Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Ahoj, zdravím po delší době a přidávám další postup. Předělal jsem tlakové láhve na T-stoff, nové držáky, ještě budu doplňovat kohouty. Dále jsem se pokusil nějak ztvárnit regulaci brzd a vyměnil úchyty zásobníků za ještě slabší. Přední i zadní nápravu jsem doplnil o rozvody brzd k brzdovým válcům. Lanovody ruční brzdy dám až na závěr (po laku). Tažnou oj jsem doplnil o vedení tlaku do brzd... Kola jsou jen nasucho. Zjistil jsem, že rezinová kola na Meillerwagen i Vidalwagen má v nabídce firma Azimut. Nemáte na ně někdo nějaký kontakt, nebo funkční odkaz. Prý mají prodejnu v Paříži. Uvažuji, že bych porosil známého, aby mi u nich nakoupil. Ještě bych měl dotaz, zda tlakové hadice byly montovány až po nástřiku a mají tedy zůstat černé? Hanomag SS100 mám rozpracovaný na jednotlivé podskupiny, přidám příště. Děkuji všem za ohlasy a přeji, ať jde modelaření od ruky. Jirka
Přílohy
Upravené láhve T-stoff
Přepracované tlakové láhve, nové držáky, vedení, ještě upravím rozvaděč a doplním kohouty
Přední náprava s rozvody a přípravou na připojení tlaku do systému
Přední náprava s rozvody tlaku do válců
Zadní náprava shora
Zadní náprava doplněná o rozvody brzd do válců, světlo, držák značky, oj s vedením tlaku, chybí jen lanovody ruční brzdy
Zkusil jsem nasadit horní rám, abych viděl, jak se to rýsuje...
Zdravím všechny a děkuji ze všechny reakce a podporu. Po delší době dávám alespoň malý postup. Přeci jenom je léto a času na modelaření tolik není... Většinu podskupin na Hanomag mám rozdělanou, předělávám trochu interiér a motorový prostor, i když ho asi otevírat nebudu, ještě uvidím. Na Meillerwagen zbývá vrátit zpět rozvod hydrauliky ve správné podobě a ještě pár detailů, ale už se to pomalu blíží ke konci. Ještě jednou díky všem a hezké léto. Jirka
Přílohy
Zadní čelo po úpravách, ještě musím dočistit
Držáky pro transport podlážek, úprava tlakových láhví
výroba - oj pro ruční manipulaci s Meillerwagen a její uložení, úpravy držáku láhví, výztuhy atd.
Držáky pro transport pomocných podlážek a pár drobností
Hydraulické pístnice jsou zpět na svém místě
Dveře bez a s lepty Voyager
Pár rozdělaných dílů na Hanomag
Předělané přední sedadlo, podlaha s tunelem a zadní stěna Hanomag, na stěně bude ještě zadní sedadlo, pod předním sedadlem baterie a kabeláž. Ještě vše trochu doladím
Ahoj, sváry mám 50/50 z plastové nitě/ magic sculpu, Milliputu. Je to pro mě nová věc a celkem se s tím peru. Sváry v ploše (na nosnících) jsem zkoušel z nití, protože z Magic sculpu nejsem schopný vyválet 40cm nit, ani ji jakkoliv napojovat. Sváry v koutech a hranách dělám z dvousložkového tmelu. Stále to trénuju, snad se to někdy i naučím... Je tady plno modelářů, co s tmelem dokážou zázraky, já s tím začínám. Občas se mi tmel víc lepí na modelovací nástroje, než na model... Díky za podporu Jirka