Stavebnica E.V vypadá na dobrú relaxačnú a rýchlu stavbu na oddych, tak si to po Dr.I chcem vyskúšať. Ráno som očistil nejakých pár dielov obrúsil raster na podlahe trupu, strekol základom pod drevo, preleštil štetcom a teraz okrem vrtule aj nalakoval lesklým lakom, to pod olejové drevo. Vrtuľa bude základ pastelka a potom po nalakovaní aj olej, aby vrtuľa bola tmavšia.
Prefláknutý stroj od Jasta 10 Obl. Loewenhardta, čo vraj vlastne nebol jeho. Dekály nemám, no šablónky nie je z Tamkovej pásky problém spraviť. A ak nie tento, tak ten s hadom a budú dva rovnaké. Dnes som olozengoval interier, pomaľoval nejaké detaily, hlavne konštrukciu trupu.
Najvyšší čas niečo prihodiť aj sem. Objednávkové sú hotové, tak robím na svojom. Najprv to mal byť stroj Oblt.Lowenhardta, nejak sa mi nepáčila vlnovka v páse na trupe, tak všetko znova. Tentoraz stroj Lt.Wenzela. A ako obvykle už po niekoľký krát ma čaká oprava strhnutého lozengu.
Trochu motor. Nejak sa mi nechcelo s ním paprať, tak nemá sviečky a káble k nim, aj tak to nevidno pod krytom a ani vahadlá. Vskutočnosti v realnej veľkosti vyzerá lepšie a tu na fotkách sa aj hliníková nejako viac blyští.
Dnešný postup. Najprv drevo XF57 na krídlo, potom XF58+62 na povrch. Následne po zaschnutí povrchu po pár minútach zjemnenie a šiastočné vyleštenie povrchu "kefovaním"väčším štetcom.
Videl som naživo a niekoľko krát, môžem potvrdiť, že je to veľmi pekne a čisto spracované. Ten motor je naozaj veľmi pekne spracovaný. ......... už len doviasť ho do úspešného konca.
Nestieram , ale striekam veľmi zriedenú akrylovú Tamyiu, takú riedku, že je až priesvitná, náhodné šmuhy jednu cez druhú a tam, kde sú viac krát prekryté, sú tmavšie, takže dva ťahy pištoľou čiastočne sa prekrývajúce spravia v skutočnosti tri rôzne pásy vedľa seba. Ale asi to umyjem a nastriekam znova, nejak sa mi to vidí dosť tmavé a málo zelené.
Stano velmi pěkný. Tvoje práce se mi líbí celkově. S těma rotačníma motorama je celkově potíž. Mám doma 3x Dr.I, D.II, E.III a všechno to stojí na motorech. Asi koupim Vectora doma zaformuju a bude klid.