Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Avia B-35.1 ktery?

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

1/48 Avia B-35.1 ktery?

Příspěvekod OtakarK » 08 kvě 2019, 22:00

Panove, sou ksehnani tri modeli Avia B-35.1 porad cas od casu. Ktery je tvarove nejlepsi? Karo-As/MpM Vacu-Form, nebo resin Lrgato a nebo resin Planet models? Ja o jinem nevim. Zajima mne skutecnost tvaru trupu a kridel. Vsecno jine se da dohonit. Prosim chci nazory.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Re: 1/48 Avia B-35.1 ktery?

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 08 kvě 2019, 22:27

Vzhledem k tomu, že B-35.1 byl prototyp, který zakrátko havaroval, moc podkladů na něj není. Takže ty modely vychází hlavně z dostupných podkladů. Podle publikace MBI, která je asi nej co se na B35/135 avie dá sehnat, mi nejlíp vychází rezinák od Planet Modelu. Chce ho to ale koupit přímo od výrobce, neboť ty dříve vyrobené mají žloutnoucí acetát kabiny. U nyní vyrobených je to už OK.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 08 kvě 2019, 23:59

Dekuji za dobre a vzacne informace. Ja jeden ten Planet models a MPM uz mam. Nevedel sem estly ten od Legato je lepsi. Mate pravdu vuci te kabinky. Skusim se snema dostat do vstyku estly mi mohou pomoct s novou kabinkou. Estly ne tak se pokusim prispusobit kabinku od MPM ktera vipada ze bude pasovat a neni zluta. Jinak pouziji tu zlutou a udelam sni formu pro novou co si udelam sm. Uvidim estly mi odpovi.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 09 kvě 2019, 08:27

OtakarK píše:Dekuji za dobre a vzacne informace. Ja jeden ten Planet models a MPM uz mam. Nevedel sem estly ten od Legato je lepsi. Mate pravdu vuci te kabinky. Skusim se snema dostat do vstyku estly mi mohou pomoct s novou kabinkou. Estly ne tak se pokusim prispusobit kabinku od MPM ktera vipada ze bude pasovat a neni zluta. Jinak pouziji tu zlutou a udelam sni formu pro novou co si udelam sm. Uvidim estly mi odpovi.

Snad to bude OK, před nějakou dobou mi takto z CMK/Planet modelu poslali bez problémů nové kabinky na Mi1, letova i tu Avii B-35.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 11 kvě 2019, 00:09

Poslal sem jim eMail a odpovedeli mi hnet druhy den. Je rozdil 7 hodin mezi mnou a vama. Oni maji specielni formu jen na takove potize, tak sem ji viplnil a uvidime estly to dostanu. Verim tomu ze ano.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse