O prázdninách jeden kamarád kolega navrhl skupinovou stavbu modelů tak jak jsme stavěli za dětských let. Toho nápadu jsem se chytl a po dvou postavených modelech jsem vlastně zjistil, že z toho mám možná větší radost než u modelů, se kterými se drbu měsíce a pěkný výsledek mi překazí pár chyb a nedokonalostí, které jsem už během agonických oprav/úprav nedokázal podchytit. Takže níže je to takovej ŽÁVES na desátou a úpřimně, momentálně si nejsem jistý kdy přesně se vrátím k serióznímu stavění... Takže momentálně u mně stavba probíhá: Slepit/malinko zatmelit, nebo zbrousit/nabarvit/odekálovat/něco patiny a šup do vitríny... další komentáře jsou u fotek...
Přílohy
Nostalgický Mig-21 MF, stavba tři dny, a to jen proto že jsem štětkoval celkem 4x Humrolkou a musel tedy nechat vyschnout.
Slepovánka na pár hodin. Základ je naštětkovanej, ale celé je to pak lehce přestříkané stříbrnou Humbrolkou a dodělané opět štětcem. Por. Šrámek by si jistě zasloužil stavbu z nového EDY, nicméně vzhledem k nejasnostem ve vzhledu, mi to takhle stačí a z Edy udělám jiné ČS stroje...
Dekály jsou originál KP, NO-37 a hvězdička je tisk na LASERU dle mého návrhu.
P-40 K-15 RNZAF, pojmenovaný Dangerous Beast. Myslím, že vlaječky pod kabinou mluví za všechno :-) Britská vlaječka se objevila na letadle po té, co stroj zavinil kolizi a zničení jiného vlastního letounu. Další incidenty následovaly u 4. OTU RNZAF Dekály jsou Tally-Ho. Potřeboval jsem na něčem rychle vyzkoušet nový kompresor, takže model je komplet stříkaný a vznikl úpravou Academácké P-40 M (stačilo přetmelit a dorýt přední část motorového krytu za kuželem)
Me-262 od Revelu je stavba prakticky na dva večery Pak už se lze bavit kamufláží. Základ je naštětkovaný a pak přestříkaný odstíny RLM, které jsem míchal z Valeja na štětec.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
To bude asi díky nasvícení a úpravě fotky s doostřením. Pak ta hranka takhle vylezla. Normálně jsou takové věci zatlumené olejovkou, když dávám do spár, ale tady nic takového není. Navíc jsem fleky stříkal pod takovým úhlem, že ta hranka zůstala "ve stínu"... A ta tmavší linka, to si nedovedu vysvětlit...