Ještě donedávna jsem se velice úspěšně vyhýbal modelům letadel z 1.světové války. Důvodů, proč jsem tak činil, bylo více... "výplety" jsou stále mojí černou můrou a znázornění "dřeva" a "plátna" je pro mne španělskou vesnicí. Pak jsem dostal model Macchi M.5 1:48 od Fly a vysloveně jsem na tomto modelu maturoval a domníval jsem se, že to bude na delší dobu poslední "chmelnice"... Mýlil jsem se... Díky náhodě a také díky výrobci se mi do rukou dostaly tyto dva modely:
Krátce po té mě překvapil můj syn. Začal lepit Nieuporta - 17 v měřítku 1:48 od Eduardu. Nedbal na mé "odborné" rady a bez jakéhokoliv násilí udělal tak nádherný "dřevěný" vnitřek, že se mi o tom mohlo jenom zdát. Zdravě jsem se naštval a se slovy "Hin sa ukáže synátore" jsem se vrhl na prznění těchto dvou modelů. Byl bych velice rád, kdyby tyto modely nakonec vypadaly asi takto:
Během prohlídky modelů jsem narazil jen na dva drobné "problémy" (ani nevím, zda se tomu tak dá říkat). Ten první je (a upozornil jsem nato výrobce),že popisky barev na zadní straně obalu jsou velmi titěrné - malá písmena jsou menší než 1 mm a pro ty, kteří mají "krátké" ruce to může být problém. Ten druhý je, že v návodu je uveden jiný směr "lozengu" na křídlech a výškovkách, než je na zadní straně obalu s kamuflážními schématy. Jinak jsou výlisky (alespoň v mém případě) krásně a čistě vylisované.