Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rakuske Drakeny - cisla na kridlach

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rakuske Drakeny - cisla na kridlach

Příspěvekod rsuchan » 13 pro 2018, 15:30

priskac píše:
Háček píše:IPMS AUSTRIA

tak ono se to popravde dalo i ocekavat ze nejak se nebudou hrnout do odpovedi jelikoz jim tak trochu lezu do zeli, i kdyz v jinem meritku (dekaly jsou 1/72 a ja delam masky pro 1/48). Ale chapu to a nedivim se, asi bych delal bobrika mlcenlivosti taky (jde o biznis, i kdyz asi to neni jejich zivobyti, ale stejne).

rsuchan píše:Ja vždy fandím takýmto aktivitám, len ma zarazilo prečo sú tie čísla iné ako na fotke to dával Martin Král.

Ako som pisal na tej fotke je masina ktora nikdy nelietala v rakuskom letectve (povodna masina s cislom 16 bola vratena do Svedska (priamo do SAABu a nasledne bola zosrotovana??? (zdroj: https://gotech.at/saab_j35_draken.htm)) a tato bola jedna z tusim dvoch kusov ktore boli neletove stroje a sluzili len ako zasobaren nahradnych dielov, v sucastnej dobe stoji pred nakupnym centrom Blue Sky v rakuskom Voitsbergu, odkial pochadza aj ta fotka). Bohuzial na nu nastriekali cisla ktore neboli predpisove, predpisove mali ine tvary (hlavne zkosenie na niektorych hranach).

Vďaka za objasnenie.
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Re: Rakuske Drakeny - cisla na kridlach

Příspěvekod palio » 14 pro 2018, 19:34

V r.88 už bola trochu volnejšia atmosfera takže prelet z Angelholmu do Viedne povolili orgány VZ,údajne pri poslednej várke Rakušáci nad Pobaltím zakufrovali a tak Sovieti zdvihli hotovosť.Bola už Gorbi-perestrojka a tak to nejak uhladili.
Nejaký OE-web popisoval tie prelety,ale ja som bol u RLP takže info bolo od kolegu a býv.spolubojovníka rpz čsl.armie-samozrejme ešte po disidentsky.
palio

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse