Tak jsem dávám k nahlédnutí novinku firmy RS MODELS Flettnera 282B-2 "Kolibříka". Až na trochu nepřehledný plánek bych řekl, že povedený modýlek. Model jsem musel přilepit k destičce, protože nebylo kam dát vyvážení a proto to doporučuju i ostatním, hlavně u odkryté verze. Fajnšmekři si určitě doplňí hadičky od nádržek z benzínem a jiné detaily a doporučuju k tomu publikaci od Shifferů na Fl-282. Nakonec jsem se rozhodl pro kořistní americkou verzi, protože ta německá zelená se mi zdála nudná. Myslím, že jsem vybral dobře.
Hezky postavený létající "fujtajbl". Jen na pneu je lehounce roztřesený světlý bok. A ještě jedna pochvala za kvalitu fotek! Obyčejně je máš dost přepálené.
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice
Moc pěkně postavené. Ten Američan se mi taky líbí více...
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Jirkovi dávám fotku se sirkama. Až teprve ted jsem si uvědomil velikost toho vrtulníku.
To Pepa Zdráhal - O tom vím, že je to dvojmístná verze, původně jsem měl tu druhou kabinu za rotorem otevřenou, ale nakonec jsem jí zavřel, protože mi to přišlo lepší zavřené. V plánku to mají uvedeno o tom se nepřu.
Jinak děkuju za komentáře, alespon vím, že se to taky líbí i někomu jinýmu než mě.
Ty zkroucený listy jsou důsledkem asi 15 minutového ručního nastavování listů do různých poloh, abych zjistil jaká poloha bude ta nelepší pro oko. Už mi z toho lezly oči šejdrem, tak jsem to už nezkoumal. Listy se ale dají se srovnat jak člověk chce, protože jsou naštěstí z takového poddajného materiálu.
PS: Všimli jste si jak se ze všeho umím vykroutit? Lenost je sviňa.
Menší a rozmazanější fotky už nešly, co? I tak je ale vidět, jak to máš odfláklý. Jo a nemať lidi, že to nejde vyvážit - samozřejmě to jde, stačí trochu přemýšlet
Nevím, já jsem nad tím přemýšlel docela dlouho, ale fakt jsem na to kam dát závažíčko nepřišel. Jinak model jsem postavil pro kamaráda a určitě se mu to bude líbit. Já jsem s tím taky spokojenej a myslím, že zase taková hrůza to není né? Samozřejmě na soutěž bych to nebral, protože tam nejsou doplněné detaily podle publikace.