Zdravím.
Chcel by som sa opýtať, či je možné touto pastou leštiť aj nafarbený povrch, alebo iba plast. Nastriekal som totiž model základovkou a zišlo by sa pred farbením trochu vyhladiť povrch.
Ďakujem.
kure_melancholik píše:NAzdar můžu s zeptat kde jde sehnat ta lešticí pasta od KMP bratislava?
David Michalko píše:Tak vyleštil som Tamiyami IL-2. Išlo to celkom dobre, až na to,že som jeden večer strávil so špáratkom v ruke a čistil paneláž. Nešlo to zle, ale nabudúce asi vyskúšam niečo tekutejšie.
Milan Holzapfel píše:David Michalko píše:Tak vyleštil som Tamiyami IL-2. Išlo to celkom dobre, až na to,že som jeden večer strávil so špáratkom v ruke a čistil paneláž. Nešlo to zle, ale nabudúce asi vyskúšam niečo tekutejšie.
Cvičně jsem zkusil vyleštit křídlo Revell Fw190 1/72 pastou Tamyia - Finish:
bez nátěru jen plast
barvu zalakovanou Sidoluxem
Postupoval jsem tak, že jsem nabral malé množství (ale opravdu malé!) na hadřík a leštil. Pasta nesmí na povrchu ani v hadříku úplně "zaschnout" jinak opravdu zůstanou bílé stopy v paneláži (i na hadříku - nepoužívám bílý). Proto namočím hadřík do vody a dolešťuji "pod vodou". Případně ještě před zaschnutím pasty leštěnou plochu opláchnu vodou (lze i měkkým zub. kartáčkem přejet paneláž) a po osušení finálně doleštím suchým hadříkem. V obou případech nezůstaly v paneláži viditelné zbytky pasty. U sidoluxu se mi podařilo srovnat a rozleštit i mirnou krupici (tzv. struktura pomerančové kůry), kterou udělal, do ůplně hladkého lesku. (Zkusím použít až zase někdy budu stavět nějakou tu formulku)
Je to sice pracnější, ale pokud doma nic jiného než Tamyiu nemáte....
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků