Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Tak mi to nedalo, zagooglil jsem a našel...................................................... H...o Ale ten spodní by mohl být Büssing, nevím.........
Ten spodní bych hledal spíš ve Francii, nebo Itálii.. I když Karosseriefabrik Gebr. Ludewig GmbH, Essen, stavěl taky takovýhle divnosti.. Ten horní je Opel Blitz 21, nebo 22..(není vidět maska chladiče) ovšem s poměrně nestandartní kastlí..
Naposledy upravil zdesko dne 19 čer 2012, 21:40, celkově upraveno 1
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Pár ukázek aerodynamických Büssingů z třicátých let.. Nevím, jestli souhrnný výraz "Road Zeppelin" je dobový, nebo novodobý, ale asi tak na tehdejší lidi jejich futuristický vuhled působil..(pod kurzorem se objeví název zobrazeného stroje + rok z kterého pochází)
..vidíš, já jsem říkal, že ten krásnej "kulatej" autobus z prvních vložených obrázků je třeba hledat jinde, než v Německu. Navrhoval jsem Francii, nebo Itálii. Osobně jsem preferoval Itálii a pokud se dobře dívám, tak první obrázek z těchto posledních tří je tentýž stroj. A protože takové krasavce stavěla v Itálii fi. Alfa-Romeo, tak myslím, že její název lze přečíst na masce chladiče. Ale o jaký přesně typ se jedná, to nevím...
Ahoj Kájo. Jasně, že poznávám. Přimlouvám se za civil. Vojenských vozů je dost. A ve vitrínce se bude vyjímat. Já mám také Uaze jako hasiče a Gazy též hasiče a policajty. A jak se panečku ve vitrínce vyjímají. A nebo můžeš udělat zrekvírovaného civila. V každém případě jsem nedočkavý na fotky tohoto autobusu.