Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mustang Mk.III - dotaz

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Mustang Mk.III - dotaz

Příspěvekod pazz » 23 črc 2021, 23:01

Chystám se na Mustang Mk.III GA-A z No.112 z Itálie 1944, chtěl bych se poradit na MF ohledně některých detailů:
- podvozkové šachty a vnitřní strany jejich krytů - barva - interior green nebo zinc chromatic?
- barva interiéru - interior green ?
- vnitřní kryt podvozkové šachty při vysunutém podvozku - otevřený nebo zavřený?
- kamufláž - standardní - dark green / ocean grey / medium sea grey?
Díky moc za radu
pazz

• Odpovědět s citací

Re: Mustang Mk.III - dotaz

Příspěvekod Renda » 24 črc 2021, 07:34

V návodu ke stavebnici tyto údaje nejsou? ...... protože se mi zdá, že si v dotazech zrovna odpovídáš.....
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 24 črc 2021, 19:00

Návod uvádí barvu interiéru v interior green a kamufláž dark green + ocean grey/ medium sea grey. Vzhledem k tomu, že návodům nelze vždy plně věřit a že se jedná o US letadlo v britských službách, kdy ne všechno bylo podle britských standardů, chtěl jsem se jen ujistit, že je to správně. V dalších dvou otázkách (barva šachet + vnitřní strany jejich krytů a poloha vnitřních krytů), dává návod na výběr, ale neuvádí jak to u konkrétního stroje bylo.
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 26 črc 2021, 15:47

No, já osobně jsem zatím Mustngy III ze 112 vzdal. Na fotkách vypadají všelijak a naprostá většina vychází velmi tmavě, takže bych se nedivil US OD/NG anebo dokonce RAF zelená/zemitě hnědá, či něco podobnýho šíleného, což se v Itálii dělo.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 29 črc 2021, 10:37

Teď jsem zjistil, že stejný stroj, který bych chtěl stavět mají v novém obtiskovém aršíku DAF Mustangs Italy 1944/45 DK Decals. Ale kamufláž mají popsanou jako olive drab / ocean gray/ light grey :wink:
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 30 črc 2021, 00:53

pazz píše:Teď jsem zjistil, že stejný stroj, který bych chtěl stavět mají v novém obtiskovém aršíku DAF Mustangs Italy 1944/45 DK Decals. Ale kamufláž mají popsanou jako olive drab / ocean gray/ light grey :wink:

To u těch tmavých je asi nejpravděpodobnější, první série takto z USA chodily.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 30 črc 2021, 10:02

To Jfb: Díky za potvrzení, souhlasím a budu se držet této verze kamufláže. M.j. ve stejném obtiskové aršíku od DK Decals je i mk.IV. se stejným kódovým označením GAoS, ten teď v Rozestavěno staví Novis, a ten už by měl být v dark green / ocean gray/ medium sea grey
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 30 črc 2021, 10:05

Od Novise asi obšlehnu tu zinc chromatic do šachet a interior green do interieru.Takže mi ještě zbývá rozlousknout polohu vnitřních podvozkových krytů při vytaženém podvozku - byly otevřené či zavřené?
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod avis » 30 črc 2021, 10:13

Zatvorené ( väčšinou ).
Na stole: Mi-26 1/72 Zvezda - kamufláž EMERCOM
avis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pazz » 30 črc 2021, 11:35

Díky. Takže to se na něho asi brzy vrhnu, ještě si ale pořídím ty obtisky od DK Decals, což bude asi lepší varianta než ty původní od KP. Stejně bych chtěl do budoucna dělat i další britské Mustangy v.č. Mk.IV.
pazz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 30 črc 2021, 15:22

pazz píše:Od Novise asi obšlehnu tu zinc chromatic do šachet a interior green do interieru.Takže mi ještě zbývá rozlousknout polohu vnitřních podvozkových krytů při vytaženém podvozku - byly otevřené či zavřené?

Vnitřní kryty lze udělat jak otevřené, zavřené, či polootevřené, dokonce v mírně jiných úhlech, nic není nemožné, na fotkách je vše. Standardně by měly být ovšem zavřené.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Šebek » 30 črc 2021, 22:07

jfb píše:
pazz píše:Od Novise asi obšlehnu tu zinc chromatic do šachet a interior green do interieru.Takže mi ještě zbývá rozlousknout polohu vnitřních podvozkových krytů při vytaženém podvozku - byly otevřené či zavřené?

Vnitřní kryty lze udělat jak otevřené, zavřené, či polootevřené, dokonce v mírně jiných úhlech, nic není nemožné, na fotkách je vše. Standardně by měly být ovšem zavřené.

Zavřené jsou, pokud drží v hydraulickém systému tlak. Jakmile dojde k poklesu tlaku, začnou se samovolně otvírat, až se otevřou uplně.
Jirka Šebek

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse