Mezitím ale dělám i na jiných věcěch a protože mi to jde pomalu a různě odskakuji z jednoho na druhé, tak nechci téma zahlcovat samostatnými chlívky, kde se třeba dobu nic nebude dít (teda ne že tady by byla perspektiva nějakého třeskutého progresu...). Ale uvidíme.
Na úvod házím věci, které jsou ve fázi rozpracování, všechno je to resin.
Prvním je jedna z variací na SF3D walkera "Gladiator". Koupeno na Ebay, když jsem to začal stavět, ukázalo se, že mi tam chybí čtyři kusy resinu pro napojení pavoučích nohou, takže jsem si musel pomoci sám (to jsou na obrázku ty 4 díly, co nejsou žluté). Resin je ucházející, na velkých dílech (tělo) jsou bohužel bublinky, takže zápasím s tmelením. SF3D klasika, takže určitě nezůstane jen u jednoho (dalšího už mám ostatně doma), konverzní potenciál obrovský... Dneska už jsou velký díly v resin primeru a budou se opravovat chybky. Jo, abych nezapomněl měřítko - 1:20.
Druhý model je taky SF3D - Kerberos. Něco mezi vznášedlem a obrněným vozidlem, musím víc zapátrat po internetu. Měřítko je otázka, je to dost malé, ale možná by se to sneslo s figurkami 1:35. Model je ale dost zoufalý, detaily jsou špatné a většina drobných dílů se bude muset vyměnit. Na druhou stranu pokud mi vydrží s tím mít trpělivost, může to být zajímavý a netradiční model. Zdrojem je e2046.
Třetí věc je walker TACO Frogger. Velmi hezká věc na malou vinětu, neokoukaný design. Model je velmi jednoduchý, ale odlití je bezchybné a to včetně figury, takže to vypadá překvapivě dobře. V podstatě práce na pár večerů, kdyby se tomu člověk věnoval, že... Mám to začištěné, jen to napinovat a pustit to do lakovny na resin primer a barvení... Měřítko 1:35, zdrojem taky e2046.
Čtvrtou "rozdělávkou" je model jednomístného jednokolového motocyklu "Hornet". Model měl asi 7 dílů, ale odlitých až na pár bublinek bezchybně s ostrými detaily, kupodivu i figura sedí v celkem uvěřitelné poloze. Mám to ve zkušebním nástřiku resin primeru, budu tam opravovat nějaké drobnosti včetně začišťování na figuře. Bude ale snad docela roztomilá vinětka. Měřítko je taky 1.35.
Naposledy upravil Tomáš Chmelík dne 19 črc 2010, 08:34, celkově upraveno 1