Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DFW T28 Floh Elf Model, Fokker E.III Smer, PKZ-2 Roden 1/72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

DFW T28 Floh Elf Model, Fokker E.III Smer, PKZ-2 Roden 1/72

Příspěvekod atari » 07 pro 2011, 21:15

Zdravim priznivce ozbrojenych ultralajtu, po narozeni mimca jsem postupne uskladnil vsechny rozdelane modely a roury 1/48 a vsechnu velkou modernu k rodicum z nedostaku mista, ktere ted zabiraji plenky a vrhnul se na par prvnich prcku a ono me to zacalo strasne bavit. Strikaci pistole se odsunula na neurcito, ale zatim si vystacim s "fixirkou" Revell. Musim vybirat chmelnice s jednoduchou kamuflazi. Jak velky fanda jetu mne niky nenapadlo ze me chmelnice budou bavit, ale je to supr. Asi u nich nejakou dobu pobudu. Zkousim take znova oleje. Ted jiz radeji mene. Pridat se da vzdy. Ubrat je horsi. Ucim se delat oleji drevo.

Na zacatek DFW T28 Floh 1/72 Elf Model a Fokker E.III 1/72 Smer (Eduard bez leptu) Obe supr stavebnice, jen u blechy je dilo popasovat do trupu kokpit. Prvni chmelnice a jeste me ceka nejak vymyslet vyplet - kritizujte radte. Porty se pokusim vice naznacit na Fokkeru. U Blechy sem se je snazil jen lehce naznacit oleji.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

7.JPG

Naposledy upravil atari dne 22 pro 2011, 11:41, celkově upraveno 2
atari

• Odpovědět s citací

Re: DFW T28 Floh 1/72 Elf Model a Fokker E.III 1/72 Smer

Příspěvekod atari » 07 pro 2011, 21:17

8.JPG

9.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 07 pro 2011, 22:53

Porty u Floha bych spíše vymaskoval (dělá se i páska šířky 0,7mm (anebo si nařezat vlastní)) a stříknul lehce tmavším odstínem.
Olej se mi moc nezdá okolo spáry na čumáku - působí trochu dojmem, jako kdybys do toho šel bez představy o výsledném efektu. Zbyla ti prostě v kalíšku barvu od port, tak jsi ji mrsknul i sem. (čirá spekulace, ale snad odpustíš)
Dobře jsi vystihl vzepětí křídel. Dírky pro lanka jsi už zřejmě navrtával?

Nevím přesně, kde u Fokkera bylo plátno a kde plech, ovšem znázornění obého se ti povedlo skvěle. Olej tomu dal život.
Jen zkus fotografie trochu ořezávat, aby se model nechoulil uprostřed nicoty.

Promiň, že jsem nekritizoval, ale není moc co.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 07 pro 2011, 23:23

Martin Pohl píše:Porty u Floha bych spíše vymaskoval (dělá se i páska šířky 0,7mm (anebo si nařezat vlastní)) a stříknul lehce tmavším odstínem.
Olej se mi moc nezdá okolo spáry na čumáku - působí trochu dojmem, jako kdybys do toho šel bez představy o výsledném efektu. Zbyla ti prostě v kalíšku barvu od port, tak jsi ji mrsknul i sem. (čirá spekulace, ale snad odpustíš)
Dobře jsi vystihl vzepětí křídel. Dírky pro lanka jsi už zřejmě navrtával?

Nevím přesně, kde u Fokkera bylo plátno a kde plech, ovšem znázornění obého se ti povedlo skvěle. Olej tomu dal život.
Jen zkus fotografie trochu ořezávat, aby se model nechoulil uprostřed nicoty.

Promiň, že jsem nekritizoval, ale není moc co.

Dirky na draty jsem udelal. Fokker uz je ma od Eduardu. Plechy zacinaly presne tam kde je mam. Koukal sem na fotky. V puvodnim eduardim navodu zacinaji plechy chybne o jeden oddil vpredu. No ty porty zkusim udelat az na Fokkeru, bal jsem se toho. Cumak, no videl sem to u uzivtele Monika, ktera stavela blechu 1/48. Neni to skoro videt v realu, mozna fotak to vytahl nebo se to proste nepovedlo :) Fotky zkusim orezavat na detaily. Myslis, ze jeste stoji za to "inverzne" vymaskovat porty na blese a fouknout to, az zaschne olej? Mohlo by to vypadat zajimave. Jen se bojim ze to jim pokazim. Cetl jsem zde nazor ze porty na hore maji byt svetle a dole tmave (stin od zebra?). Tak nevim, zkusim to dodelat.

Na draty mam ideu, ze je vytahnu z ramecku, nabarvim. Z usatek vytahnu dute napinaky a zkusim to tam vse dat a napnout fenem. Chmelnice me strasne zacali bavit :)
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 08 pro 2011, 18:25

Olej na čumáku bych asi setřel tak, aby byl jen ve spáře. A když už musí být i mimo ni, tak po směru letu. Zároveň to chce tmavší odstín kamuflážní barvy nebo tmavší šedou, ne žlutohněď.

Porty na bleše bych rozhodně nechat být a zkusil maskovat až Fokker - zvláště když už máš celý letoun v kupě.
Inspiraci určitě nabereš z již postavených chmelnic v galeriích po webu.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 08 pro 2011, 19:25

Ok, diky za tipy. Blechu uz necham. Nevite nekdo kde u nas sehnat figurky 1/72 WWI pilotu / personalu? Nasel jsem jen eduardi RFC 1917. Potreboval bych nemce nebo neco univerzalniho. Rad davam letadla na podstavce s figurkami. Bohuzel psi uz take dosli :(
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 10 pro 2011, 10:35

Martin Pohl píše:Olej na čumáku bych asi setřel tak, aby byl jen ve spáře. A když už musí být i mimo ni, tak po směru letu. Zároveň to chce tmavší odstín kamuflážní barvy nebo tmavší šedou, ne žlutohněď.

Tohle nejsou letadla z druhé války nebo z pozdějšího období takže se spáry nemusí jen ztmavovat. Z motoru odstřikoval olej který byl částečně spálený a s ostatními zplodinami hoření, navíc byl mastný a chytal na sebe prach a nečistoty. U letounu který létal s řadovým motorem a krátce (Floh) to nebylo tak moc ale u letounů s rotačnímí motory (Eindecker) to už bylo znát hodně. Nejvíc na spodku trupu jde nebyl většinou motor krytý, ale i na spojích plechových krytů uchycení motorového krytu a tak podobně.U některých letounů s konstrukcí potaženou plátnem navíc olej a zbytky paliva vzlínaly po konstrukci a vsakovaly se do plátna. Navíc letadla parkovala venku nebo maximálně v dřevěných hangárech takže tam byl prach vlhkost a tak dále. Prostě dostávala na pr....Chce to najít si k danému typu fotky a inspirovat se u nich.
Přílohy
udet_sswdiii.jpg
Sopwith 1%2C5 Strutter_03.jpg
fokker-eindecker.jpg
eindecker.jpg
37 (1).jpg
37 (1).jpg (45.53 KiB) Zobrazeno 3527 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 10 pro 2011, 13:20

Zajimave, zkusim to na Fokkeru. Blechu jsem klasicky podelal tim ze sem se snazil udelat porty stetcem. Uz ji tak necham chudaka a zalakuju.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 22 pro 2011, 11:34

Maly vanocni progres. Floh uz temer hotov, staci uz jen natahnout draty. Fokker se snad povede vice (i tak se mne blecha moc libi :) ) Rozjel sem i perfektni vec pro cholerika jako sem ja. WWI vrtulnik PKZ-2 1/72 od Rodenu. Model perfektnim jen ty klepave ruce. Konstrukci jsem dal dohromady az po pouziti sekundoveho lepidla. Detaily na Fokkeru jsou ze zbytku plechu z Flochu a obsiti dole z vytahleho ramecku nad svickou.

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 22 pro 2011, 11:39

PKZ-2, doplnil jsem jen polstrovani na sedacku v kosi z green stuffy. Kdo vi, jak to tam vypadalo. Chmelnice me bavi, bavi, bavi... :)

IMG_3540.JPG

IMG_3541.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Re: DFW T28 Floh Elf Model, Fokker E.III Smer, PKZ-2 Roden 1/72

Příspěvekod atari » 26 pro 2011, 00:15

PKZ-2 hlavni konstrukce s motory dokoncena a nabarvena. Doplneny jen magneta. U vrtuli dodelano kovani, Roden tam nema nic.

IMG_3565.JPG

IMG_3568.JPG

IMG_3569.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 26 pro 2011, 18:02

Vrtule v oleji.

IMG_3576.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 26 pro 2011, 18:14

Pěkně Ti to jde a vypadá to dobře. =D>
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 27 pro 2011, 02:00

Diky, jen porad nemohu najit vhodne WWI figurky v 1/72. Od CMK jsem nam MPM objednal Richthoffen Flying Circus WWI set, tak uvidim jak to pujde pouzit. Mozna bych mohl pouzit mechaniky z Revell 1/72 WW2 setu? Obleceni se zde snad az tak nezmenilo. Nevim.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 pro 2011, 09:18

Figurky na Velkou válku to bude asi trochu problém. tady máš odkaz na Brity od edíků: http://www.eduard.com/store/cs/Eduard/P ... -1-72.html
Hellboy

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby