Čau lidi, tohle téma jsem tady nikde nenašel, tak zakládám... mám totiž - dneska už můžu říct letitej - problém se zvýrazněním paneláže.
Sledoval jsem snad každý téma, který se toho týkalo, mám nastudovanej Kubrtí návod a přesto se mi to furt nedaří, jak bych chtěl. Pokud má model - samozřejmě negativní - rytí slušný a hluboký, tak se mi celkem daří napustit ho olejovkama, ale problém nastávám, když je mělký a tak na rozhraní, kdy se rozhoduju, jestli přerýt a nebo to risknout. Vždy, když jsem se rozhodnul to risknout, tak jsem tim zprasil celej model a přidělal si spoustu potíží. A přitom jsem viděl spoustu modelů, kde to autor zvládl a povedlo se mu krásné tenké mělké spáry napustit nějakym tmavym fujtajblem.
Moje pokusy se dříve týkaly stětečkovanejch modelů a tak jsem to moh svést na zalití rytí barvou, ale teď jsem si postavil jako pokusnýho králíka starýho Fw-190 Hasegawa, kterej má přesně to kritický rytí, nastříkal ho a všechno fajn, rytí jsem nezalil, vypadalo to nadějně a bum, zase olejovka tekla a vzlínala všude možně i mimo rytí. Ředil jsem ji přípravkem rychloschnoucím a podklad jsem udělal akrylátovým lakem od Tamyie. Nemáte někdo tip, jak jednoduše se s tim vypořádat (do budoucna, fokouše nějak už opravím)?