Pustil jsem se do své první chmelnice. Všechno na stavbě je poprvé. První dřevo, možná i první výplety, první napínáky výpletů. Všechno štětcováno. A první pokusy s foťákem.
Na začiatok dobré.
Zopár poznámok - to drevo vyzerá, ako keby si ho robil príliš hustou farbou, chcelo by to aj kvalitnejší štetec, ktorý nepúšťa štetiny. Rozhodne by pomohlo trochu popracovať na čistote stavby a farbenia - tú pumpu na pravej strane trupu máš opatlanú farbou dreva, budíky sú nedomaľované.
Na tvou první chmelnici je to fajn ale ten motor se zdá být jako kdyby už si tam měl něco nalepené a potom se Ti to strhlo,taky bych to trochu selé vypatinoval-hlavně ten motor.
Jak Ti Hansi psal že "moc hustá barva"-možná by stačilo po nenesení olejovky ji trochu "přejet" prstem a na závěr zalakovat leským/pololesklým lakem-dřevo pak vypadá lépe,teda aspoň podle mě.
Doufám že budeš pokračovat-já sem se na chmelnice taky dal nedávno
Dlouho jsem díky technickým problémům nemohl psát. Mezi tím jsem trošku pokročil. Ale skoro se to sem stydím dát, když vidím, jak krásné modely se zde objevují.
Vypadá to moc pěkně.Pokud můžu návrh-zkus si odbrousit ten otisk vyhazovače.Za motorem je poměrně dost velký prázdný prostor ve kterém byla u skutečného letadla palivován nádrž takže tam bude vidět.Jinak je to ale paráda.
Jo, to bych mohl udělat, ještě než to zavřu. K parádě to má ale určitě hodně daleko. Jo, a k tomu motoru. To není odloupnutá barva, tam půjde přilepit výfuk a barva by tam vadila. po přilepení to dobarvím.
Pokud nebudeš otvírat motor, tak se na ten vyhazovák vybodni. Bude schován pod kulomety a především horním křídlem. Zbytečná práce.
Pokud jde o výfuk, sice hezké, ale barvu bych udělal jinak. Koukni se někdy, jak vypadá výfuk na autě poblíž motoru (kde jsou spaliny hodně žhavéú, ale často třeba i na konci (favorit, š120 - a ti mají srovnatelný nebo lepší materiál). Vlivem horka dochází k oxidaci. A výfuk tedy bývá rezavý, ale hlavně zkorodovaný. Viz také technikáři.
Díky za připomínky. Napadlo mě, že by výfuk mohl být rezavý, ale pak jsem se spíš přiklonil k tomu, že by to mohlo mít barvu vypáleného kovu. Ale asi ani to se úplně nepovedlo. Každopádně díky. POkusím se s tím ještě něco udělat. Něco = dát ho ven na déšť zkorodovat.