Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ 100 let československého letectví
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Aero A-17, 1/72, AB Model

Pravidla fóra
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Aero A-17, 1/72, AB Model

Příspěvekod standa_ent » 26 bře 2018, 13:33

Chystám se na stavbu této miniatury. Nemáte někdo náhodou nějakou neznámou fotografii nebo náčrt, ze kterých by bylo zřejmé, jak je to vypleteno a jak vedla řídící lanka? Z mně dostupných materiálů se dá tak maximálně něco odhadnout, ale jistotu nemám.
Obrázek
Původně jsem si chtěl jen tak pro radost složit pár kousků a připomenout si koníček z dětství. Když jsem byl malý, představoval jsem si, jak mám kompletní sbírku podle knihy Letadla československých pilotů v 1/32. Pak jsem přišel na to, že je to nereálné. Nicméně už to mám skoro kompletní, akorát v 1/72 (aktuálně 665 postavených).
standa_ent

• Odpovědět s citací

Re: Aero A-17, 1/72, AB Model

Příspěvekod standa_ent » 12 lis 2018, 13:54

Rychlá fotka mobilem. Málem jsem to vzdal, ale nakonec jsem si řekl, že to do sbírky potřebuju a nikdo jiný to v 1/72 stejně neudělá, tak to doklepnu aspoň nějak, aby to bylo zhruba ze dvou metrů ve vitríně OK. Až se budu hodně nudit, udělám nové křídlo, SOP a VOP. Tohle jsou poměrně hrubé odlitky ze stavebnice.

Přední díl trubkové konstrukce byl úplně jiný, než jak to bylo ve skutečnosti, takže jsem to rozřezal, odřezal a nakonec udělal úplně znova (plastové destičky Evergreen a mosazné trubičky Albion). Celé je to hodně malé, takže to na fotce vypadá dost strašidelně (je to navíc pod blbým světlem); zdá se mi, že tam vylezly některé věci, které tam normálně nejsou vidět (jako třeba náběžky, které jsou ve skutečnosti hladké). Ale nafotím to snad ještě letos znova - mám v plánu nafotit.

Takže je to tu, když už jsem založil tohle vlákno. Není to nic extra, ale je to... přiznám se, že jsem to dodělal víceméně z hecu...

Obrázek
Původně jsem si chtěl jen tak pro radost složit pár kousků a připomenout si koníček z dětství. Když jsem byl malý, představoval jsem si, jak mám kompletní sbírku podle knihy Letadla československých pilotů v 1/32. Pak jsem přišel na to, že je to nereálné. Nicméně už to mám skoro kompletní, akorát v 1/72 (aktuálně 665 postavených).
standa_ent

• Odpovědět s citací

Re: Aero A-17, 1/72, AB Model

Příspěvekod sobi » 12 lis 2018, 14:18

pekny!
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

Odeslat odpověď

Zpět na 100 let československého letectví