátý, 1,65 % sedmý, 1,03 % osmý a 0,66 % devátý den. Chápu samozřejmě, že o zásilkách, které odchází včas, se nediskutuje (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hokki » 28 zář 2023, 06:35

Dobrý den,
Máte prosím nějakou představu, kdy by se mohla na e-shopu objevit zbylá Kuňkadla?
Díky

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hokki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 28 zář 2023, 06:50

To je teda mazac... Takových objednávek.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 28 zář 2023, 08:30

Vl.Šulc píše:K těmto stavům dochází téměř výhradně během akcí typu Afterparty. Pokud se časově Afterparty kryje s uvedením novinek na trh, tak se to ještě umocňuje. Důvodem je velké množství objednávek. Například se začátkem Afterparty E-daye, která začala v pátek, jsme měli v pondělí ráno k vyřízení něco přes 800 objednávek z E-shopu, a během týdne jich chodí kolem 300 denně. Protože u novinek je obrátka mnoha položek, typicky stavebnic, velmi rychlá, tak je u nich vypnutá identifikace nedostupnosti položky. Pokud dojte k tomu, že položka pro objednávku chybí, systém odešle informaci o nedostupnosti zboží. Protože ale chybějící položky průběžně a přednostně dobalujeme, je běžné, že ještě během toho samého dne nebo druhý den jsou chybějící položky doskladněny, balík se zabalí, odešle a vy dostanete zprávu o odeslání velmi rychle po tom, co jste dostali zprávu o čekání na chybějící položky. Prostě to berte tak, že během akcí běží čas jinak (:)

Mám jeden příklad ze včerejška, abyste si udělali obrázek, co se může dít. Včera se zabalilo 620 ks Hrábí, Su-25K 1/48. Ty se naskladnily, ale odpoledne už byl stav skladu 79 kusů v mínusu. To je příklad položky, která se točí opravdu rychle a jsme schopni ji rychle dobalovat, pokud jsou k dispozici komponenty. Někdy je to složitější, například u Brassinů, především odlévaných. Pokud o ně je vyšší zájem než obvykle, je doba doplnění několik dnů. To byl třeba příklad bundlu Kurfiřta s motorem, který se prodával nad očekávání dobře. Ale i u Hrabí to není úplně jednoduché kvůli, enormní velikosti a rozsahu obtisků, které se průběžně tiskly celý minulý týden a myslím si, že ještě dnes jsme neměli vytištěný celý náklad. Je tam také problém u Bundle s výzbrojí, o který byl enormní zájem a ten teď bude nějakou dobu dočasně nedostupný, protože další sady výzbroje budou k dispozici až příští týden. Naopak Bundle s nýty, kde je zájem podobný, je v pohodě, protože nýty stíháme průběžně tisknout a dobalovat.

Abychom stíhali balíky zabalit a vyexpedovat, tak při takovýchto akcích posilujeme personál, a do expedice chodí na výpomoc kolegové z jiných oddělení. Takže v těchto dnech je v expedici na výpomoc ajťačka, knihovnice, dvě účetní, dva příslušníci marketingového oddělení a firemní detektiv.

Pokud jde o rychlost odbavení zásilek, tak za období od ledna do teď 29,5 % zásilek odchází stejný den, kdy jsou objednány, 35 % první den po objednání, 19,6 % druhý den po objednání, 8 % třetí den, 5,11 % čtvrtý den, 2,96 % pátý, 1,65 % sedmý, 1,03 % osmý a 0,66 % devátý den. Chápu samozřejmě, že o zásilkách, které odchází včas, se nediskutuje (:)

Takže víte že se tak děje, protože se to stále opakuje. To je fajn vědět, ale nepoučit se z toho, to by v řadě firem bylo na "poučení z krizového vývoje". Zatím jsem tedy statisticky v posledních 6 procentech, uvidím kam až se to propadne. To že někdo dělá svou práci dobře, o tom se fakt nemluví, to je tak nějak normální. Ani se za to nechválí. To leda za nadstandard. A ne není to české specifikum. Jinak je fajn že se Vám daří, to je třeba respektovat.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 28 zář 2023, 08:43

Poučením a řešením by mohlo být zrušení všech párty, festů, slev a E-dayů. :grin:
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 28 zář 2023, 08:56

Objednal jsem tuším v sobotu, zaplatil jsem myslím v neděli a včera jsem vyzvedl v zásilkovně. Rychlejší to snad ani být nemůže
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 28 zář 2023, 09:17

Vici píše:Objednal jsem tuším v sobotu, zaplatil jsem myslím v neděli a včera jsem vyzvedl v zásilkovně. Rychlejší to snad ani být nemůže

A o com tvoja skusenost hovori? (:) Tak napr. ja som objednal a zaplatil v piatok, vcera status "odeslano", dodnes nie je u prepravcu, tiez zasielkovna. Cize? Toto nie je kritika Eduardu, len reakcia na "rychlejsi to snad byt nemuze".
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 28 zář 2023, 11:17

Eduard není přepravní společnost, která založila business model na garanci dodání v nějakém čase. Je to primárně výrobce, doplňkově e-shop. Objednávky vyřizuje během pár dní a nikdy neslibovala nic jiného. Ve většině případů to funguje dobře a dodává se v prvních dvou dnech, jindy, zejména při slevových akcích, se to trochu protáhne. Na tom není co řešit.

Pokud jde o nadbytečné matoucí maily, ty jsou mírně otravné. Nicméně pořád je legitimní obchodní rozhodnutí smířit se s touto kosmetickou vadou během slevových akcí, než kvůli tomu překopávat systém a zadělat si na problémy jinde.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kenny73 » 28 zář 2023, 11:45

Vl.Šulc píše:K těmto stavům dochází téměř výhradně během akcí ...

Díky za zajímavé informace (v celém příspěvku). Já to beru jako vlastnost jen mě to překvapilo, ale dál jsem se tím netrápil. I kdyby došlo k prodlení z důvodu naskladnění, tak s tím nemám problém.

Vl.Šulc píše:Mám jeden příklad ze včerejška, abyste si udělali obrázek, co se může dít. Včera se zabalilo 620 ks Hrábí, Su-25K 1/48...

To je docela mazec. Proto jsem s objednávkou pospíchal aby se na mě dostalo. :-D Předobjednávku s odběrem na E-Day jsem nestihnul, protože jsem to nechal na poslední chvíli a už byl konec.

Vl.Šulc píše:Pokud jde o rychlost odbavení zásilek, tak za období od ledna do teď 29,5 % zásilek odchází stejný den, kdy jsou objednány, 35 % první den po objednání, 19,6 % druhý den po objednání, 8 % třetí den, 5,11 % čtvrtý den, 2,96 % pátý, 1,65 % sedmý, 1,03 % osmý a 0,66 % devátý den. Chápu samozřejmě, že o zásilkách, které odchází včas, se nediskutuje (:)

Pro mě jsou termíny vyhovující. Ve čtvrtek večer jsem objednal a zaplatil. Pátek, sobota byl E-Day, v úterý odesláno a ve středu jsem si to vyzvednul v Obrnicích.
kenny73

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48320 • Stránka 2781 z 3222 • 1 ... 2778, 2779, 2780, 2781, 2782, 2783, 2784 ... 3222

Zpět na Diskuse