Tož jsem se rozhodnul udělat na nekulaté výročí model a manželce kytku.
Dne 21.8.1968 se operace Dunaj účastnilo i maďarské letectvo, zejména Migy 21 a Migy-15 bis. A tak zřejmně i tento ztvárněný mig-15 bis stál v tento den na ranveji v Szolnoku s červenými pruhy na trupu vstříc ochraně madˇarských pozemních jednotek postupujících na území ČSSR. Letecká podpora se pak vracela zpět na letiště v Madarsku, na našem uzemí nepřistála.
Fotek migů-15 z operace Dunaj jsem našel poskrovnu. Pouze jednu fotku na stroj č. 809 a na číslo 350 jednu hodně nekvalitní. Ostatní pěkné fotky jsou více méně přetřené muzeální kusy. Pak vím, že existuje fotka ruského Migu-15 UTI...
Co se týče modelu. Stavbu jsem si užil. Jediné co mne vadilo byl jakýsi rastr na křídlech a trupu. Bohužel podcenil jsem sílu surfu a nepodařilo se mi to úplně odstranit. Stříbrný povrch u mne tradičně krize, ale vyzkoušel jsem Gunze SM a musím konstatovat, že jsem našel to pravé. Rozhodně lepší než Alclady. Nicméně leštitelné Gunze si ponechávám...
Dekály jsou HAD dekals z archu na madarské čísla a znaky. Je to asi třetí generace dekálů tištěná přímo u HADů, (předtím to byla BOA agency) a musím říct, že se s nimi pracovalo dobře.