Možná skončím u trupu bez kol a křídel... nevím, netuším.... Jen jsem využil co nachystali jiní dávno před námi ... Apropo: výkres jsem si upravil a odladil, možná není " absolutemon pünktlich" v 1:144, ale rozhodně se tomu blíží.... vytištěno na A4. Zdroj je pod tím....
P.S. až teď vidím chybku na prvním obrázku - nástupní chodníček na levém dolním křídle ...
Přílohy
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Nějak určitě jo.... Možností je "mnógo" ..... prubnu, uvidím... akorát teda ty křídla budou samosebou od nuly..... Avro 504 v 1:144 těžko seženu.... Každopádně všecky pokusy budu dokumentovat.... a předpokládám výrobu několika sad křídel s tím, že každé prubnu dotvořit jiným stylem.... Apropo Ondroušův Eindecker je asi to, co mě k tomuhle nakoplo nejvíc ....
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Mno... jednou jsem málem udělal odznáčkovou novostavbu Fokker D.VIII .... ale tam jsem skončil na Lozenge potahu.... neměl jsem možnost tisku dekálu a pauzák se blbě lepil a eště blběj vypadal.... ale možná jednou....
Zpět ke stavbě: asi začnu znovu.... je tam docela podstatný zádrhel... bočnice trupu jsou o poznání větší než díly kostry.... nějak netuším, kde je chyba ale díly mám podle výkresu. Vytištěné na papír, vyříznuté, Herkulesem připlácnuté na plast a vyříznuté... asi nejsnazší varianta práce. Musím to nějak přepočítat, co je správně. Přizpůsobit tomu výkres a pak se uvidí...
Tak to vypadá všelijak .... Hodil jsem díly přes sebe na výkres - úsudek si může udělat každý sám. Apropo: nezdá se mě "pasáž okna + dveře" .... to musím nastudovat z fotek. Takže "lážo-blážo" bokovka to jistojistě nebude
Přílohy
Díky za nabídku ale .... třeba jindy u něčeho oblejšího. To by zatím na mě - starou struktůru - byla až moc vysoká dívčí.... tady podle návodu je to vlastně oblepování kostry.
Ahoj . Těším se na stavbu , budu sledovat . Pozor tohle éro se tváří jako jednoduchá bedna ,ale jeho tvar je dost složitej . Bude to chtít lepší výkres , na tomhle jsou už přeci jenom znát léta , nezohledňuje např. vyklenutí boků v prostoru pasažéru . Přikládám ti několik foteček . Bočnice by možná šly udělat z průhledného plastu a okna pak vymaskovat . Držím palce .
Velký dík všem za podklady. Uznávám, soutěžák takhle určitě nudělám. Popravdě si to chci prostě zkusit.... po víc než 35 letech "patlání" spáchat něco sám... a takhle malé měříto mě snad dovolí něco málo zjednodušit. Známe to všichni: plány jsou dalekosáhlé a mnohočetné..... a výsledky pak....