Barvy:
Alclad II - aluminium 101, airframe aluminium 119,
GSI(Gunze) Super Metalic - SM 01 Super Fine silver, SM 05 Super Titanium, SM 08 Plate Silver Next
GSI Mr.color - silver C 08, gun chrome C 104, bright blue C 65
GSI Mr. Metal Color (leštitelné) - Iron MC 212
Tamyia - černá XF-1, Revell - matt 6, Vallejo na štětec - červená, žlutá, bílá, hnědá, Agama - Dark earth B2
Stavba probíhala podobně jak už zde na webu bylo prezentováno. Z hlediska stavitele je nešťastně řešeno napojení křídla na trup, kdy se musí tmelit a brousit linka u kořene křídla jdoucí napříč plechy. Na jednom chladiči nutno odbrousit nálitek na čele a odstranit aretační kolíky u obou jinak budou chladiče v ploše křídla různě vysoko. Na zadní straně základny vrtulového kužele je potřeba odbrousit kruhovou plošku díky níž by kužel nepřirozeně odstával od trupu. Znázornění plátna na kormidle je podle mne až příliš hrubé. V obtiscích chybí stylizovaný znak 311. peruti - namaloval jsem jej na rubovou stranu druhého obtisku znaku 312. perutě. Čs. znak na směrovce je o chlup větší než by měl být - těžko se pak umísťuje do správné pozice.
Stavebnice je to pěkná, ale při srovnání s loňským MiGem 21 je podle mne o zhlediska sestavitelnosti a detailnosti o třídu níž. Pravděpodobně se zde projevil přílišný spěch s uvedením na trh. Problém s chladiči přislíbil výrobce opravit. Za nešťastnou ovšem považuji jakoukoli absenci vybavení kokpitu. Pancéřovou desku a sedačku si to zasloužilo. Výrobce to řeší sice možností koupi leptu, no nevím zda je to šťastné řešení.....
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 23 říj 2012, 07:00, celkově upraveno 3
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon