Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

EC-135 Policie ČR

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

EC-135 Policie ČR

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 črc 2007, 08:23

Po dlouhé době jsem se pustil do jednoho vitríňáčku. Chtěl jsem něco, co by se nemuselo ani přestavovat, tvarově upravovat, přerývat atd. Prostě pohodovka.
Model od Revellu je krásný. Vznikl jako zmenšenina 1/32 a je to na něm vidět. Vše naprosto přesně na sebe pasuju a to obdivuhodně, třeba výškovky do trupu nebo partie kolem motoru, které jsou tvarově docela složité. Rytí je hezké, možná mohlo být trochu jemnější. Na spoustě míst není žádné (kompozitové díly), na spodku trupu se ztrácí.
Odtokové hrany jsou nádherně tenké, s vyjímkou SOP, které jsou i ve skutečnosti pěkně tlusté a model to taky tak má!

Model je v několika dekálových variantách, já jsem měl žlutou záchranářskou. Výhodu to nemá žádnou, jen že se skvěle hledají díly, které spadnou na zem a jsou ze sytě žluté hmoty. :D
Přílohy
IMG_2206.jpg
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 črc 2007, 08:35

Pro stavbu české EC-135, není třeba dělat skoro žádné úpravy, jen je potřeba zkrátit lyže před předním nosníkem (ohnuté části) a udělat nové (rovné) stupačky. Protože jsem si nechtěl dělat problémy při stavbě, udělal jsem interiér v dopravní verzi (je ve výliscích), tedy tak jak k nám vrtulník přišel a byl ze začátku předváděn. Sanitní ADAC vybavení ve stavebnici neodpovídá našemu.
Přílohy
IMG_2222.JPG
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 09 črc 2007, 08:31, celkově upraveno 1
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 črc 2007, 08:40

Pro nástřik jsem zvolil sprej Tamyia, který se mi oc líbil odstínem. Práce s ním mě nenadchla. Stříbrná je Revell 99 (nechtěl jsem, aby to vypadalo jako přírodní kov, ale jako barva.
Obtisky jsou z tiskárny ALPS (díky Mirku!). Odpovídají podobě z prvního předvádění. Později se v drobnostech lišily.
Na závěr jsem model přestříkal lesklým lihovýn lakem Agama a to s maximální spokojeností s tímto produktem.
Přílohy
IMG_2230.JPG
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 09 črc 2007, 08:30, celkově upraveno 1
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 črc 2007, 08:44

Povrchové detaily jsem musel jen doplnit o celou řadu antén. Některé byly přeci jen v modelu příliš tlusté a některé jsou na našich vrtulnících jiné.
Rotorová hlava je naštěstí velmi jednouchá a tak jsem na ni vyměnil jen táhla za jemnější.
Nutností jsou nové výfuky (navrtaný rámeček vhodného průměru), které jsou v modelu nemodelové - hodně mělké.
Přílohy
IMG_2227.JPG
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 09 črc 2007, 08:29, celkově upraveno 1
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 07 črc 2007, 08:46

Pěkná práce chlape. Heliny v 1/72 já mít můžu, ještě když jsi patriotsky zvolil model CZ policie, prostě SUPER. Koukám, že jsi to ani nepřeháněl s opotřebením a napouštěním bordelu do spár. Je to správně, viděl jsem skutečný stroj a ten nic takového nemá, je perfektně čistý a naleštěný.
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 črc 2007, 08:49

Výhradu mám jen k lícování oken. Asi to není lehké při takto složitých tvarech, ale mohlo to být o trochu lepší. Boční okna jsem musel rozřezat na jednotlivá okénka a ty vlepit a přední jsem musel trochu přebousit a vyleštit. I tak spoj trup - sklo nevypadá nejlépe. To je daň za titěrné rozměry modelu. Masky Eduard jsou bez problému, i když byly ze zeléné fólie.
Relativně mohutný stěrač je nový.
Přílohy
IMG_2226.JPG
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 09 črc 2007, 08:27, celkově upraveno 3
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 07 črc 2007, 09:13

Pěkné, pěkné...ještě by to chtělo žlutou a "hrobařskou" DSA aby to bylo komplet :grin:
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 07 črc 2007, 17:19

To bude ten s tou stětcovanou žlutou :grin:

jinak je tůze pěkný ;-I

Jo a poslal jsem mailík
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod modelmrak » 07 črc 2007, 19:05

zuper :shock: já bych chtěl toho tmavě šedýho,myslím že jítá v brně,nejsem si tím jistej,do toho bych šel hned :D
my bike , my freedom

Tatí, můžu jít ba rappovej koncert,stojí to pajcku. Zapomeň! A když si koupím lístek sám? Zapař si !
modelmrak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 07 črc 2007, 21:40

Moooc pěkný ;-I ,na tyhle fotečky jsem se těšil. Po Hindech se do něj taky budu muset pustit.
Pavel Mazač

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 07 črc 2007, 22:17

modelmrak píše:zuper :shock: já bych chtěl toho tmavě šedýho,myslím že jítá v brně,nejsem si tím jistej,do toho bych šel hned :D

V Brně, stejně jako v Praze a Hradci Králové lítá modré policejní ECčko. V Ostravě, Liberci a Ústí pak žluté DSA a poslední, jehož barva je závislá na světle, ale nejpravděpodobněji hnědá ;o), je pak sezoní záležitost OK-Ambulance...což ale provozuje opět DSA.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krab » 08 črc 2007, 07:12

Pěkné Martine. Tohle mě ještě mezi vrtulníky chybí, myslím, že to po tvém zhodnocení modelu si jej pořídím.
Krab

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 08 črc 2007, 09:02

Díky všem za hezká slova, která patří spíš autorům modelu a obtisků. Taky jsem měl chuť pořídit si ještě jeden a postavit si žlutý DSA, ale teď když je hotovo, tak už zase mám chuť do něčeho jiného.
Spáry jsem napouštět nechtěl, protože mi připadalo, že by to nevystihovalo "ducha" letadla. Jinak patina je nulová, protože ten vrtulník je absolutně čistý.
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ludovik » 08 črc 2007, 10:41

tak model mas urcite moc peknej.....ale tradicni problem....co ty fotky?!?....priste by to chtelo ponekud vetsi clonovy cislo.....
ludovik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 08 črc 2007, 11:18

Moc pěkný, Martine! Český éra jsou prostě hezký!
Chtěl bych postavit toho brněnskýho, ale zatím sbírám odvahu a přemejšlím jak na dekály. Bohužel loni byl heliport na bývalém letišti ve Slatině zrušen a přesunut na LKTB v Tuřanech a tak nové fotečky asi nebudou :cry: a musí stačit to co mám.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel