Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Německá technika 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hetzer + StuG III Ausf. A-E ČSR 1945

Odeslat odpověď
Příspěvků: 298 • Stránka 5 z 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 08 lis 2007, 14:39

to MirekK: Dík že jsi sem hodil i tenhle kousek ;-I ale je to fotka z jedné z přehlídek po válce :) .

Nemá prosím někdo fotku na nějáký z povstaleckých Hetzerů vyzbrojených dělem :) ? Pražaný měli během povstání používat 2 Hetzery vyzbrojené dělem, ale oba byli němci zneškodněny jeden ukořistěn a druhý zničen :( . Jednu fotku na povstalecké Hetzery s děli znám, ale jde nejspíše o stroje ukořistěné až po kapitulaci :wink: .
Naposledy upravil David Šolc dne 15 lis 2007, 23:53, celkově upraveno 1
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 08 lis 2007, 15:36

Tento odkaz je hodně dobrý zdroj fotek :shock: :P :D

http://forum.panzer-archiv.de/viewtopic ... sc&start=0
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 09 lis 2007, 07:59

Davide ještě jednou díky, s fotkou Hezera jsem si to myslel (znak útočný vozby). Fotku mám odněkud z e-baye.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 lis 2007, 00:10

Další snímek na Hetzer ukořistěný povstalci v Turnově

Opět jsem se trochu hrabal v nashromážděných fotkách na Hetzery a našel jsem jeden stroj, který se mi v seznamu zdvojoval. Jde o stroj ukořistěný povstalci v Turnově -Hetzer-Turnov.jpg. Ten samý stroj je zachycen nejspíše těsně po ukořistění, kdy ho němci při odzbrojovaní předali povstalcům nebo potom co posádka vyčerpala palivo a stroj odstavila na kraji cesty :wink: . Opravdu se jedná o ten samý stroj, protože stroje na obou snímcích mají stejně poškozené blatníky a na štítě kanónu nesou bojové jméno stejného tvaru. Přesné znění bojového jména je mi zatím záhadou. Místo, kde vznikla fotka - Hetzer-podkrkonoší-1.jpg můžu jenom odhadnout, ale nejspíš se jedná o okraj Turnova, kde povstalci němce odzbrojovali.
Přílohy
Hetzer-Turnov.jpg
Hetzer-podkrkonoší-1.JPG
Naposledy upravil David Šolc dne 21 led 2008, 15:57, celkově upraveno 1
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 lis 2007, 10:57

Mám jen kořistního StuG III C/D z Prahy 1945,......je s kanonem ale to asi nechceš že,.. :wink: ........ale jen sken odněkuď ze staré knížky,...večer to když tak hodím na web do vraků ČR 1945,....a taky krásnou Pz III od Olomouce!!!!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 15 lis 2007, 11:51

David-Binky píše: Přesné znění bojového jména je mi zatím záhadou.
Davide kouknu doma na originál foto v knize, sám si se jménem nevím rady. Písnema se dají celkem rozluštit, ale co to znamená dohromady, to mi není jasný.....
Přílohy
Hetzer turnov jméno.JPG
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 lis 2007, 14:18

to Dolin: :shock: :shock: :shock: StuG III C/D rozhodně vadit nebude :D :D :D taky jsem ti do Vraků nacpal nejáký ten OffTopic tak sem toho Stuga můžeš přihodit aspoň bude na co koukat :-D :wink:

Jinak co se týká Stugu III Ausf. C/D a E v pražském povstání, tak zatím znám znám snímky na tři stroje používané němci:

1. Stug IIIAusf.C/D zničený pancéřovou pěstí na Staroměstském náměstí 6. května.

2. Stug IIIAusf.E vyfocený před staroměstskou radnicí 9. května ráno.

3. Stug IIIAusf.E zachycený také 9.května ráno, ale na Francouzské třídě při překonávání barikády.

Potom jsou mi známi dva snímky*) na Stug III Ausf.E použivaný RG nebo ČSA těsně po válce. Bohužel nevim jestli je to jedno vozidlo nebo dvě a je možné, že je to jeden ze Stugů III Ausf. E (2. 3.). :wink:

*) http://www.modelforum.cz/download.php?id=82663
http://www.modelforum.cz/download.php?id=75395

to Petr Vejvoda: Jo mrkni prosím do knížky tam to jméno třeba bude jasněji čitelné \:D/ ;-I .

Když se vrátím k Hetzerům, tak jsem včera večer rovnal fotky vlasoveckých Hetzerů na našem území a zatím jsem došel k číslu 10: 9xHetzer a 1xBergeHetzer. Tohle číslo, ale nejspíše nebude přesné, protože nejméně tři stroje se mohou zdvojovat :roll: .

Hetzer v Praze v ulici Na Příkopě: http://www.modelforum.cz/download.php?id=75394
Zatím nevím jistě jestli je tento Hetzer vyfocen za německého ústupu nebo jde o stroj odklízený z ulice po povstání za pomoci Grille Ausf.M ( pomocí Grille byl ze Staroměstského náměstí odtažen např.Hetzer, který zde byl zničen 8.května **))

**) http://www.ahmp.cz/povstani/foto/076.jpg
http://www.ahmp.cz/povstani/
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 15 lis 2007, 16:07

Davide, měl by to být také Hetzer z Prahy 45 se Stugem III A, ale není nikde nic vidět, čeho by se člověk mohl chytit. (Nejsem expert na toto období)
Přílohy
AltstdterPlatz.jpg
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 15 lis 2007, 17:17

Marder píše:Davide, měl by to být také Hetzer z Prahy 45 se Stugem III A, ale není nikde nic vidět, čeho by se člověk mohl chytit. (Nejsem expert na toto období)
To je z tý poválečný rekonstrukce-filmu, že jo Davide?!?
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 lis 2007, 19:07

Petr Vejvoda píše:
Marder píše:Davide, měl by to být také Hetzer z Prahy 45 se Stugem III A, ale není nikde nic vidět, čeho by se člověk mohl chytit. (Nejsem expert na toto období)
To je z tý poválečný rekonstrukce-filmu, že jo Davide?!?

to Marder: Ano Petr má pravdu jde o poválečný snímek z natáčení dokumentárního filmu o Pražském povstání od Otakara Vávry natáčený v létě 1945. :)

Když už toto téma Marder nakousl tak sem přidám i několik dalších snímků z téhož dokumentu :-D ( http://www.ahmp.cz/povstani/ ).
Přílohy
051a.jpg
050a.jpg
049a.jpg
048a.jpg
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 15 lis 2007, 19:32

Tak, to se omlouvám, že jsem to nepoznal, že to není autentické. S tím Stugem "A" mě to nějak nesedělo. A jen si můžeme povzdechnout, v které asi vysoké peci byl ukončen osud tohoto Stuga.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 lis 2007, 19:40

Marder píše:Tak, to se omlouvám, že jsem to nepoznal, že to není autentické. S tím Stugem "A" mě to nějak nesedělo. A jen si můžeme povzdechnout, v které asi vysoké peci byl ukončen osud tohoto Stuga.

to Marder: Nemusíš se za nic omlouvat já nejsem žádný odborník a taky lecos překouknu :D :D jsem rád, že jsi to sem dal aspoň jsem nad tím mohli podiskutovat a uvést věci na pravou míru.
Naposledy upravil David Šolc dne 18 lis 2007, 15:18, celkově upraveno 1
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 lis 2007, 22:27

Praha Dejvice,.......mě se teda líbí! 8)

Teda mám u něj naskenované slovo Dejvice,..
Přílohy
Sturmgeschutze III-Dejvice.jpg
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 15 lis 2007, 22:34

Dolin píše:Praha Dejvice,.......mě se teda líbí! 8)

Teda mám u něj naskenované slovo Dejvice,..

Tak to jsme dva komu se líbý :shock: :shock: :P :P ;-I . Moc děkuju a jen tak dál Doline :D .
David Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 lis 2007, 23:23

Pánové máloco mě dovede rozhodit,..teda ve vztahu k ČR 1945,.......ale KUR.A TEĎ SEM ROZBALIL MAILA OD KOLEGY CO SEM SE S NÍM NEDÁVNO KONTAKTOVAL,...A SEM SE MÁLEM UDĚLAL A PODĚLAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOUKROMÝ ALBUM PRAŽSKÉHO POVSTALCE

UŽ VÁM DOŠLO PROČ TO SEM PÍŠU??????? 13 FOTO POVSTALECKÝCH HETZERŮ A JEDNA 250,.....Sd.251....
Hetzíky
č. 1 "čs.rozhlas"
č. 2 "hlubočepy"
č. 3 "žižkov"
Pak hetzík s očima v koloně s 251 s čílem 15,.....

NORMÁLNĚ SE MĚ KLEPE SPANILÁ RUČKA!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
DU SE UDĚLAT
:grin:
Naposledy upravil Dolin dne 15 lis 2007, 23:27, celkově upraveno 1
Dolin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 298 • Stránka 5 z 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20

Zpět na Německá technika 1939-45