Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Grumman Martlet III - 1/72 AZ Model

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Grumman Martlet III - 1/72 AZ Model

Příspěvekod Vladimir Kafka » 21 led 2013, 01:39

Staveno ze stavebnice F4F3 "Aces" - do krabickovejch kamuflazi se mi ale nechtelo, tak jsem vzal obtisky co dum dal a udelal tenhle "tajemnej" Martlet. Za presnost kamuflaze nerucim, mel jsem jen tu jednu znamou fotku tohohle stroje.
"F" je vyrobeno rozrezanim nakejch "B", co jsem nasel :) tvar pismene neni uplne presnej jako na fotce. Taktez trikolory jsou o trochu uzsi nez by mely bejt - holt bral jsem co jsem mel.

Jako vzdy stetcovano Italeri/Vallejo, plus matnej lak Italeri, taktez stetcem. pod barvou neni surf, pod obtiskama neni lak - stale jedu "bezsmradovou" doktrinu..

Stavba byla vcelku bezproblemova, hlavne diky tomu, ze uz jsem vedel do ceho jdu.
Trosku otravuje jen nutnost seriznout trup, pretmelit cowling a vyriznout klapky.
Pozitivni veci ke stavebnici - moc peknej resinovej motor, velmi dobry pasovani hlavnich dilu (dedictvi Hasegawy).
Negativni uz jsem psal v threadu o FM-2.. snad jeste pro zasmani - pobavilo na nekolika mistech "zapomenuty" polozatmeleny ryti po verzi F4F4 na kridlech..samozrejme neni problem dotmelit, ale prece jenom jsem na to chvilku ziral - "mastrarovi" AZ se zrejme trochu propadl tmel a holt nejni cas pretmelovat, kdyz se musi chrlit 10 novejch stavebnic mesicne.. :lol:

No nic jsme lidi :) Abyste se mohli zasmat i na muj ucet, povedlo se mi prilepit podvozek obracene (nikoliv protoze v navodu to je takto blbe. O tom jsem vedel a navic jsem navod davno vyhodil, jen jsem se jaksi nesoustredil)..takze jsem festovne prilepenej podvozek, hezky ve spojich prolitej vterinakem, vyrezaval ven skalpelem..
Aby toho nebylo malo, trikolory na smerovce jsem nalepil vzhuru nohama, cervenou dozadu..nejdriv jsem to chtel nechat jako pomnik svoji debility, ale tak me to sralo, ze jsem to nakonec pretrel stetcem, modrou cervenou a cervenou modrou. Co dodat? A je to! :grin:

Upravy:
vejfuky z uchostouru,
vrtule z modelu od Hobbybossu,
ostruhovy kolecko z Fokkeru XXI od MPM (stejne bude mit lyze),
podvozek z Hobbybossu plus provrtany diry a vzpery z ocelovy struny,
udelana "denavalizace" tzn. odbrousil jsem naznaceni haku a "zarazky" pro hak, misto toho jsem tam nalepil ten malinkej zobacek, co je videt na fotkach.

Chyby:
chybi zpetny zrcatko, protoze tusim, ze bych si akorat zapatlal kabinu a stejne by to vypadalo blbe,
tentokrat jsem nevyrabel vnitrni konstrukci podvozku v sachte (plne jsem se misto toho modelarsky realizoval pretiranim trikolor atp. :) a uz jsem na to nemel silu),
asi chybi antena vespod na trupu, nevim, jestli tam patri? Ve stavbnici zadna neni.

Patina je minimalni zamerne, nemam tuseni, jestli ten stroj v tomhle zbarveni vubec neco odbojoval..k diram pro nabojnice to jeste dodelam..

Uz jsem zakoupil dalsi Wildcat - FM-1 od Hasegawy pres eBay, takze casem bude trio :)

EDIT: nove fotky na dennim svetle. prefouknuto lakem z pistole.

martlet4.jpg

m4.jpg

m3.jpg

m2.jpg

m1.jpg

Naposledy upravil Vladimir Kafka dne 14 led 2014, 22:40, celkově upraveno 2
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Re: Grumman Martlet III - 1/72 AZ Model

Příspěvekod Miloš Völkl » 21 led 2013, 08:12

;-I pěkná práce a na štětec výborný výsledek ;-I přimlouval bych se za lepší fotky a třeba i z blízka.
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 21 led 2013, 12:50

Lepsi fotky budou, az budu mit moznost fotit na dennim svetle, coz bude az o vikendu.
Jsou tyhle fotky tak tragicky? Je to foceny pri lampicce, pravda. Maly ale nejsou, 1024x768 uz snad neni uplna postovni znamka.. Na kvalitu myho staveni je to azaz :)

Jinak chtel bych ten FM-1 od Gawy udelat jako Martlet V, kdyby mel nekdo obtisky na "That Old Thing", byl bych mu velice zavazan..
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 26 led 2013, 13:30

tak tedy fotky na lepsim svetle, doufam, ze tentokrat dostatecne velky (a nemilosrdny) :)
jen pro uplnost, k upravam, ktery jsem jmenoval vyse, jsem si jeste vzpomnel na nutnost domalovat jeden tramek ramovani na prednim stitku.

...

EDIT: fotky viz zacatek vlakna
Naposledy upravil Vladimir Kafka dne 14 led 2014, 22:35, celkově upraveno 2
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Badár » 26 led 2013, 21:20

Zaujímavý výber markingu a skvele naštetcované. Pekný výsledok. =D> [-o<
Tento rok:
Postavené modely: Messerschmitt Bf 109 E-4 (1/72, ICM), Mitsubishi A6M2 type 21 (1/72, Airfix), Grumman F4F-4 (1/72, Academy)
Na stole: Morane-Saulnier M.S.406 (1/72, HobbyBoss), Supermarine Spitfire Mk.Ia (1/72, Airfix)

POSIELAJTE MI PROSIM IBA E-MAILY!
Peter Badár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka_Holub » 27 led 2013, 16:40

Šel jsi po konkrétním stroji a nevadilo Ti, že obtisky na to nikdo nedělá, vypořádal ses s tím. Abych byl upřímný-já mám tuhle honbu za konkrétním strojem velmi rád. To si zaslouží pochvalu! =D>
KPM Prosek
Má galerie modelů-aktualizace ZÁŘÍ/2014
Poslední: He-162A Spatz 1/48, Bf108 Tajfun 1/48,
FW 190-A8 1/72
; P-51D 1/72
Jirka_Holub

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel