Zdravím, měl bych dotaz ohledně kamufláže rumunského Cantu. Našel jsem dva úplně odlišné bokorysy na bílou 8. Vím, že se trochu nakouslo ve chlívečku rumunské letectvo, ale bohužel s žádným výsledkem. Děkuji
Koukal jsem do rumunského tématu a ty flekatá kamufláž vypadá hezky, ale nebude italská. V takovéhle kamo se 501 nikdy nedodávaly. Podle mě měly při dodání tuhle kamo viz příloha. Nelze vyloučit nějaké přemalování což některé fotky ukazují ale nedá se říct co to je za barvy.
Alexandr Sigmund píše:Ještě se blbě zeptám, spodek černá a vršek hlíník???
Tyto předválečné ANO, pak už tam byla šedá. Kouknul jsem do Ali na tenhle typ ale krom dvou fotek co už jsou v rumunském tématu a bokorysu, který je tamtéž nic co by se dalo použít.
já našel ještě pár fotek, ale nic konkrétního....udělám to šedý základ a tmavo šedé skvrny. Pochybuju, že by to Rumuni celé přestříkali, už podle Karasů a Losů co měli od Poláků
Alexandr Sigmund píše:Tu světle šedou bych dal Grigio chiaro nebo něco jako FS 36440
No nevím přestřikali to v Rumunsku. Co použili za barvy je cucání z prstu, ale italské asi ne, nebyl důvod aby jim italové něco dodali. Jinak námořní barvy v době války byly na vrchu Grigio Azzuro Scuro 3 (to dávali italové i na Z.506) a dole Griggio Azzuro Chiaro 1 dole. Podle mě když už cizí barvy tak německé??? Fakt to je cucání z prstu.
Děkuju za konzultaci S těma německýma barvama je to dobrej nápad. Původně jsem vycházel z toho, že jim to dodali tak jak je to na fotce v příloze a Rumuni to opatřili znakama a dopňkama a aby to tak nesvítilo tak na to nastříkali tmavošedé skvrny