Stránka 1 z 380

Kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 18:55
od Monika M.
Terezko, gratuluji :flower: :celeb:
Co se ženských prací týče, baví mě, pokud to není povinnost. Tím pádem odpadá žehlení, protože to se MUSÍ [-X a navíc jsem perfekcionalistka, takže vyžehlení musí být absolutní a dokonalé. Každá košile mi trvá snad 10 minut. :?
Vaření mě baví (protože to se NEMUSÍ). Ráda si experimentuju a odměřování přímo nesnáším. Prostě přiměřeně, přiměřeně metodou ŽAVES (Žádné VElké Sra*í). Nebojím se koření a rozhodně s ním nešetřím. Miluju česnek, česnek a zase česnek. :lol: Potom pepř, chilli papričky, provensálské bylinky atd. Jídlo prostě nesmí být "tupé" jak řekl jednou jeden můj kamarád.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 19:07
od danny1691
slova jak z mramoru, česnek je základ- patří i do buchet. Tak pravil kámošův děd, ctěný kmet

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 19:19
od Terka
Moniko, děkuji :-D
Já teda vařím ráda, ale musím všechno odměřovat a mít přesně popsaný. Nejlepší je, když si to doma ozkouším pod vedením mamky, napíšu si podrobnej návod a před Ujíkem se chlubím omáčkama a podobnýma dobrotama :-D Když mi něco nejde, tak je vždycky "přítel na telefonu" - mamka. Nesnáším, když u babičky mi něco chutná a ptám, jakej je recept e babička mi začne vykládat, že trochu toho a taky toho a taky tam můžu přidat tamto...vše podle oka. Nebo pokud je v receptu: sůl, pepř, majoránka. To taky nesnáším. Teď jsem dostala "Kuchařku pro dceru". Je to geniální knížka a konečně někoho napadlo napsat tam, kolik tam té majoránky mám dát! Můžu jen doporučit. Takže teď, když mám nejasnosti, tak jdu do jedné kuchařky, do druhé, na net a volám mamce :)
Co se týká toho nakupování...miluju nakupování bot, brýlí, korálek (to jej jasný :-D ) a kabelek. Mít tak neomezené finanční zdroje, mám na každej den jiné brýle a boty. Kabelky už se k tomu blíží :-D Už jsem absolvovala s Ujíkem návštěvu MPMka a musím říct, že ten genetickej základ bude fakt stejnej. Podobně šťastně se tvářím v korálkách :P

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 19:54
od Štěpán Stránský
Monika M. píše: Ráda si experimentuju a odměřování přímo nesnáším. Prostě přiměřeně, přiměřeně metodou ŽAVES (Žádné VElké Sra*í).


Štastná to žena !!! Já když nemám na zadní straně přesný popis i s obrázky :grin: tak v tom plavu a experimenty většinou nevydrží nádobí a dole na dně mění barvu do černa, co se týká třeba oblohy tak ta mi jde a "suchý" jídlo bez ní si nedovedu ani představit.

Jinak jak píše Terka ta starší generace babiček je fakt něco, jezdili jsme na chalupu a tam paní sousedka dělala super bramborový knedlíky které jsem od té doby nejedl i když to nějak popsala mamce i ženě tak se jim to již nikdy nepovedlo a uměla skvělé vánočky takové ty co nejsou suché ale správně lehce nacucnuté.

Pokud budu mít čas tak se asi ve vaření začnu zdokonalovat, exotika je pro mě něco. [-o< [-o< [-o< Kuchařky,kuchaře,kuchtíky co to umí fakt obdivuji !! [-o< [-o< [-o<

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:16
od Terka
No, mě paní sousedka z chaty učila vdolečky. Začínalo to...kvasnice za 1,50...No jo, ve vesničce, kde se nachází, jsem je sehnala, ale pak už nikde jinde :( Teď jsem si vdolečky stáhla z netu a včera jsme je měli k večeři. Vůbec to není ono! Obrovskou výhodu teda vidím v tom, že Ujíkovi chutná vše a vše mi pochválí. Jen díky tomu, mě to kuchyňský učení ještě stále baví. Jinak u nás nejčastěji frčí francouzský brambory. Brambory jsou vždycky, není to náročný a je toho hodně :-D I když třeba omáčky mě příjemně překvapily...Vždcyky jsem si myslela, co je s tím práce...a není. Dá se to do tlakáče, naháže se k tomu jistý (předem mamkou odzkoušený :-D )počet koření a až je to hotové, tak se to zahustí. A těch pochval potom... :flower:

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:26
od Štěpán Stránský
U nás zase z brambor letí musaka když je čas, je to párkrát do roka ale [-o< [-o< [-o< [-o< A o vánocích pak můj oblíbený domácí bramborový salát , jo ještě z těch prací mě baví loupání uvařených brambor , asi se postupně transformuji na ženskou a budu štastný :lol: :lol:

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:32
od Monika M.
Nojo, tak to je ono. Já omáčky (a českou kuchyni vůbec) neumím. Realizuju se v letním barbecue a pak v italské, řecké, mexické a podobné kuchyni. A pak v haluškách :grin:
Jo a od šneka mám super recept na maso na ananasu, jen jsem ho udělala mládeži nepřístupné - s bílým rumem :lol:
Tímto prosím za prominutí, ale uvedu zde upravený šnekůffff recept dle Moniky: :oops:

HAWAJSKÉ MASO

Doba přípravy cca 20 minut (podle druhu masa)

Krůtí, kuřecí nebo libové vepřové maso
Ananasový kompot (kousky)
Rama zakysaný krém hustý nebo i sladká smetana
Paprika (červená, žlutá)
Podle úvahy cibule, pórek nebo jiná zelenina
Podle úvahy bílý karibský rum
Curry, pepř, sůl, olej, mouka

Jako příloha nejlépe rýže


Maso nakrájíme na malé kousky a dáme orestovat na olej, dá se dělat i na cibuli. Přidáme curry, pepř, sůl. Když má maso růžovou barvu, podlijeme ho šťávou z ananasového kompotu , podle množství masa a šťávy se dá přidat i voda.
Maso dusíme, dokud nezměkne a postupně přidáváme ananasové kousky, nakrájenou papriku a další zeleninu, podle chuti.
Nakonec přidáme bílý rum, podle množství šťávy můžeme zahustit moukou, zamícháme smetanu a necháme prohřát.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:38
od Štěpán Stránský
Monika M. píše:Nojo, tak to je ono. Já omáčky (a českou kuchyni vůbec) neumím. Realizuju se v letním barbecue a pak v italské, řecké, mexické a podobné kuchyni. A pak v haluškách :grin:
Jo a od šneka mám super recept na maso na ananasu, jen jsem ho udělala mládeži nepřístupné - s bílým rumem :lol:
Tímto prosím za prominutí, ale uvedu zde upravený šnekůffff recept dle Moniky: :oops:

HAWAJSKÉ MASO

Doba přípravy cca 20 minut (podle druhu masa)

Krůtí, kuřecí nebo libové vepřové maso
Ananasový kompot (kousky)
Rama zakysaný krém hustý nebo i sladká smetana
Paprika (červená, žlutá)
Podle úvahy cibule, pórek nebo jiná zelenina
Podle úvahy bílý karibský rum
Curry, pepř, sůl, olej, mouka

Jako příloha nejlépe rýže


Maso nakrájíme na malé kousky a dáme orestovat na olej, dá se dělat i na cibuli. Přidáme curry, pepř, sůl. Když má maso růžovou barvu, podlijeme ho šťávou z ananasového kompotu , podle množství masa a šťávy se dá přidat i voda.
Maso dusíme, dokud nezměkne a postupně přidáváme ananasové kousky, nakrájenou papriku a další zeleninu, podle chuti.
Nakonec přidáme bílý rum, podle množství šťávy můžeme zahustit moukou, zamícháme smetanu a necháme prohřát.


Tak pokud si to hawajské maso Šnek celé pamatuje z hlavy a umí to tak je fakt frajer, já bych si maximálně zapamatoval te karibský rum !
Když už tak dobře večeříme a co nějaký recept na dobrý koktejl, něco tropickýho a vychlazený ? Prosim [-o< šekr už jsem si koupil a je v pohotovosti doma je to další položka na mém zanedbaném životním seznamu :lol:

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:40
od Raptor
Monika M. píše:Nojo, tak to je ono. Já omáčky (a českou kuchyni vůbec) neumím. Realizuju se v letním barbecue a pak v italské, řecké, mexické a podobné kuchyni. A pak v haluškách :grin:
Jo a od šneka mám super recept na maso na ananasu, jen jsem ho udělala mládeži nepřístupné - s bílým rumem :lol:
Tímto prosím za prominutí, ale uvedu zde upravený šnekůffff recept dle Moniky: :oops:

HAWAJSKÉ MASO

Doba přípravy cca 20 minut (podle druhu masa)

Krůtí, kuřecí nebo libové vepřové maso
Ananasový kompot (kousky)
Rama zakysaný krém hustý nebo i sladká smetana
Paprika (červená, žlutá)
Podle úvahy cibule, pórek nebo jiná zelenina
Podle úvahy bílý karibský rum
Curry, pepř, sůl, olej, mouka

Jako příloha nejlépe rýže


Maso nakrájíme na malé kousky a dáme orestovat na olej, dá se dělat i na cibuli. Přidáme curry, pepř, sůl. Když má maso růžovou barvu, podlijeme ho šťávou z ananasového kompotu , podle množství masa a šťávy se dá přidat i voda.
Maso dusíme, dokud nezměkne a postupně přidáváme ananasové kousky, nakrájenou papriku a další zeleninu, podle chuti.
Nakonec přidáme bílý rum, podle množství šťávy můžeme zahustit moukou, zamícháme smetanu a necháme prohřát.


No, tak tohle při nejbližší příležitosti vyzkouším.Vypadá to moc zajímavě.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 20:59
od Peter DeSnek
VAzeni na dvorecku, timto jsem byl prostrelen, ale zde prisezne prisaham, ze toto je muj vlastni recept ... (Teda bez toho rumu), a napadl mne jednou, kdyz mladeznici nevedeli roupama co jist ... A ja taky nechtel delat jenom cinu. Takze to berte jako vydledek, asi jednoho pokusu o neco jineho f kuchyni. Neb, jak uz jsem prozradil, k smrti raaaad varim ... A jsem moc rad, ze tohle treba bude chutnat i jinym ... A pri tom je to jenom vareni "co dum dal" ...

=D> =D> =D> =D>

Cimz sklanim poklonu Moni, ktera to jeste dotahla do exotictejsi podoby ...

[-o< [-o< [-o< [-o<

kuchařka

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 21:16
od Raptor
Také přispěji trochu pikantnějším receptem ideálním pro zahradní (chcete-li blízké potěšit) či kolejní (chcete-li spolubydlící nasrat) vaření (doma neriskovat-v případě prasknutí trojobalu se to blbě větrá).

Na jednu porci:

1-2 balíčky řádně odleželých olomouckých syrečků (věnečky a kolečka-pozor na napodobeniny z EU)
2-3 plátky libové šunky nebo uzeného masa (dle chuti)
Křen (případně křenová pomazánka)
Cibule nakrájená na kolečka
strouhanka, mouka, vejce - prostě klasický trojobal
dvě špejle

Postup výroby:

Vezměte kovovou trubičku na přípravu kremrolí (raději tenčí, nutno lehce namazat omastkem či olejem) na kterou postupně navlékejte střídavě syrečky a kolečka cibule-délku dle chuti.Jakmile máme navléknuto, celý svazek propíchneme dvojicí špejlí tak aby se nerozpadl (špejle odlomíme trochu delší a zahrotíme) a trubičku opatrně vyjmeme.Takto vytvořený svazek ponoříme do vajíčka a do středu vložíme závitek šunky poctivě naplněný křenem a uzavřeme dvojicí syrečkových koleček aby nám závitek nevypadl.Nyní vše obalíte v trojobalu (nešetřete a klidně dejte 3 vrstvy aby byla krusta dostatečně silná-filtruje to zápach při smažení) a usmažíte do křupava.Podáváme s chlebem.Labužníci mohou při přípravě syrečky slepovat hořčicí a do křenu v závitku přidat feferony a nakladačky.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 21:19
od Peter DeSnek
Nooooooo, tak tohle je recept k poradne pifni slafnosti ...
Ale verim, ze je to papanicko ...

[-o< [-o< [-o< [-o<

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 21:23
od chinaman
.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 21:23
od danny1691
do pytle, nevadí vám kolik je hodin???? Chápete že to zkončí brutálním bílým sexem???? Teď večer se bavit o jídle a dráždit chuťové buňky....
ale když jinak nedáte....


Kuře s nádivkou

4 rohlíky
muškátový oříšek
cibule
máslo
mléko
strouhanka
masox
3 vejce
bobkový list

příloha nejlíp brambory

Rohlíky natrháme do mísy a zalijeme mlékem. Poté nastouháme asi 1/2 muškátového oříšku.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na másle, přidáme 1/2 kostky masoxu. Jakmile se masox rozpustí zalijeme 2 dcl vody.
Ještě teplé dáme do mísy, přidáme strouhanku a 3 vejce.
Kuře pečeme na másle a přidáme bobkový list.

Pokud se nevejde nádivka do kuřete, může se dát kolem něj.

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 21:29
od Štěpán Stránský
Je 21.27 hod. a to už všichni jsou po jídle, ženský končí již v 17.00 hod - dieta, linie atd., tak zavřít kuchařky a jde se chlastat !!!!! Kde mám ten recept na něco tekutého ? Ne jenom žrádlem je živ člověk, tekutiny potřebuje víc :lol: