Zdar modeláři!
Dávám sem můj první model letadla. Né že by to bylo první letadlo v životě co bych postavil, jen je první na netu. Jsem převážně technikář. V dávné minulosti jsem hodně stavě vše co mělo britské znaky a jeden motor a lítalo to za druhé světové. To byl můj modelářský pravěk. To co zde prezentuji, je můj současný vrchol v letadlech.
Již v minulosti jsem neodolal a koupil jsem si fokouše od Edy abych zjistil jak na tom Eda je a jak jsem na tom já. No a když jsem zjistil, že to jde, tak jsem si pořídil další stavebnici od nich. Je pro mě škoda, že vydávají tak rychle další a další nové kusy a já to nestíhám stavět.
No a nyní něco k modelu. Model se stavěl dobře a na mě rychle, za 3 týdny dovolené byl hotov. Rozvody u motoru z leptů se mi nedařilo přilepit vteřiňákem, byly nějaké pružné a lepidlo asi nebylo taky nejlepší. Jinak vše pasovalo tak nějak dobře do sebe, Spoj křídel je parádní. U tohoto modelu jsem poprvé použil spárové lepidlo od Agamy a byl jsem s ním velmi spokojen. Stačilo na sucho spojit poloviny trupu a pak štětcem namočeným v lepidle přejet spoj a bylo hotovo. Lepidlo krásně zateklo a přebytek na povrchu se odpařil a nezanechal žádnou stopu. Přitom plast ve spoji se lehce rozrušil a pevně spojil. Na některých místech ve spodní části trupu jsem protahoval neznatelné rytí či nýty. Zbarvení bylo pro mě jasné. Zubatá tlama, nebylo jiné volby pro mě. Barvy jsou GSI, interiér je Agama myslím že A12, středy ploch jsem zesvětlil. Přechod je vytvořen pomocí lepící gumy. Při aplikaci vynikajících obtisků se mě pod těmi největšími dělají bublinky a ty je pracné odstranit, kde jen dělám chybu?
S modelem jsem spokojen, až na tu chybu. Znalci již vědí a těm ostatním ji řeknu. Při lepení čelního štítku kabiny jsem jej zničil a tak jsem použil druhý z jiné verze.
Kdyby někumu zbyla ta správná a chtěl ji darovat, byl bych mu vděčen a model bych opravil.
Teď výhled do budoucna.... možná Mig21, ale spíš I-16