KLADY
a) Změna na jednodenní akci - čistě sobecky, protože nejsem z Prahy. Pokud se rozhodnu, že pojedu někam na 2 dny, tak není problém, ale mám radši jednodenní akce.
b) Změna prostředí - jako takový byl prostor daleko důstojnější než garáže. Skanzen mi nevadí, alespoň jsem se pobavil. A že jednotlivé sály byly daleko od sebe? Pro mě to není problém. Třeba na Proseku je to totéž a je to OK (a pro 99% účastníků taktéž).
ZÁPORY
a) Světlo - pokud pořádám také modelářskou soutěž, pak z logiky věci musím zajistit, aby na vystavené modely bude dostatečně vidět. Jinak musím předem počítat, že mě modeláři "ugrilují zaživa" - což se přesně stalo.
b) Prostor - to je problém pouze malého sálu, velký byl úplně OK. Na malém sále bylo mezi stoly opravdu ukrutně málo místa + "baťoháři" (s těmi ale pořadatel nic neudělá, vyskytují se všude a asi nikdy nevymřou) to dorazili.
c) Občerstvení - opravdu tragická záležitost. Tady bych to neviděl jako chybu pořadatele, protože zkušenost s tím, že vás před první akcí v kuchyni neberou vážně a pak dojde v 11:30 guláš a pivo, jsem udělal na vlastní kůži. Další rok už to bylo OK - doufám, že bude i tady.
d) Organizace SiGů a klubových výstav - tady je to asi na konkrétní osobu nebo osoby - a nejsou z Eduardu. Proč Vám nejsou dodrženy podmínky, za kterých se objednává počet stolů a jejich velikost? Proč se nikde nedozvíte, že jste jinde než je namalováno na plánku, který si musíte skoro tajně stáhnout? Proč některé expozice mají podmínky dodrženy a některé ne? Tady nejde o to, že expozice byla tam, kde byla (malý sál místo velkého a poloviční plocha stolů oproti objednaným), ale o tom, že nikdo nedá vědět o změnách podmínek - přitom počítáte s objednanými a přizpůsobujete tomu vlastní plánování.
Na úplný konec chci opět říci, že děkuji Eduardům za uspořádání akce jako takové a klaním se před každým, kdo se do takovéto akce pouští.

To ale neznamená, že všechno bylo OK a že není třeba něco zlepšovat - zvláště pokud se tato akce pasuje na vrchol sezóny a zároveň má status Mistrovství republiky. Tím se optika zcela oprávněně podstatně mění - chcete být nejlepší - pak ale buďte.

http://www.kpmjihlava.estranky.cz
Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72
Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72
V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72
Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72
Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72
V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72