Takže po delší odmlce další postup.
Kompík už jede, takže můžu Základ bílá Tamiya a dneska konečně nástřik kamuflážní barvy. Chtěl bych vědět jestli jsem se alespoň přiblížil tomu odstínu. Posuďte sami. Foceno pod zářivkou.
Potřeboval bych poradit ohledně washe ( ještě v tom dost plavu).
Mám nanést filry? Pokud ano, jaké olejovky použít? Jaké další techniky by jste mi doporučili na tuto kamufláž??? Předem díky.
Tak toto je naprostá bomba! Čistě postaveno, hezky nabarveno i velmi dobře zvládnutá patina. Jen bych trošku víc model zaprášil z pistole XF-57 (buff) doufám že je to správné číslo ale jak říkám už ted je to úplně suprový
Na tyhle tmavý bágly bych dal jen dry-brush originální barvy zsvětlené bílou olejovkou (pokud si to barvil syntetikou) a když ne tak prostě zesvětlenou bílou téže firmy
Děkuji všem za ohlasy pozitivní i negativní. Přivítám jakékoli připomínky, protože se budu moci vyvarovat dalších chyb.
Je to můj první 1:35 model v životě ( a třetí celkově), takže většinu postupů jsem dělal poprvé, takže ještě neznám správnou míru.
Patina na modelu je: zesvětlení středů, filtry,napouštění spár olejovými barvami. Potom ještě zašpinění, zaprášení XF-57-buffem, křídami a pigmenty CMK světlý prach.
Je fakt, že ty batohy jsem mohl vystínovat, ale moc se mi to nelíbí. Teď už
s tím nic dělat nebudu, protože zítra to beru na soutěž a už bych to nestihl.
PS:Mám něco udělat s tou podložkou, nebo to tak stačí? Ten model se má při soutěži na tu podložku přidělat napevno? A pokud ano, tak jak?
to petr: písek je.... z písku. Obyčejný písek jen prosátý přes jemné sítko.
to Michal H.: Máš pravdu. Je to fádní, ale ona ta technika v tom Iráku je taková. Navíc na té pískové kamufláži nic nevynikne. A ještě to neumím ani pořádně nafotit.