Tak tady je můj jedenáctý model celkově a doufám, že jsem se opět zlepšil. Zdejší historici a spitfirelogové možná nebudou moc spokojeni, ale já jako začátečník a člověk co moc výkresy nezkoumá, jsem spokojen . Poprvé jsem si zkusil otevřít kokpit, více přitlačil na patinu, kterou jsem většinou zanedbával a pokusil se dostat zase o kousek dál. Třeba už k mírně pokročilému Ještě řeším natažení antén, nejsem si totiž stále jistý jak to u tohohle Mrázkova stroje bylo. U obtisků ALM jsou pouze od kokard na trupu po VOP. A nahoře nic. Bude to možná znamenat úpravu toho horního držáku. Uvidíme.
Přílohy
"Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat"! 2 poslední 1/48 / A6M2 Zero/ Spitfire Mk.I/
Za mně dobrý, asi by to chtělo trochu protáhnout rytí na spodku trupu, kde se podle fotek jeví jako nedotažené a chybí Ti tam wash. Taky mně kdysi někdo upozornil, že ten kulomet, co vyčnívá z křídla, u bojově nasazených nevyčníval. Mně taky vyčnívá.......a výfuky bych místo stříbrmou přejel tmavou od zplodin a první v řadě radši trochu rzí. Rozhodně ne stříbřenkou.
Mas to teda fajne! Ja postupuju prakticky stejne jako ty, stavim krabice s doplnky a neresim odchylky od skutecne predlohy(viz vycnivajici kulomety). Na kazde dalsi stavebnici zkousim nejaky novy "level"(lepty, patina, rozkrytovani atp). Kazdopadne
Modelaření je úžasná věc. Tři měsíce se tím rozčiluješ, týden se tím kocháš a pak na to sto let sedá prach...a je to dobré téma pro psychiatrické traktáty!