Ahoj,
zdravím všechny nadšence figurkaření. Zakládám si toto téma s příslibem, že se posunu a zlepším v tomto modelářském odvětví a budu rád když mi na mé trnité cestě dopomůžou vaše rady a kritika. Věnuji se bojové technice 1/35 a velmi okrajově i 1/72. Zatím jsem ke každé technice dělal figurky (asi 6 modelů techniky jsem doposud složil), figurky mě bavím, líbí se mi a rád koukám sem do figurkářské větve na vaše mistrovská díla. Nějakým způsobem se posouvám v technice a rád bych, aby mi to pak na podložce nekazily nevzhledné figurky. Krom figurek k technice se chci teď nově věnovat i figurkařině jako takové. Jsem očarován obdobím napoleonských válek, takže zde asi začnu, do budoucna se však nebráním čemukoliv. Projel jsem celé vlákno figurkářské poradny, poznamenal si co šlo. Teď jsem se vrhl na čtení vláken zdejších velmistrů a jejich webovek, je to opravdu velké množství materiálu ke studiu, takže i přes nedostatek času budu študovat. Čumím na videa a hltám vše okolo... prostě se informativně naplňuji
Momentálně mám rozpracované figurky 1/35 (tristar, dragon, miniart), které půjdou na podložku (charkov 1943, LSSAH). Tyto figurky chci začít dělat po figurkářsku a né technikama, které se běžně používají na technice jako wash a drybrush.... Na těchto figurkách bych se rád seznámil s práci akrylovými barvami vallejo (doposud jsem je měl v ruce jen jednou a dělal s nimi obličeje, ale bez valného úspěchu), to samé platí u olejů. Na začátek sem prdnu fotky mého posledního pokusu figurek (fotky jsou ze stavby takže figurky nejsou místy zcela hotové, ale pro představu to stačí), kde sem dělal ty xichty vallejama a zbytek kombinací syntetik a olejů, byl to můj první pokus a tak nějak jsem si to osahával, ale jen tak pro orientaci ať víte jak na tom zhruba jsem. Tolik keců pro nic za nic