Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker DVII (OAW), Eduard 1/48

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Fokker DVII (OAW), Eduard 1/48

Příspěvekod von Mertens » 27 lis 2008, 15:29

Tak vazeny, nedam pokoj a nedam... no vyhrabal sem ten krasny, docel raritny model od Edy a proste nemam narok na chybu...sem uz trochu pouceny(to neznamena ze chytrejsi), tak budu sem snazit... pochopil sem jedno zakladni pravidlo- stavba kazdho modelu, zacina hlasitym volanim o pomoc.
Tak ze zacneme se stavbou asi takhle - POMOOOOOOOOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
no... chci stavet von Wedela, ktery je na obalu, sam stroj, myslim mne problemy delat ne bude, na DVII podkladu mam celu karu a maly kufrik k tomu, ale von Wedel...tak ten probemy asi delat bude, proto ze to co mam, rozhodne nestaci...no pujdu, prozatim do cookpitu, a kdyz neco, tak velikost meho vdeku bude bezhranicna, samozrejme v hranicah zdraveho rozumu :) dekuji
Přílohy
Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (27.48 KiB) Zobrazeno 4006 krát
Untitled-1.jpg
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Re: Fokker DVII (OAW), Eduard 1/48

Příspěvekod zdesko » 28 lis 2008, 01:52

..Hasso von Wedel...jeho letouny nosily na trupu stylizované popravčí kolo "Richtrad"..rodový znak rodiny von Wedel..u Jasta 14 létal na Fokkeru Dr.I No183/17..(opravdu je tedy jeho Fokker D.VII z Jasta 24..?? :-k ..nemá to být také Jasta 14..? :-k ..já to bohužel nevím jistě.. :wink: ) Podle zbarvení přídě,byl jeho Fokker..(a pravděpodobně i ostatní v jeho jednotce)vyroben fi.OAW..Tak,a k tomu zkusím něco namítnout... :x ..jak Tvůj barevný bokorys,tak tento přiložený obrázek ukazují zbarvení přídě v museálním provedení.. :wink: Ano,takto,je možné vidět jednoho OAW Fokkera v museu..ale..! Mám schéma zbarvení přídě OAW Fokkerů a to rozhodně není dvoubarevné..! To moje schéma pochází z německa a podle fotek OAW Fokkerů,které jsou jakž-takž "čitelné" mu docela věřím..takže jestli budeš chtít,zítra bych ho mohl vyhrabat a dát k nahlédnutí.. :arrow:
Přílohy
Fokker D-7 OAW_Jasta 14-Hasso von Wedel-art01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 28 lis 2008, 11:39

Můžu to přesunout do staveb, když je to stavba? :)
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 29 lis 2008, 17:25

Monika píše:Můžu to přesunout do staveb, když je to stavba? :)

Jasne Moni, promin ze pridelavam prace, ma chyba, otevzel sem tema ale nepodival kde, dekuji
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 29 lis 2008, 17:33

zdesko píše:..Hasso von Wedel...jeho letouny nosily na trupu stylizované popravčí kolo "Richtrad"..rodový znak rodiny von Wedel..u Jasta 14 létal na Fokkeru Dr.I No183/17..(opravdu je tedy jeho Fokker D.VII z Jasta 24..?? :-k ..nemá to být také Jasta 14..? :-k ..já to bohužel nevím jistě.. :wink: ) Podle zbarvení přídě,byl jeho Fokker..(a pravděpodobně i ostatní v jeho jednotce)vyroben fi.OAW..Tak,a k tomu zkusím něco namítnout... :x ..jak Tvůj barevný bokorys,tak tento přiložený obrázek ukazují zbarvení přídě v museálním provedení.. :wink: Ano,takto,je možné vidět jednoho OAW Fokkera v museu..ale..! Mám schéma zbarvení přídě OAW Fokkerů a to rozhodně není dvoubarevné..! To moje schéma pochází z německa a podle fotek OAW Fokkerů,které jsou jakž-takž "čitelné" mu docela věřím..takže jestli budeš chtít,zítra bych ho mohl vyhrabat a dát k nahlédnutí.. :arrow:

No jo, to popravci kolo znam, a Wedeluv Dr.1 take, ale tohle stopro JASTAs 24, mas pravdu - OAW, vyrubeno v Pile, jestle ne pletu, ale nevim jak spravne se pise, no a co ja vim, tak prave te letouny OAW meli dvubarevne provedeni krytu, podvozku, a kol, tmava zelena s fialovy fleky, no ale to je podle teh zdroju co mam v dispozice, nic moc, co
Přílohy
wedel.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 29 lis 2008, 17:38

Tady treba perfektne videt ze ta komuflaz, "zirafa", je opravdu dvoubarevna,co?
Přílohy
fok_d7.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 29 lis 2008, 20:54

von Mertens píše:
Monika píše:Můžu to přesunout do staveb, když je to stavba? :)

Jasne Moni, promin ze pridelavam prace, ma chyba, otevzel sem tema ale nepodival kde, dekuji

Nic se neděje, to není žádná práce. Už je to přesunuto. :wink:
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 lis 2008, 11:04

..s tou kamufláží ještě vydrž..TEĎ se jdu podívat,jak to přesně je,ale můj komp mám zase-tudíž opakovaně..( #-o ) na léčení a tak bych to schémátko..(jestli ho najdu..)..mohl naskenovat až později.. Zatím jen pár slov k té fotce,co Jsi přiložil..: Vzpomeň na Albatosy..! Celá léta tam všichni viděli dvě barvy-fialovou a zelenou.. No,a přesto jsou na jejich křídlech barvy tři.. :-k To samé platí (možná) o barevném provedení přídí OAW Fokkerů.. :-k

..jo a ještě P.S. podívej se na té Tebou přiložené fotce na lozeng..! Moc barev tam rozeznat nejde.. :wink: To samé platí pro samotný předek onoho letadla.. :arrow:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 pro 2008, 15:41

..von M,tak jsem to schéma zkusil včera nafotit mobilem a přes synův komp předat sem,ale nějak se nedaří navázat komunikaci..takže jen slovně..: Ty světlé fleky jsou hliníkověšedé a nikoli zelené..a mezi nimi,(tedy celé to tmavé "ostatno")jsou pak ještě pole hnědé a zelené.. Podle toho německého popisu jsou barvy popsány přesně takto..: hliníkověšedá-"Silbergrau",hnědá-"Dunkelbraun" a zelený odstín-"Schwarzgrün"..Kromě toho jsou kola potažená 4barevným lozengem..(jako celé éro),ale lozengový zůstává navenek jen střed kola a pak následuje zelený kroužek a úplně vně je pak hnědý kroužek.. [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 pro 2008, 13:49

zdesko píše:..von M,tak jsem to schéma zkusil včera nafotit mobilem a přes synův komp předat sem,ale nějak se nedaří navázat komunikaci..takže jen slovně..: Ty světlé fleky jsou hliníkověšedé a nikoli zelené..a mezi nimi,(tedy celé to tmavé "ostatno")jsou pak ještě pole hnědé a zelené.. Podle toho německého popisu jsou barvy popsány přesně takto..: hliníkověšedá-"Silbergrau",hnědá-"Dunkelbraun" a zelený odstín-"Schwarzgrün"..Kromě toho jsou kola potažená 4barevným lozengem..(jako celé éro),ale lozengový zůstává navenek jen střed kola a pak následuje zelený kroužek a úplně vně je pak hnědý kroužek.. [-o<

PANE BOZE! Odvolavam to letadlo spatki! Moni, vymaz mne
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 02 pro 2008, 14:30

Prečo vymazať? Je tu fúra dobrých informácií, ktoré sa môžu zísť, skôr to malo ostať v chmelniciach, pokiaľ to nebudeš stavať. :-k
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 pro 2008, 16:52

..jasně,že rozhodně nekonči se stavbou..! Zatím mazli vnitřek a já doufám,že se mi komp brzo vrátí a pak to sem přidám..uvidíš,že to není nic složitého.. :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 02 pro 2008, 17:31

Nebojte, nic mazat nebudu :-D
To von Mertens: Stano ZH má pravdu - asi tyhle všeobecné informace vrátím do chmelnic a jestli budeš fokkera stavět, založ si pak nové téma na stavbu. Promysli to :)
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 06 pro 2008, 22:30

..tak takhle by měl podle německých podkladů vypadat předek Fokkerů vyrobených u OAW... :wink:
Přílohy
OAW.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 08 pro 2008, 12:04

Monika píše:Nebojte, nic mazat nebudu :-D
To von Mertens: Stano ZH má pravdu - asi tyhle všeobecné informace vrátím do chmelnic a jestli budeš fokkera stavět, založ si pak nové téma na stavbu. Promysli to :)

Ale Moni, prece delam se legrace, jen tak to nevzdam, ale tedko marodim a nemam moznost psat, nemam totez doma internet :)
von Mertens

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby