Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III Eduard 1/48 Werner Voss

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Albatros D.III Eduard 1/48 Werner Voss

Příspěvekod LR_ » 27 čer 2009, 15:50

Trochu jsem si tajně stavěl a skoro vůbec nefotil. Tady je výsledek.
Přílohy
Albatros_1.jpg
Albatros_2.jpg
Albatros_3.jpg
Albatros_4.jpg
Albatros_5.jpg
Albatros_6.jpg
Naposledy upravil LR_ dne 13 led 2014, 15:37, celkově upraveno 1
LR_

• Odpovědět s citací

Re: Albatros D.III Eduard 1/48 Werner Voss (HOTOVO)

Příspěvekod Hellboy » 27 čer 2009, 15:55

Hmmm to je moooc pěkný akorát bych si jestě být tebou oddělil ty kříže na horním křídle /myslím křidélko od zbytku křídla/. :D =D>
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šrám » 29 čer 2009, 17:45

Pěkná práce, jen škoda že je tak málo detailů, neoddělená křidélka , chybí potrubí k chladiči apod.
Ale jak říkám, jinak to je pěkné a čisté. =D> =D>
Šrám

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 29 čer 2009, 20:01

Ohodnotené to máš, vcelku s tým aj súhlasím.
Keby mi tak vedel niekto povedať, či tento stroj mal aj biele pásy na hornom krídle tak, ako je to dosť často prezentované.
Přílohy
alb.JPG
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 29 čer 2009, 20:31

No, pruhy jsou reportovány během velení Jasta 5, kam si vzal svůj stroj od Jasta B po aféře s F.J.Walzem. Bohužel jsem nedohledal fotku, kde by byly vidět. Nicméně bohužel budu mít připomínku ke zbarvení. Fotek tohoto stroje mám asi 7 nebo 8. Bohužel na žádné není kombinace srdce na hřbetě trupu a centrálního chladiče. Pokud je na fotce vidět srdce na trupu, má mašina už vyměněné křídlo za kus s "offset" chladičem. Je mi to líto. Ale netvrdím, že nemohla existovat zobrazená varianta. Jen na ni nemám foto. Jinak tu mašinu lze také najít (s popisem geneze zbarvení) v sekci profily na http://www.mincbergr.net (omlovám se za přihřívání si polívčičky)

EDIT
Ještě jednou na zdůraznění - nekritizuji ten model a neodrazuji od dalších staveb. Jen (bohuže ex-post) přicházím s komentářem, že tato podoba zřejmě není podložená (repektive jsem ji nenašel). To ale neznamená, že nemohla být. A pokud nebyla, tak se nic neděje, kolik já mám doma podobně "přesných" modelů, to raději nekomentuji. Vždycky se poklady nebo "někdo moc chytrej a rád to dávající najevo" (jako nyní já) objeví po dokončení stavby. Takže prosím na pohodu.
Naposledy upravil Marek Mincbergr dne 29 čer 2009, 20:53, celkově upraveno 1
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 29 čer 2009, 20:40

Ďakujem za info. S pásmi by bol zaujímavejší, ale asi to bude len krabka. Však aj ten je pekný.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LR_ » 29 čer 2009, 21:44

Marek Mincbergr píše:No, pruhy jsou reportovány během velení Jasta 5, kam si vzal svůj stroj od Jasta B po aféře s F.J.Walzem. Bohužel jsem nedohledal fotku, kde by byly vidět. Nicméně bohužel budu mít připomínku ke zbarvení. Fotek tohoto stroje mám asi 7 nebo 8. Bohužel na žádné není kombinace srdce na hřbetě trupu a centrálního chladiče. Pokud je na fotce vidět srdce na trupu, má mašina už vyměněné křídlo za kus s "offset" chladičem. Je mi to líto. Ale netvrdím, že nemohla existovat zobrazená varianta. Jen na ni nemám foto. Jinak tu mašinu lze také najít (s popisem geneze zbarvení) v sekci profily na http://www.mincbergr.net (omlovám se za přihřívání si polívčičky)

EDIT
Ještě jednou na zdůraznění - nekritizuji ten model a neodrazuji od dalších staveb. Jen (bohuže ex-post) přicházím s komentářem, že tato podoba zřejmě není podložená (repektive jsem ji nenašel). To ale neznamená, že nemohla být. A pokud nebyla, tak se nic neděje, kolik já mám doma podobně "přesných" modelů, to raději nekomentuji. Vždycky se poklady nebo "někdo moc chytrej a rád to dávající najevo" (jako nyní já) objeví po dokončení stavby. Takže prosím na pohodu.

Neboj, já si z toho vůbec nic nedělám, natož abych něco "opravoval" :-D. Jako připomínka pro někoho dalšího je to dobrý. To letadlo se mi moc líbí (teď nemyslim model :P ), takže si myslim že si ho ještě pár lidí ještě střihne. Já se na tvojí stránku dokonce na ty profily koukal, škoda že tam nemáš i náhled na křídla, to by mě asi trklo, že to chce to s chladičem mimo osu, zvlášť když jsou ve stavebnici obě varianty. Takže jsem prostě vzal tu co byla v návodu jako že má bejt pro Vosse.
LR_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 30 čer 2009, 05:53

Ještěže si to všichni stavíme jen pro radost. :-D :-D :-D :-D
Líbí se ti pásy? Šup je tam! Já bych to tak nejspíš udělal. Informaci o skutečném stavu vždycky vítám, ale když já mám něco špatně, nikdy mi to nekroutí chlupy v nose. :lol: :lol: :lol:
Hlavně, že se model líbí. [-o<
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 03 črc 2009, 13:45

Čoveče, jesli mě paměť neklame, tak u D.III bylo ovládání křidýlek vahadlem #-o . Bylo u všech Albíků, krom D.V. a tam bylo úplně jiné ovládání křidýlek. To ale nevadí, to je prostě chyba ve stavebnici a nejsi zdaleka první, komu to uteklo.
V křídle prostě chybí výřez, kterým se vahadlo pohybovalo a vahadlo bylo opravdu u všech Albíků, u kterých bylo ovládání křidýlek lanky z dolního křídla.
Jinak ale model je moc hezký a opravdu čistě postavený. O té čistotě se mi může jen zdát u mých modelů. :-k
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 03 črc 2009, 14:05

Ja jeste doplnim, ono problem vahadla a ovladani kridelek u Albatrosu je vec, kterou tu jako prfni nasel ZdeSko a taky ji osvetlil a vysvetlil vysvetlil, takze krome D.Vky, ale uz zase u D.Va (!!!), je ovladani kridelek pakou (vahadlem).
Nekde tu f chmelnicich je na to i tema a kresby, jak to bylo realizovane technicky. Proto zvlaste u staveb D.V a D.Va je potreba dost uvazovat a koukat na jine podklady, nez do navodu Eduarda, kde je f tomto smeru nejedna chyba !!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 03 črc 2009, 15:56

Ten problém se řešil tady
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby