Maso bylo čerstvé, ten křen tam byl kvůli větší pikantnosti ...Je to hovězí, do omáčky mimo feferonek přidána Moravanka Mletá paprika do základu pouze pálivá, plus 2 červené a 4 zelené feferonky
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Pečené s nádivkou a přílohou v jednom pekáči + zeleninový salát. A ten uzený bok bych asi sežral jen tak,nebo s křenem,hořčicí,kys.okurkou a chlebem. Nudle s mákem a ořechy.
Jardo, proč myslíš, že jsem koupil ty bůčky dva? Druhej byl,je, v lednici...už jedna véča byla, přesně jak píšeš, hořčice, křen, okurka, chléb a pivo
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Minutková krkovička s pivem a hořčicí krkovice 4 plátky cibule 1 ks olej (řepkový) 6 lžic hrubozrnná hořčice 2 lžíce česnek 4 stroužky mletý zázvor 1/2 lžičky několik lístků šalvěje nebo rozmarýnu sůl, pepř světlé pivo 300 ml med 1 lžíce máslo 1 lžíce Plátkům masa na několika místech nařízněte okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. 2
Smíchejte si marinádu z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, zázvoru, posekaných lístků bylinek a pepře a vmíchejte do ní kolečka cibule (je lepší ji nechat takto ve větších kusech, aby se pak dala snadno vyndat). 3
Plátky krkovice potřete touto marinádou z obou stran, naskládejte je na sebe do misky, zakryjte a dejte přes noc marinovat do chladničky. 4
Druhý den rozpalte pánev (ideálně grilovací), jen zlehka ji potřete olejem (maso je už mastné dost) , maso osolte a plátky na ní opečte z každé strany 4 minuty. 5
Opečené plátky naskládejte na sebe na list alobalu, zabalte a nechte cca 5 minut odpočívat, mezitím dodělejte šťávu – do pánve k výpeku přilijte pivo, med, osolte a opepřete, nechte mírně zredukovat, abyste měli tolik šťávy, kolik chcete. 6
Ochutnejte a dochuťte. Na závěr rozpusťte ve šťávě lžíci másla a vraťte do pánve maso, vypněte plamen a zakryjte ho pokličkou, aby se prohřálo a obalilo šťávou.