po veeelmi dlhej dobe si dovolím sem dať jeden príspevok s postavenými modelmi.
A je to preto, že na tomto sa podielali aj moji dvaja synovia, 10 a 14 roční (a nie je to teda len moja stavba)
a chcú sa samozrejme pochváliť.
Všetko to začalo 29.12.2016, keď som z dlhej chvíle načal Mig-17, Mig-19 a Su-7 od Kovozávodov a za tri dni ich dokončil.
No a nakoniec to dopadlo takto.
Základom bolo nepoužívať žiadne podklady, len modely zlepiť, nastriekať, domalovať detaily a dať dekály.
Jediné hladanie v podkladov znamenalo nájsť na webe konkrétnu mašinu kvôli číslu.
No aj pri takýchto jednoduchých stavbách som si odskúšal niekoľko nových prípravkov.
1. Lepidlo Tamiya Extra Thin Quick - super lepidlo, najlepšie čo som mal doteraz v rukách pokiaľ ide o rozpúšťadlové zvarovacie lepidlo
2. Biely tmel tamiya a jeho odstraňovanie pomocou Lacquer Thinneru - tmelenie malých špár ako napojenie smerovky na trup a spoje medzi panelmi, zavesnik kridlo - netreba brusiť.
3. kovové farby AK-interactive Extreme metalic - fantastické farby. Povrch netreba vôbec lakovať. po nastriekaní( striekal som na holý plast, šedý surf, aj čierny surf) rovno dekály, dekálové vodičky, farby vydržia všetko. Podľa inštrukcií z katalógu aj prácu s rôznymi patinovacími prípravkami. To sme ale neskúšali, nebol čas a v podstate sme kašlali na to...
Takže za dva mesiace sme postavili toto:
Mi-21MF Kovozávody Prostějov
Mig-17PF Kovozávody Prostějov
Mig-19S Kovozávody Prostějov
Mig-15Bis Hobby boss
Mig-15 UTI Hobby boss
Jak-23 Kovozávody Prostějov
L-29 Kovozávody Prostějov
Su-7 Kovozávody Prostějov
3x Mig-21MF Zvezda trošku upravený hrb
Mig-21PFM Zvezda
Mig-21PF Fujimi
L-39C Eduard
bolo už postavené skorej:
L-39C Kovozávody Prostějov
Zlin-42 Hobby boss
L-39C Eduard
ešte pripravujeme nasledovné, len sa nám to tam asi nepomestí

Mig-21F-13 Revell
Mig-17F AZ model
Mig-21R Kovozávody Prostějov
Su-7BKL kamo Kovozávody Prostějov
Dúfam, že sa Vám to bude páčiť, nám sa to páči a sme spokojní. Išlo nám o relax a mne hlavne o to, dostať chalanov do modelariny a preč od počítačov, tabletov a telefónov aspoň na chvílu.
No a podložka sa využije potom na ďalší projekt. Už máme nakúpených 14 ks 1/72 F-16...
Martin
Fotky som použil od Martina Hronského. Ďakujem
Naposledy upravil Martin Jursa dne 03 bře 2017, 00:11, celkově upraveno 2