Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hawker Hurricane MK.I "P3143" 310. peruť RAF

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Hawker Hurricane MK.I "P3143" 310. peruť RAF

Příspěvekod pavel_rezabek » 18 úno 2007, 12:56

Dotáhl jsem konečně do konce zase jeden kousek vyhrabaný ze skříně, je to Směr kupovaný kdysi dávno za 23 Kč :) Stavěno je to hlavně pro radost, poprvé jsem zde použil stříkací pistoli, barvy jsou Humbol, budiž mu zem lehká, :-D hodně zesvětlené bílou a šedou, v kabině jsou drobnosti z leptů na Mk. II od Revelu. Ušpinění očouzení, opatlání, polití, ochození, odření, je způsobeno olejovými barvami. Postupy vyčtené v modeláři jsem završil přestříknutím "leštěnkou na hroby". To se mi trochu vymstilo neboť způsobila nepěknou krupici...
tak co mu říkáte?
Přílohy
DSC01785.JPG
DSC01780.JPG
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Sokolík » 18 úno 2007, 13:12

Vypadá to pěkně, ale chtělo by to víc fotek.
"Žádám, aby moje eskadra byla vyzbrojena spitfiry"

Adolf Galland
Michael Sokolík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 18 úno 2007, 13:16

pokračování obrázků...
Přílohy
DSC01772.JPG
DSC01773.JPG
DSC01771.JPG
DSC01774.JPG
DSC01775.JPG
DSC01777.JPG
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 21 úno 2007, 17:19

Pěkná konverze. A co fotky zespodu? Jo a tahle mašina nesla pod kabinou na levé straně symboly čtyř sestřelů (bílé svastiky, každá shora dolů - zprava doleva "proklátá" šípem). Foto např. Na nebi hrdého Albionu 1.část str.250.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 23 úno 2007, 07:45

Fotečku zespodu ještě doplním, moc se ze spodkem nevytahuju.. podvozkové šachty jsou jak je Heller stvořil.. ve vitrince stejně nejsou vidět :)
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 23 úno 2007, 07:47

.... no a ty svastiky... někde jsem četl že byly jen křídou, pro fotografa... :shock:
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 23 úno 2007, 09:24

No jo, ale byly tam! :lol: :lol:
Taky jsem takhle zkonvertoval Směr. Jo ještě poznámku: tahle mašina měla vrtuli Rotol (jiné listy). Ten kužel jsi přesochával původní nebo jsi použil z jiné stavebnice. (Zatím nejlepší vrtuli Rotol jsem viděl u původního Airfixe Mk.1 :wink: :D )
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 23 úno 2007, 19:16

Kužel je taky od Helleru/Směru, zbyl od Spitfiru Mk.V. Vrtulové listy jsem zkoušel trochu zbrousit ale nějak jsem nevěděl jak moc, tak sem to nechal když se mi to zdálo dost :)e Upřímně řečeno ty křížky pod kabinou nevím jak vyrobit, svatiku bych měl z obtisků na Tucka ale co ty šípy.. takové titěrnosti... :? Pořiď obrázek toho tvého Hurouše, rád se podívám. :shock:
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 23 úno 2007, 23:33

Tak tady jsou ty slibované fotečky spodek a ještě klasický pohled
Přílohy
DSC01788.JPG
DSC01789.JPG
DSC01792.JPG
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 24 úno 2007, 12:41

pavel_rezabek píše:Kužel je taky od Helleru/Směru, zbyl od Spitfiru Mk.V. Vrtulové listy jsem zkoušel trochu zbrousit ale nějak jsem nevěděl jak moc, tak sem to nechal když se mi to zdálo dost :)e Upřímně řečeno ty křížky pod kabinou nevím jak vyrobit, svatiku bych měl z obtisků na Tucka ale co ty šípy.. takové titěrnosti... :? Pořiď obrázek toho tvého Hurouše, rád se podívám. :shock:

Máš pravdu je to titěrný, já to tehdy zkoušel namalovat. :lol: Jo a doma jsem zjistil, že jsem NN-D stavěl z Airfixu a konverze Směru byla na Hurricane Mk.1 Karla Mrázka pozdější serie s delším kuželem. Holt už mi paměť tak neslouží :lol: :? Je to přece jen už deset let.... Tady jsou fotky...
Přílohy
hurri03.jpg
Směr konverze z Mk.II
hurri02.jpg
Směr konverze z Mk.II
hurri01.jpg
Směr konverze z Mk.II- chybí písmeno stroje (pravděpodobně M) neboť není doloženo
hurri06.jpg
Airfix
hurri05.jpg
Airfix
hurri04.jpg
Airfix pokus o namalování sestřelů :-)
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 03 bře 2007, 19:50

Tak zase zpět z dovolené, :? Pěkné kousky máš. RAF není nikdy dost.. :D Pěkně udělané ty odřeniny na tom Airfixu, je to šedá barva? jak to nanášíš, vypadá to dost věrohodně.. ty šmouhy na spodku to je olej/černý rozmytý terpentýnem?
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 04 bře 2007, 01:09

Díky, odřeniny jsou, pokud si to po těch letech pamatuju, malovány tenkým štětcem směsí hliník+RLM 76 lihová Agama, šmouhy jsou nanášeny suchým štětcem na matný povrch nastrouhanými uměleckými křídami (dnes bych možná použil nějaký pigmenty). Vše poté fixováno nástřikem Bistrolu. Pro pořádek barvy jsou lihový Agamy.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 04 bře 2007, 11:05

Díky :) Já zatím experimentuji jen ze stříkáním svých starých Humbrolek. Doba si žádá novinky také budu muset ty akraláty vyzkoušet. :) Kupuješ je někde v obchodě, nebo na netu? Asi dnes pokusím o ty svastky pod kabinou... drž palec :D
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 04 bře 2007, 13:42

Lihový Agamy mám ještě z doby před r. 2000, kdy byly v Brně normálně k sehnání (některý mám ještě tuším z r. 1993 a pořád slouží), ale zásoby docházejí a tak asi zkusím přímo internetový obchod Agama http://obchod.agama-model.cz/ protože v Brně běžně nejsou. Jinak používám Humbrolky, Revelky, Model Master, syntetiky Agama, lihový Agamy, teď jsem vyzkoušel akryláty GSI (Gunze C i H) a jako poslední akryl Tamiya. Zkoušel jsem i akryláty Agama, ale spokojen jsem nebyl (ucpávaly pistoli), ale ještě jim dám šanci (kvůli čs. odstínům), vzkouším je ředit Tamiya akryl ředidlem. Jinak s Gunze, lihovkama a Modelmaster jsem neměl nejmenší problém.
Držím palce. Já bych dnes na ty svastiky-sestřely použil uměleckou olejovou bělobu. Líp se s ní dělá. Sice dlouho schne, ale má to výhodu, že jde nepovedenou malůvku smazat.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 04 bře 2007, 14:05

Zkoušel sem je ředit Tamiya akryl ředidlem a výsledek je lepší než origo ředidlo takže doporučuji vyzkoušet.
Jarda Kadlec

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel