Jo, všiml jsem si. BTW - ještě dva dotazy na barvy: Sacáky u Šahaka, počátek 70. let jsou hliník, nebo bílá? Po několikadenním hloubání jsem to odhadl spíš na hliník. Konkrétně se mi jedná o 259 z r.1970. A druhá otázka - zdá se mi to nebo je FS33531 předepisovaná AMLkem jako IAF sand moc světlá? (to je asi trochu stupidní dotaz, ale je to můj první izraelita Dík.
U barvy sacáku zjednodušeně platí (a všude se uvádí), že hliníkové mirage měly sacáky hliníkové, kamuflované je měly bílé. Nicméně se domnívám, že kamuflované mirage s motorem Atar 9B měly sacáky ještě hliníkové a na bílo byly nastříkány až při přestavbě na Atar 9C. Já osobně bych je na tomhle letadle udělal hliníkové.
Narozdíl od Tanga bych udělal bílé sacáky u všech kamuflovaných mašin, bez ohledu na verzi motoru. U NMF mašin nechat NMF. To je můj názor na věc. Písková FS 33 531 je v pořádku jak píše herr kolege
Tohle je typický příklad, že u Izraelců není nic jednoduché. Často nejsou podklady natolik průkazné, aby bylo možné udělat jednoznačný závěr a člověk musí spolehnout na dedukci nebo odhad.
Aby jsi to neměl tak jednoduchý tak na základě fotky kde vylézá pilot z kokpitu může bejt klidně sacák i v kamuflážní barvě Rozdíl odstínů je minimální, na cibuly je vidět větší odlesk ale to nemusí ještě nic znamenat.
No, já už přijal pro kamuflování izraelských Miráží pro tohle období vnitřní směrnici: sacáky v hliníku Každopádně díky za pomoc... I když musím sebekriticky přiznat, že z tohoto modelu bude v nejlepším vitríňák. Nějak jsem se s tím AMLkem pral... Ale bylo to jako návrat ke kořenům, do doby, kdy byl člověk vděčný za modely od NOVO
Ano víme ... Můžeš postavit stroje čísel 259,176,764 - to vše bylo v Eduardu stavebnicích Mirage III CJ + Mirage IIIC Profipack. Aviprint obtisky stroje čísel 82, šedivka 103 http://www.aviprint.cz/obr/n48001.htm
Pokud by jsi chtěl jednu ze dvou nejslavnějších Mirage 158,159, musel by jsi použít konverzi Armycast s novým zadkem trupu a tryskou. Obtisky na 159 jsou v Eduardu. Projdi si Eduard stránky a prohlédni si kamufláže v návodech, určitě si vybereš. Jestli budeš mít problém sehnat dekály, dej vědět, mám je několikrát, a mohl bych je vzít do Brna v červnu.