Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Obtisky na zakázku

Příspěvekod Hammer » 07 črc 2006, 12:41

Vážení přátelé, kolegové modeláři!

Zase jsem "skončil" se svým domkem, tak jsem zase ready dodávat všemožné obtisky, více na mém mejlu. Do pole předmět v mejlu ale napište slovo obtisky a pak na co to mám být. Díky.
Přílohy
vzory USA.jpg
Vlevo nahoře různé typy výsostných znaků, uprostřed fonty písmen a různé nápisy, vlevo dole malované znaky všech možných perutí. U řady znaků je vidět pozadí obtisku, které je nutné pro jeho správnou viditelnost ma tmavém povrchu modelu
bílý papír aktuální zakázka.jpg
dnes s tím jdu do tisku a je to jeden ze tří archů: nahoře část obtisků na Su-27 Russkie vitjazi - SOP, pod tím F-15 E kód jednotky a seriál na pozadí podkladu F-15, dále znaku na červenou "Doru" FW-10 D v 1:24, štítky na panzerfausty v 1:35 a nakonec sad
Naposledy upravil Hammer dne 29 pro 2011, 10:42, celkově upraveno 12
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 07 črc 2006, 14:00

Tož to je si myslím, dost dobrá nabídka. Jen najít čas a dát všechny ty nestandardní hrůzy dohromady...
Odkud jsi/jste kolego?
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 07 črc 2006, 14:34

Skoro mě mrzí, že jak na potvoru, nic nepotřebuju! :) :) Pokud ale budu něco shánět, s chutí si tě vyzkouším. Dík za nabídku! 8) 8)
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 07 črc 2006, 14:58

Jaroslav Špaček píše:Tož to je si myslím, dost dobrá nabídka. Jen najít čas a dát všechny ty nestandardní hrůzy dohromady...
Odkud jsi/jste kolego?

Kousek dole pod Tebou, mrkni na bydliště.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 07 črc 2006, 15:28

No jo, to su ale Pako. Furt si eště nedokážu uvědomit a zažít všechny výhody tohoto fóra...
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

obtisky

Příspěvekod j.Sadilek » 07 črc 2006, 15:33

Super, a je možné "nakopírovat" obtisky? Např. pošlu nekvalitní Tamyiacké origo dekály a ty by jsi je namnožil na ten správnej a dobrej papír???. Nebo třeba namnožit dekály na rakety v 1/32?? To by mi bodlo.
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Re: obtisky

Příspěvekod Hammer » 07 črc 2006, 16:28

j.Sadilek píše:Super, a je možné "nakopírovat" obtisky? Např. pošlu nekvalitní Tamyiacké origo dekály a ty by jsi je namnožil na ten správnej a dobrej papír???. Nebo třeba namnožit dekály na rakety v 1/32?? To by mi bodlo.

Pokud pošleš nekvalitní obtisky e-mailem, můžu si je sice kvalitně naskenovat, ale aby byly ty obtisky kvaslitní, v podstatě je musím vyrobit znovu. To se týká věcí jako ostrých rohů, pravých úhlů atd. Pokud je problém jen v papíru, no problem.
Podle náročnosti je výroba obtisku někdy až hodinu a půl malování. No nejen na rakety, doslova na co si vzpomeneš. V měřítku 1:32 tam bude každičký nápis.
Naposledy upravil Hammer dne 09 zář 2006, 16:42, celkově upraveno 1
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 07 črc 2006, 16:34

Prosím a na kolik to asi tak přijde??Mám hromadu předloh.. :oops: Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 07 črc 2006, 16:48

Fishbed22 píše:Prosím a na kolik to asi tak přijde??Mám hromadu předloh.. :oops: Martin

Herdek, četl jsi tu nabídku nahoře vůbec celou?
Papír skoro jako A4 průhledný obtiskový základ (nelze použít na obtisky, kde je bílá) stojí 40,-Kč
Papír na obtisky, kde je bílá barva, stojí 64,-Kč.
Jedno protáhnutí laserovkou 20,-Kč. Jeden dopis 8,-Kč.
Na papíry to mačkám skoro bez mezer, protože když se to musí obstřihovat nebo vyřezávat, je nesmysl plýtvat papírem. Můžu Ti skoro zaručit, že nebudeš schopen vymyslet nic, co by Ti zabralo celý jeden arch a skutečně jsi to všechno potřeboval. Takže možnosti jsou takové: pošli si papír (ale to bych Ti nedoporučoval, pošta je drahá jako čert) nebo to pořídím já (zatím mám dobrý zdroj - v Hodoníně má asi dvacet archů) a teď příklad:
do tiskárny nikdy nestrkám celý papír, pokud mám třeba jen čtvrt archu. Takže 64 : 4 je nějakých 16,-Kč, tisk ale bez rozdílu jak je to, co tiskárnou protáhnu 20,-Kč a pošta 8,-Kč.
Pokud to bude celý arch (ale vsadím se, že si nedokážeš ani představit kolik tam toho vejde) tak 64 + 20 + 8.
Jo, upozorňuju, že to udělám tak blbě, jak blbě mě napíšete co chcete. :-D
Proto jsem si už raději vyrobil tabulku, kterou každému zájemci pošlu a kterou si hezky vyplníte, aby nedocházelo ke sporům že jsem to udělal tak a ne jinak.
Já doufám, že jakmile se mě naplní jakž takž zdrojová stránka různými používanými obtisky, bude to všecko raz dva hotovo. Zatím je tam snad sto druhů měřítka 1:72 a 1:35. Pokud máte doma Corel, klidně Vám to pošlu!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 07 črc 2006, 16:55

Děkuju moc a omlouvám se.Příště si to lépe přečtu...Pokud by to šlo poslal,tak to by bylo fain. Corel mám.Předem děkuji.Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

obtisky

Příspěvekod j.Sadilek » 07 črc 2006, 18:09

A co kdybych eventuálně poslal poštou přímo origo dekály ze stavebnice a ty jsi si to naskenoval jak by jsi potřeboval? Já se v tom moc nevzznám...A pak tje jenom namnožil a natiskl. Díky
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 07 črc 2006, 19:51

Zdravím všechny.Mám takovej dotázek.Nebude si někdo z Vás nechávat dělat kódová čísla na porevoluční Migy-21MF AČR v měř.1/48,jako třeba šedivku 5508,šedivé třítónové 9801,9804,9805 a další,nebo šedivky MFN 2205, 4175,5581 a ostatní?Pokud ano,dejte mi prosím vědět,já bych se připojil :-D .Sám totiž neoplývám počítačovou zdatností a asi bych je nenavrhl :( :oops:.Díky
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karelka » 07 črc 2006, 20:01

Zdravím,prosím Vás zvládnete i 1:144?
Karelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 08 črc 2006, 08:23

Tomáš Matyska píše:Zdravím všechny.Mám takovej dotázek.Nebude si někdo z Vás nechávat dělat kódová čísla na porevoluční Migy-21MF AČR v měř.1/48,jako třeba šedivku 5508,šedivé třítónové 9801,9804,9805 a další,nebo šedivky MFN 2205, 4175,5581 a ostatní?Pokud ano,dejte mi prosím vědět,já bych se připojil :-D .Sám totiž neoplývám počítačovou zdatností a asi bych je nenavrhl :( :oops:.Díky

Co se týká 9805, tak ti mohu poskytnout hotová čísla, ale pokud to bude Hammer tisknout na laserce, bude to muset asi dělat na bílý papír a ty si to pak musíš obstřihnout. Jinak se ti čísla, zvlášť to světlé z pravé strany trupu, na podkladové barvě modelu úplně ztratí. Kamo je tady http://www.czfree-ol.cz/latal/kamuflaze/mig-21mf.htm
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Re: obtisky

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 16:37

j.Sadilek píše:A co kdybych eventuálně poslal poštou přímo origo dekály ze stavebnice a ty jsi si to naskenoval jak by jsi potřeboval? Já se v tom moc nevzznám...A pak tje jenom namnožil a natiskl. Díky

To je ideální, až na to, že když ty obtisky naskenuju do Corelu, zjistím tam, že je to šunt - rohy jsou obloučky, přímky co mají navazovat nějak nenavazují, kresby jsou jenom jakési fleky.... tak to ještě domalovávám a opravuju ručně. Klidně to pošli, já to přiřadím do stávajícího archu, kde je ještě místo. ať je toho co nejvíc za co nejmíň peněz. Jo, známku do dopisu, abych měl aspoň těch osm korun šul - nul. :-D :-D
Hammer

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse