TO je úžasné, napiš mi prosím recept do SZ,moc a moc děkuji..to musím zkusit! Mně kynuté nedělá problém.....a o malinko víc osmažená ta cibulka, tak tu bych snědl i já...nesnáším vařenou a syrovou.
Naposledy upravil Petr Ladman dne 10 čer 2017, 16:16, celkově upraveno 1
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
Dokončeno 2023: Fiat Cr-42 Ital, Macchi C.202 Ital, Hawker Hurricane Mk.1 Fin, Bristol Blenheim Fin, Brewster Buffalo Fin, Fw-190F Maďar, IAR-80 Rumun, FW-190D-13, 3x Fw-190A-8, Bf109E-3, 2x Bf-109F-4, Ta-152C1 vše Německo Dokončeno 2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ
jahody 400 gramů cukr 70 gramů vejce 2 kusy mouka pšeničná hrubá 50 gramů moučka škrobová 50 gramů cukr vanilkový 1 lžíce sůl 1 špetka tuk (na vymazání formiček) piškoty (drcené, na vysypání formiček) já dal kokos V míse utřeme žloutky se 2 lžícemi teplé vody do pěny a postupně do ní vmícháme cukr a vanilkový cukr. Hrubou mouku smícháme se škrobovou moučkou a špetkou soli a tuto směs po částech vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Hlubší zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a naplníme je do poloviny těstem. Poklademe ho půlkami jahod tak, aby náplň zůstala pod okrajem misek, a vše zapečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C (asi 20 minut).