Ahoj Marian,
Nemám pro tuto teorii (která není úplně nová) žádný důkaz, který by uspěl u soudu. Fotografie je bezpochyby nekvalitní, ale s trochou
představivosti myslím, že vidím lehce spuštěný hák, ústí levého výfuku, sloupek ...
Je mi líto, že trochu vadí, že neuvádím zdroj, ale pro mne nemá význam si pamatovat detaily: kdo, kdy a proč to někdo prohlásil
a není v mých možnostech dohledávat a pročítat znovu všechny diskuse. Je to mé hobby, ne práce.
Co je v mých možnostech: Příští týden můžu ofotit bokorys z japonské publikace, kde je vyobrazen mod.11 s hákem, anténním
sloupkem a bílým označením V-105 bez lemu s japonskou popiskou, která zmiňuje Akagi a ne Tainan. Nic to nedokazuje, krom
toho, že informace/dezinformace není můj výplod.
Netrvám na tom, že to je model 11 z Akagi, pouze se k tomuto názoru přikláním, protože nemám dost znalostí k tomu, abych
si ho sám pro sebe vyvrátil.
V podstatě mám představu, že se jedná o podobný přestavěný stroj, jako je na fotografii, který má také dost od ruky natřené
číslo.
Rád bych při této příležitosti poprosil, jestli nemá někdo informace o přestavěném modelu 11, kterému se sklápěly koncovky
křídla dolů. (řešení, které údajně mělo být stejně funkční, jako později odsouhlasené sklápění vzhůru)